Avtomobilistin tähtisirkus saapuu Helsinkiin - Jokerit yrittää palata voittojen tielle

KHL / Ennakko
Jokerit on voittanut alkukaudella vasta kolme ottelua.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden tuore hankinta Saku Mäenalanen debytoi lauantain ottelussa idän kärkijoukkuetta Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan.

Lauantaina saapuu Helsinkiin Hartwall Arenalle kova tähtikatras. Helsingin Jokerit kohtaa KHL:n itäisen konferenssin kärkipaikkaa pitävän Avtomobilist Jekaterinburgin, jonka riveissä on useita huippupelaajia.

Nimekkäimpänä on tietysti Pavel Datsjuk. 41-vuotias sentteri palasi kesällä kotikaupunkiinsa Jekaterinburgiin, jossa hän nyt pelaa 19 vuoden tauon jälkeen.

Loukkaantumisen vuoksi Datsjuk on pelannut tällä kaudella toistaiseksi vain kaksi ottelua. Pistetili on vielä avaamatta.

Hyökkäystä tähdittävät lisäksi muun muassa kovia tehoja KHL:ssä mättänyt Dan Sexton, kauden vahvasti aloittanut Brooks Macek sekä vuosi toisensa perään vakuuttavaa jälkeä tekevä Nigel Dawes.

Dawes on kuudella viime kaudella KHL:ssä iskenyt jokaisella yli 25 maalia runkosarjassa. Amerikkalaishyökkääjä Sexton mätti 53 pistettä viime runkosarjassa.

Kun päälle lisätään vahva maalivahtipeli Jakub Kovarin johdolla sekä jämäkkä puolustus, on Jokereilla edessään kova haaste lauantain pelissä. Avtomobilist, joka oli viime kaudella runkosarjassa itäisen konferenssin paras joukkue, on jälleen yksi KHL:n nimekkäimpiä ryhmiä.

Molemmat joukkueet yrittävät kääntää kurssiaan

Avtomobilist aloitti kauden komeasti kahdeksalla peräkkäisellä voitolla, mutta viime aikoina kone on yskinyt. Voittoputki katkesi kotona Spartak Moskovaa vastaan, ja sen jälkeen on tullut kuokkaan kahdessa vieraspelissä. Avtomobilist saapuu Helsinkiin siis kolmen ottelun tappioputkessa.

Jokereillakin on kone yskähdellyt, mutta se on tehnyt sitä jo kauden alusta lähtien. Joukkue on hävinnyt kauden yhdeksästä pelistään peräti kuusi. Viimeisimpänä se koki tappion keskiviikkona TsSKA Moskovaa vastaan.

Jokereiden otteet ovat ailahdelleet, ja joukkue on ajautunut haastavaan paikkaan, minkä myöntää myös hyökkääjä Steve Moses.

– Mielestäni on tärkeää pysyä positiivisena ja tulla tekemään töitä hyvällä asenteella joka päivä. Aiempina vuosina olemme aina aloittaneet hyvin, mutta nyt vaikeudet ovat koittaneet alussa. Haluamme kasvaa joukkueena näillä hetkillä, Moses sanoi Jokereiden haastattelussa.

Jokerit solmi keskiviikkona sopimuksen hyökkääjä Saku Mäenalasen kanssa. Hyökkääjä tekee debyyttinsä jokerinutussa lauantain pelissä samassa ketjussa Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan kanssa.

Vuoden 2014 nuorten MM-kisojen kultamitalisti ja paras maalintekijä Mäenalanen pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikassa Carolina Hurricanesin organisaatiossa. Vyölle kertyi 34 NHL-peliä ja niissä kahdeksan tehopistettä.

Yhden suunnan sopimusta ei kuitenkaan syntynyt kesän aikana Carolinan kanssa.

– Haluan kehittää hyökkäyspelaamistani ja tulla paremmaksi jokaisella osa-alueella. Täällä on tuttu valmennus ja tiedän, että toimintatavat ovat huippuluokkaa ja niin on myös sarja, Mäenalanen sanoi Jokereiden haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle