Jokerit katkaisi tappioputkensa − Samuel Jukuri syöttäjänä voittomaalissa

KHL / Raportti
Markus Hännikäinen onnistui tekemään Jokereiden avausmaalin.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Jokerit onnistui lopulta ottamaan täyden pistepotin, kun se kaatoi vieraskaukalossa Kunlun Red Starin. Ottelu oli Jokereille vaikea, sillä isäntien maalilla torjunutta Dmitry Shikiniä ei helsinkiläiset meinanneet saada lainkaan ohitettua.

Jokerit joutui tekemään todella kovan työpäivän ottaessaan voiton häntäpäähän sijoittuneelta Kunlunilta. Vielä kun takana oli kaksi isohkoa tappiota ja ongelmia viimeistelyssä, ei ottelun vaikea alku tullut yllätyksenä. Tosin ei Kunluninkaan lähtökohdat kauhean mairittelevat olleet, sillä takana oli seitsemän ottelun tappioputki.

Vaikka Jokerit hallitsi avauserää mielinmäärin, niin ensimmäiselle tauolle lähdettiin kuitenkin Kunlunin 1−0 kotijohdossa. Kanadalainen Ethan Werek pääsi sivaltamaan kiekon ohi Samuel Jukurin, jolla muutoin ei erässä juurikaan torjuttavaa ollut. Jokerit puolestaan pääsi useampaankin kertaan kokeilemaan Dmitry Shikinin päivän virettä, joka oli todellakin hyvä.

Ihmemies Shikin Kiinan muurina

Toinen erä jatkui mihin ensimmäinen jäi, Jokerit myllytti peliä isäntien päädyssä.Shikin oli kuitenkin lähes ohittamaton ja piti pitkään vieraiden maalitilin nollissa. Hyvällä maalivahdilla oli myös onnetarkin puolellaan ja kertaalleen toisen polven puolustaja Jake Chelios kauhoi kädellään kiekon ilmasta maaliviivan paremmalla puolelle.

Erittäin pirteästi pelannut Markus Hännikäinen onnistui lopulta Shikinin ohittamaan, kun pääsi nostamaan irtokiekon läheltäylös maalin kattoon. Hännikäiselle maali oli vasta KHL-uran toinen, syöttöpiste merkittiin David Skleničkalle. Lisämaaleja ei erässä nähty, joten toiselle tauolle lähdettiin jännittävissä tasatilanteessa.

Jukuri torjuu, Jukuri syöttää, Jokerit voittaa

Jokereiden molemmat maalivahdit, Jānis Kalniņš sekä Anders Lindbäck, eivät olleet vieraskiertueella mukana lainkaan. Torjuntavastuu oli Jukurilla, jolle peli oli haastava. Töitä oli harvakseltaan, mutta tilanteet aina kuitenkin vaarallisia. Hän suoriutui tehtävästään kuitenkin erinomaisesti ja merkautti itselleen KHL-uran ensimmäisen syöttöpisteensäkin.

Ottelu näytti jo venyvän jatkoajalle asti, kunnes Jokereiden paras pistemies Brian O'Neill onnistui viemään Jokerit lopulta voittoon varsinaisella peliajalla. Hänen laukauksensa upposi Shikiinn kainalosta verkon perukoille ja ratkaisi ottelun voiton Jokereille. Syöttöpisteet Alex Grantille sekä Jukurille. Näin kahden tappion jälkeen Jokerit palasi jälleen voittokantaan.

Samuel Jukuri kunnostautui voittomaalin syöttäjänä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Lauri Marjamäki painotti voiton tärkeyttä

Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli helpootuneen oloinen taisteluvoitosta. Vaikka peli olikin hankala, luotti hän koko ajan kovan työn tuovan tuloksen. Kiitosta hän jakoi molemmille maalivahdeille.

− Shikin oli kyllä tänään loistava Kunlunin maalilla. Jukuri oli tänään kovassa paikassa. Täytyy muistaa, että Suomessa hän on mestismaalivahti. Silti hän suoriutui tänään erinomaisesti.

Tänään Jokerit onnistui myös alivoimapelissään, joka hyvän alkukauden jälkeen oli ollut hiukan vaisumpaa.

− Onhan näistä jäähyistäjo puhuttu paljon, mutta silti tuntuu, että aina kun vastustaja kaatuu, meille vihelletään jäähy. Alivoima on ollut hetken aikaa hiukan heikompaa,mutta tietysti kun jäähyjä tulee todella paljon,niin kyllähän niistä osumiakin tulee. Tänään onnistuttiin kuitenkin alivoimalla joka kerta.

Kalniņšin ja Lindbäckin paluusta tosi toimiin Marjamäki ei suostunut kommentoimaan mitään. Seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina Pietarissa, jossa SKA isännöi ottelua. Marjamäellä on siihen jo resepti valmiina.

− SKA on vahva joukkue, meidän täytyy onnistua siellä puolustamaan todella hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle