Pisteitä ei tule tutunkaan miehen vierellä − Kärki: "Ei siinä voi itse päättää"

LIIGA / Haastattelu
Kärjen Tampereen-visiitti on ollut tukkoisa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara nappasi HIFK:lta täydet kolme sarjapistettä, kun se voitti kotiottelunsa Tomas Zaborskyn ja Jukka Peltolan osumilla. Porista kirvesrintoihin siirtynyt Jarno Kärki vaeltaa yhä ilman maaleja.

Tappara kairasi HIFK:sta nihkeän 2−1-voiton pienten marginaalien kamppailussa Hakametsän perjantai-illassa. Kirvesrintojen hyökkääjä Jarno Kärjen mielestä ottelu oli sekoitus maalinteon tuskaa ja puolustuksen tiiveyttä.

− Me ainakin puolustimme todella hyvin. Ehkä siinä oli vähän molempia. Vastustaja ei ainakaan saanut maalipaikkoja.

HIFK on kyntänyt sameissa vesissä Liigan runkosarjan alkupuolella. Vaikka Tapparassa ei oltu erikseen huomioitu helsinkiläisten vaikeuksia, oli heillä tarkka sapluuna pelin varalle.

− Noin sen oli tarkoituskin mennä. Oli sellaista peliä kuin halusimmekin. Koetimme antaa kovempaa painetta, mutta kiekkojen kääntäminen maalipaikoiksi voisi parantua vielä. Minullakin oli paikkani. Normaalina päivänä olisi voinut mennä sisäänkin, analysoi Kärki jälleen yhtä maalitonta ottelua.

Tappara teki molemmat osumansa ottelun päätöserässä. Kaksi ensimmäistä erää peli oli varsinaista miekkailua.

− Aika monessakin pelissä keskialue on mennyt tukkoon. Moni joukkue puolustaa sitä hyvin. Sen läpäisemisessä ei voi mennä liikaa hienouksiin. Täytyisi vain tuikata kiekkoa eteenpäin ja mennä päälle, tiesi Kärki.

22-vuotias porilainen on tehnyt toistaiseksi tehot 0+1, joka ei vastaa alkuunkaan häneen ulkopuolelta asetettuja odotuksia.

− Ei tietenkään tulosta ole tullut sillä tavalla kuin itse olisi halunnut. Olemme tehneet joukkueena aika vähän maaleja. Viime peleissä on ollut jo paikkoja. 

Kärki yksi, Ojamäki nolla

Toinen Porista Tampereelle muuttanut hyökkääjä Niko Ojamäki on vielä yhdeksän ottelun jälkeenkin kiikaritehoilla. Jäsentenvälisen johtoasema ei saa Kärkeä maireaksi. 

− No joo, ei se kauheasti lämmitä.

Kärki ja Ojamäki ovat pelanneet koko kauden samassa vitjassa. Jukka Rautakorpi päättää yhdessä muun Tappara-valmennuksen kanssa, millä paikoilla pelaajat työtään toteuttavat.

− Se ei ole minun päätettävissäni. Meiltä ei ole kysytty, vaan valmentajat päättävät koostumukset. Ei siinä voi itse päättää, kenen kanssa pelaa. Nykyisessä ketjussa Ojamäen ja Otto Rauhalan kanssa − ainakin tänään − homma toimi.

Isokokoinen ja taitava hyökkääjä uskoo kuitenkin tuloksen kääntyvän sini-oransseille myönteiseksi kauden mittaan.

− Kun alamme joukkueena keräämään enemmän voittoja, niin kyllä ne onnistumiset itsellekin sieltä tulevat, päätti Kärki.

» Lähetä palautetta toimitukselle