Tappioputkessa rypevä Avtomobilist pyrkii kurvaamaan voittojen tielle Jokereiden kustannuksella

KHL / Ennakko
Geoff Platt (oik.) pelasi vielä viime kaudella Jokereissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n itäisen konferenssin kärkisijoista taisteleva Avtomobilist Jekaterinburg saa kotijäälleen vastaan kahden ottelun voittoputkessa olevan Jokerit. Molemmille joukkueille pisteet tästä ottelusta olisivat äärimmäisen tärkeitä.

Avtomobilist Jekaterinburg on joutunut tulemaan toimeen ilman ykkösmaalivahtiaan tammikuun loppupuolelta alkaen. Jakub Kovar loukkaantui Ak Bars Kazania vastaan käydyssä ottelussa, ja tämän jälkeen Avtomobilistin maalia ovat vartioineet KHL-kaukaloista todella vähän kokemusta kartuttaneet Leonid Fomin ja Vladimir Galkin.

Kovarin loukkaantumisen jälkeen Avtomobilist on voittanut ainoastaan kaksi ottelua viidestä.

Avtomobilist taistelee runkosarjassa vielä kiivaasti kotiedusta yhdessä Barys Nur-Sultanin kanssa, jolle joukkue harmikseen taipui edellisessä ottelussa. Kazakstanilaiset ovat itäisen konferenssin kolmantena viisi pistettä Avtomobilistia edellä.

Avtomobilist on loistavasti roolitettu joukkue

KHL:ssä monet venäläiset joukkueet ovat usein heikosti roolitettuja, mutta Jekaterinburgissa on toisin. Venäläisvalmentaja Artem Martemianov on luonut joukkueelle neljä vahvaa hyökkäyskenttää, jonka kaksi kärkikenttää ovat täynnä taitoa. Puolustuksessa riittää kokoa ja taitoa.

Taitoa puolustukseen tuo oikealta laukova 27-vuotias Aleksei Vasilevski, joka on joukkueen sisäisen pistepörssin kuudentena 23 tehopisteellä, joista viisi on tullut maalin muodossa.

Kokoa puolustukseen tuo puolustuspari, jonka muodostaa yli kaksimetrinen Nikita Tryamkin ja 190-senttinen Maksim Berezin. Pakkipari on tehnyt yhteensä kaksi maalia ja 13 tehopistettä.

Joukkueen ykköskenttä on täysin ulkomaalainen, jota johtaa KHL:n pistepörssin kärkisijoilla pyörivä saksalaishyökkääjä Brooks Macek. Macekin laidoilla viilettää kokeneet Nigel Dawes ja Peter Holland. KHL:n piste- ja maalipörssinkin voittanut Dawes on pelannut sarjassa jo kaudesta 2011−12 alkaen.

Jokereilla hyviä muistoja Jekaterinburgista

Jokerit matkustaa kahden ottelun voittoputkessa Jekaterinburgiin, missä joukkue on vieraillut aiemmin viisi kertaa ja hakenut näistä vieraspeleistä voiton kolmesti. Tämän kauden aiempi ottelu Helsingissä päättyi Jokereiden komeaan voittoon lukemin 4–2 ja tästä ottelusta tavallaan kääntyi koko joukkueen kurssi heikosti sujuneen alkukauden jälkeen.

Heikoista pelillisistä suorituksista huolimatta Jokereilla on kulkenut viime aikoina, sillä edelliseen seitsemään otteluun joukkue on kerännyt kuusi voittoa. Ainut tappio on ennen maajoukkuetaukoa tullut 0−5-tappio Lokomotiv Jaroslavlin vieraana.

Suurista poissaoloista helsinkiläiset eivät enää juurikaan kärsi. Sivussa ovat ainoastaan puolustajat Alex Grant ja Oliver Lauridsen sekä hyökkääjä Henri Ikonen. Ikosen oletetaan palaavan pudotuspeleihin, mutta Lauridsenin kausi on paketissa. Grantin tilannetta Jokerit seuraa viikko kerrallaan.

Edellisen ottelun Traktor Tseljabinskia vastaan pelikiellon takia huilannut Jesse Joensuu palannee Jokereiden ykköskenttään Peter Reginin ja Brian O'Neillin laitaan.

Joukkueiden kannalta KHL-kierroksen merkittävimmät ottelut pelataan Moskovan suunnalla. Avangard Omsk kohtaa kotijäällään Admiral Vladivostokin ja TsSKA Moskova Barys Nur-Sultanin. SKA Pietari sen sijaan vierailee Nižny Novgorodissa Torpedon vieraana.

Seuraa Heitä

Geoff Platt #16 | Avtomobilist

Keskushyökkääjä

Romuluinen kanadalaishyökkääjä on äärimmäisen taitava kalastamaan jäähyjä ja pelaamaan maskissa. Miten käy torstain ottelussa?

Brian O'Neill #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Jokerit-hyökkääjän maaliton putki on jo melkoinen, mutta pisteitä on silti ropissut hyvään tahtiin. Saako yhdysvaltalainen apinan pois selästään Siperian-reissulla?

» Lähetä palautetta toimitukselle