Jesper Lindgren: "HPK on paras vaihtoehto tulevaisuuden kannalta"

LIIGA / Haastattelu
Lindgren ei ole tyytyväinen joukkueen kauden aloitukseen.
Kuva © Marko Jansson
HPK:n nuori ruotsalaispuolustaja Jesper Lindgren tähtää muiden ikäistensä tavoin NHL:ään. HPK tuntui parhaalta kasvualustalta, kun neuvotteluita käytiin eri joukkueiden kanssa.

HPK:n kauden alku ei ole ollut sellainen, mistä pelaajat ja valmennus ovat haaveilleet. Joukkue on onnistunut saalistamaan neljästä ottelusta ainoastaan kaksi pistettä.

Liigaan täksi kaudeksi siirtynyt Jesper Lindgren pyrkii pääsemään joukkueen pelirytmiin mukaan.

− Joukkue ei ole pelannut lainkaan huonosti, mutta meidän täytyy onnistua maalien tekemisessä paremmin. Olemme tehneet ainoastaan yhden tai kaksi maalia ottelua kohden. Puolustuspelaaminen on onnistunut mielestäni hyvin, Lindgren analysoi.

− Olen onnistunut kauden alussa ihan kohtuullisesti. Tämä on uusi sarja ja kaikki muukin ympärillä on minulle uutta, joten yritän parantaa omaa tekemistäni peli peliltä. Edellinen ottelu HIFK:ta vastaan oli hyvä askel oikeaan suuntaan.

HPK on vastannut Lindgrenin odotuksia ja kotiutuminen joukkueeseen on käynyt helposti.

− Täällä on paljon nuoria pelaajia ja pelinopeus on hyvä. Jokainen yrittää parantaa jatkuvasti joukkuetta ja harjoittelu joukkueen mukana on tuntunut mahtavalta.

− Harjoittelemme todella kovaa, mutta myös lepo ja palautuminen on otettu hienosti huomioon. Ruotsin sarjoihin verrattuna ei harjoituksissa ole suurta eroa.

Lindgren on tyytyväinen saamastaan roolista joukkueessa ja vastuun kasvamisesta jo kauden alkuhetkillä.

− Yritän parantaa jokaisessa ottelussa. Tuntuu hyvältä päästä pelaamaan nyt jo ylivoimapeliä. Toivottavasti onnistun jatkossa tekemään maaleja ja auttamaan tuomaan pisteitä joukkueelle.

Lindgren pitää Liigaa hyvänä kasvualustana. HPK tuntui sopivan nuorekkaalta joukkueelta, kun puolustaja puntaroi tulevaisuuttaan. Lupaavalle puolustajalle olisi ollut ottajia SHL:stä ja Liigastakin.

− Pelityyli ja kaukalon koko ovat täällä hieman samankaltaisia kuin NHL:ssä. Pidin hyvänä askeleena tulevaisuuden kannalta opetella täällä noita asioita.

− Koin, että HPK on minulle paras vaihtoehto. Joukkue uskoo tekemiseensä ja täällä kannustetaan jatkuvasti parantamaan ja ottamaan kaikki itsestä irti.

Hämeenlinna on tullut pelaajalle jo jonkin verran tutuksi, eikä hallin tunnelmassakaan ole ollut valittamista.

− Hallissa oli aivan mahtava tunnelma varsinkin ensimmäisessä ottelussa ja nautin pelaamisesta täällä. Olen kierrellyt jonkin verran tutustumassa Hämeenlinnaan. Tämä muistuttaa paljon Ruotsin Örnsköldsvikiä, missä asuin viime vuonna.

» Lähetä palautetta toimitukselle