Ahti Oksanen naulasi kahdesti Avtomobilistin verkkoon − Jokereiden voittoputki kasvoi kolmeen

KHL / Raportti
Ahti Oksanen ja Marko Anttila olivat tuhoisa kaksikko Avtomobilistin kannalta.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsingin Jokerit haki isot kaksi pistettä Jekaterinburgista ja kasvatti voittoputkensa jo kolmeen otteluun.

Torstai-iltapäivän ottelussa Helsingin Jokerit kaatoi Avtomobilist Jekaterinburgin lukemin 4−3. Jokerit nousi voittonsa myötä 79 pisteeseen.

Vierasjoukkueen sankarina hääri kaksi maalia iskenyt Ahti Oksanen. Jokereilta onnistuivat myös Brian O'Neill ja Veli-Matti Savinainen maalinteossa.

— Pelasimme hyvin kahden maalin johtoon asti, mutta pelikurimme vähän loppui toisen erän lopussa, kommentoi päävalmentaja Lauri Marjamäki joukkueensa peliä Viasatin TV-haastattelussa.

Ahti Oksanen vietti KHL-uransa ensimmäistä kahden maalin iltaa

Jokereiden osalta kaksi ensimmäistä maalia ottelussa iski kesällä SaiPasta Helsinkiin siirtynyt Oksanen. Ensimmäinen maali syntyi avauserässä, kun Marko Anttila toimitti kiekonriiston jälkeen kiekon maalille ja Oksanen iski terävästi paluukiekon ohi Vladimir Galkinin.

Maksim Berezinillä oli ilmeisesti hyvät jutut, kun ne saivat juhlaotteluaan pelanneen Savinaisen nauramaan.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit

Vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon Oksasen illan toisella osumalla toisessa erässä. Maali oli lähes identtinen ensimmäisen kanssa. Anttila toimitti laidasta kiekon maalia kohti. Galkin torjui kiekon takapatjalla eteensä ja Oksanen napautti kiekon toistamiseen verkon perukoille.

Savinainen iski alivoimalla myös juhlaottelussaan

Jokerit joutui toisen erän jälkimmäisellä kympillä kahden miehen alivoimalle. Ensimmäisen alivoiman vieraat selvittivät mallikkaasti. Kun Avtomobilistin ylivoimaa oli jäljellä noin puoli minuuttia, otti Savinainen Jokereiden puolustussiniviivalla kiekonriiston ja karkasi läpiajoon, josta oli helppo työ viimeistellä kiekko ohi Galkinin.

Alivoimalla syntynyt maali oli 200. KHL:n runkosarjaotteluaan pelaavalle Savinaiselle toinen tällä viikolla. Romuluinen laitahyökkääjä iski alivoimalla maalin myös tiistain ottelussa Traktoria vastaan.

Brooks Macek toi kotijoukkueelle lohtua

Vierasjoukkue sai tukahdutettua kotijoukkueen kaikista kovimman kirin. Erän puolivälissä kuitenkin Avtomobilistin paras pistemies Brooks Macek laukoi kiekon Viktor Löövin kautta ohi Kalninsin.

Kavennusmaali ei piristänyt kotijoukkueen peliä alkuunkaan, vaan Jokerit sai pelata ilman suurta painetta kolmannen erän loppuun.

— Pelasimme vahvan kolmannen erän, mutta ei viimeisellä minuutilla voi oikein antaa kahta maalia 18 sekuntiin, kommentoi Marjamäki.

Jokereilta nähtiin vielä yksi maali ennen päätössummeria, kun Brian O'Neill katkaisi 14 ottelun mittaisen maalittoman putkensa.

Ottelun viimeisen 20 sekunnin aikana sekä Macek että Aleksandr Kutšerjavenko osuivat kotijoukkueelta, mutta se ei ottelun voittajaa enää ratkaissut vaan pisteet lähtivät Helsinkiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle