TSN:n asiantuntija Craig Button ei usko Kakon olevan ykkösvaraus ensi kesänä: "Se on vähän kuin Matthews ja Laine"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kaapo Kakko on tullut ryminällä nuorten MM-kisoihin.

Vertailu Kaapo Kakon ja Jack Hughesin välillä käy kuumana. Kakko on aloittanut räväkästi nuorten MM-turnauksen ja ollut yksi Suomen parhaimpia pelaajia.

Hughes keräsi turnauksen ensimmäisessä pelissään syöttöpisteen, mutta on sen jälkeen ollut loukkaantuneena, eikä pelaa Ruotsia vastaan. Hughesia on pidetty jo lähes varmana ykkösvarauksena ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa.

TSN:n asiantuntija Craig Button kertoo Jatkoajalle, että ei usko Kakon olevan ykkösvaraus, vaikka tämä onkin säväyttänyt MM-turnauksessa.

– Se on vähän niin kuin (Auston) Matthews ja (Patrik) Laine. Niin näen sen, Button viittaa vuoden 2016 varaustilaisuuteen, kun Matthews varattiin ensimmäisenä.

– Kakon ja Hughesin välillä on se pieni ero, joka ratkaisee.

Button kuitenkin kehuu Kakon otteita kisoissa toistaiseksi ja nostaa esiin myös tämän ketjukaverin Anton Lundellin.

– Kaapo on erinomainen pelaaja. Se, miten hän on pelannut TPS:ssä, on vakuuttavaa. Kakko parantaa täällä peli peliltä.

– Lundell ja Kakko ovat olleet erittäin hyviä tällä tasolla, Button sanoo.

Button näkee, että Kakko voisi pelata ensi kaudella jo NHL:ssä.

– Mielestäni hän on nyt parempi pelaaja kuin Kotkaniemi vuosi sitten.

Suomi ei ole joukkueena vielä loistanut Kanadan MM-kisoissa. Button on seurannut Suomen otteita, ja hänen mukaansa maalinteko tökkii Suomella.

– Suomella on hyviä hyökkääjiä, mutta nähdäkseni heillä on vaikeuksia tehdä maaleja. He tekevät kovasti töitä ja pitävät kiekkoa ja luovat paikkoja. Maalinteossa on isoja vaikeuksia.

Erityisesti Button nostaa esiin sen, että Suomen kärkihyökkääjälle Eeli Tolvaselle on pystyttävä luomaan parempia paikkoja niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla.

– Hän on ratkaisupelaaja ja paras maalintekijä tässä turnauksessa, Button sanoo Tolvasesta.

– Hänet pitää saada paikkoihin, joista hän voi tehdä maaleja. Häntä pitää ruokkia ja ruokkia. Kun hänelle ei saada nyt riittävästi hyviä paikkoja, hän turhautuu, Button jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle