Jokerit kaatoi Idän kärjen kauden parhaalla pelillään

KHL / Raportti
Steve Moses oli pirteällä pelipäällä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Alkukaudella heikosti pelannut Jokerit onnistui lauantai-iltana kaatamaan Itäisen konferenssin kärkijoukkueen Jekaterinburgin Avtomobilistin. Koko helsinkiläisnippu tahkosi ehyen 60 minuuttisen, mutta tehoista vastasi lähinnä kolmoskenttä.

Jokereiden tämän kauden otteissa on ajoittain paistanut haluttomuus, eikä joukkue ole pystynyt kovin monta kertaa pelaamaan täyttä 60 minuuttia halutulla tavalla. Lauantaina helsinkiläiset pelasivat kauden ehyimmän ottelun ja kaatoivat vaisulta vaikuttaneen Avtomobilistin.

Isännät hallitsivat tapahtumia lähes koko ottelun ajan, ja vieraiden ainoa pidempi painostus oli vasta loppuhetkillä. Yksi ratkaisevimmista hetkistä oli kuitenkin jo avauserässä, kun vieraat olivat karanneet käytännössä ainoasta maalipaikastaan johtoon. Jokerit kuittasi kuitenkin tasoihin heti seuraavassa vaihdossa, eikä edellisistä peleistä tuttua henkistä romahdusta tullut.

- Tähän asti olemme usein lannistuneet, kun vastustaja on tehnyt alussa maalin. Nyt onnistuimme tasoittamaan jo heti seuraavassa vaihdossa, mikä oli todella tärkeää. Saimme tästä hyvän opin, että takaa voi nousta vielä ohi, huokasi Jokereiden parhaimmistoon kuulunut Steve Moses.

- Innostuneisuus ja intohimo ovat olleet ongelmia tänä syksynä. Välillä niitä on ollut, ja silloin esitys on ollut todella hyvä. Välillä sitten taas ei, ja peli sen mukaista. Tasoitusmaali tuohon paikkaan oli sikäli tärkeää oppia meille, näki puolestaan päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Avtomobilistin riveistä puuttui Pavel Datsjuk, joka oli jäänyt kuntoutusohjelmansa mukaisesti sivussa lauantain pelistä. Päävalmentaja Andrei Martemjanov oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun tappioasemassa, vaikka lopputulos ei lämmittänytkään.

- Tiedettiin, että Jokerit tulee lujaa ja laukoo paljon. Jokerit oli hyvä ja vei peliä, mutta olen tyytyväinen, kun joukkue taisteli vielä kolmannessa erässä, luotsi totesi.

Jarruvaijeri poikki

Helsinkiläiset pelasivat avauserässä mainiosti ja loivat useita hyviä paikkoja. Vieraiden huippuvahti Jakub Kovar oli kuitenkin edessä ja piti isännät nollilla. Erän puolivälissä Petri Kontiola antoi harhasyötön omassa päässä ja vieraat käyttivät tilaisuutensa välittömästi hyväkseen. Jokerit kuitenkin kuittasi seuraavassa vaihdossa, kun joukkueen illan ykkösmiehet Moses ja Jesse Joensuu voittivat kulmapelin ja pelasivat Viktor Lööville huippupaikan, josta puolustaja ei erehtynyt.

Isäntien uurastus palkittiin myös toisella osumalla, kun Moses ja Teemu Eronen karkasivat. Puolustaja päätti ratkaista itse, ja tykitti ylivoimahyökkäyksestä lämärin verkkoon.

Toisen erän alussa Jokerit sortui jäähyihin ja vieraat veivät peliä. Vähitellen ote kuitenkin kääntyi takaisin Jokereiden haltuun. Päätöserässä vieraat vyöryttivät viimeiset kymmenen minuuttia, mutta Jokerit kuittasi pisteet 4-2-loppulukemilla.

- Vastustaja on yksi sarjan kovimmista joukkueista, ja voitolla osoitimme, että voimme kaataa kenet vain, Moses mietti.

Vaikean alkukauden keskellä voitto maistui jokerivalmennukselle. Jämäkkä ja ehyt suoritus huippujoukkuetta vastaan loi uskoa tulevaan.

- Nyt olimme siellä päin, missä pitääkin olla. Saatiin käsijarrusta vaijeri poikki ja kaikki neljä pyörää pyörimään. Tänään oli lähes koko 60 minuuttia sitä, mitä halutaankin, Marjamäki kertoi.

Jokereiden pelit jatkuvat maanantaina Moskovan Dinamon vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle