IIHF:n Heikki Hietanen on penseä Venäjän ja koko World Cupin suhteen: “Näkymä on aika sumea”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Heikki Hietanen valotti IIHF:n ja Suomen jääkiekkoliiton näkemyksiä Tampereella.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi aiemmin syyskuussa, että venäläispelaajat haluttaisiin mukaan vuoden 2024 World Cupiin.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Heikki Hietanen kommentoi asiaa ensi vuoden MM-kisojen tiedotustilaisuudessa Tampereella.

Hietasen mukaan asia ei ole edennyt kansainvälisessä keskustelussa.

− Mikäänhän ei ole muuttunut IIHF:n tai Suomen näkökulmasta. Päätökset on tehty, eikä niitä ole syytä lähteä muuttamaan, Hietanen totesi ykskantaan.

Hietanen toteaa, ettei World Cupin järjestämisestä ole vielä mitään takeita.

− IIHF:n ja NHL:n johdon väliset neuvottelut eivät ole johtaneet mihinkään World Cup -järjestelyjen osalta. Tämä oli ihan uusi ulostulo taas.

– Koska vanhatkin on ratkomatta, niin on ihan turha spekuloida tällä. Ajankohdat ovat erittäin haasteellisia, mitä he ovat esittäneet. Näkymä on aika sumea, Hietanen tuumaa.

Myöskään kansainvälisille areenoille Venäjän ja Valko-Venäjän paluuta ei ole näköpiirissä.

Maat ovat kilpailukiellossa IIHF:n tapahtumissa ainakin tämän kauden ajan, joten esimerkiksi ensi vuoden MM-kisoihin Venäjän ja Valko-Venäjän ovet ovat pysyvästi kiinni.

− Nämä ovat ne joukkueet, jotka pelaavat 2023 MM-kisoissa. Myöskin alemmat divisioonat on täytetty.

– Aika näyttää, milloin maailmassa voisi olla sellainen tilanne, että voisi paluuta ajatella, Hietanen summasi tilanteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös