Ykkösvaraus keskinkertaisuuteen

NHL / Artikkeli
Chicago Blackhawksin murheellinen kausi 2006-07 toi vihdoin kauden päätyttyä edes jonkinlaisen voiton. Varausvuorojen arvonnassa Blackhawks pokkasi ensimmäistä kertaa organisaation historiassa koko varaustilaisuuden ensimmäisen varausvuoron. Valitettavasti tulevan kesän varaustilaisuuden tarjonta on kuitenkin edellisvuosiin verrattuna varsin laimeaa, joten suurta jättipottia ei ehkä sittenkään kannata odottaa.

Tulevan kesän kaltaisessa varaustilaisuudessa riskit ovat suuret. Niin sanottuja varmoja supertähtiä ja tulevia Hall of Fame -legendoja ei erinäisten spekulaatioiden ja arvosteluiden mukaan ole tarjolla. Näin ollen ykköskierroksen varaukset saattavat olla yhtä todennäköisesti Jason Bonsignoren tai Aleksandr Voltshkovin kaltaisia totaalisia floppeja tai vastaavasti Ilja Kovaltshukin tai Vincent Lecavalierin tapaisia megatähtiä.

Uhkana on myös ykköskierroksen tuhlaaminen pelkkään keskinkertaisuuteen. Nimet kuten Patrik Stefan, Chris Phillips, Bryan Berard, Alexandre Daigle ja Roman Hamrlik osoittavat, ettei ykkösvaraus takaa supertähden saamista.

Tulevan varaustilaisuuden kuumimmiksi nimiksi nousseet Patrick Kane, Kyle Turris, Jakub Voracek, Aleksei Tsherepanov, James Van Riemsdyk ja Angelo Esposito ovat varmasti kelvollisia pelaajia, mutta valitettavasti he tuskin ovat sidneycrosbyjä, jevgenimalkineja tai aleksandrovetshkineja.

Keskinkertaisuuksista koottu?

Samankaltainen keskinkertaisuuden kirous saattaa kummitella jo nykyisten Blackhawks-lupausten yllä. Jonathan Toews ei ole varma ykkösketun supertähti, vaikka nuorukainen esimerkillisesti kentän kummassakin päädyssä puurtaakin ja vaikka hän huokuu johtajan karismaa Steve Yzermanin tavoin. Taitava, mutta ailahteleva Jack Skille voi olla tulevaisuuden versio Bill Guerinista, mutta yhtä hyvin uusi Daniel Cleary. Muut Blackhawksin hyökkääjälupaukset ovat vielä enemmän kirjoittamattomia kortteja.

Ja mikäli Blackhawks-päälvalmentaja Denis Savardin lausuntoja Daily Heraldista on uskominen, puolustukseenkaan ei ole kehittymässä selkeää johtohahmoa. Brent Seabrookin ja Cam Barkerin kehityskäyrä on vasta alkuvaiheessa, mutta Savardin lausunnot eivät ainakaan lisää ruusuisia näkymiä Blackhawksin tulevaisuuteen.

Blackhawksin laajasta lupauksien katraasta ja tulevan varaustilaisuuden ykkösvarauksesta huolimatta seuran uhkana on nuorison keskinkertaisuus. Vaikka nuoria ja lupaavia pelaajia olisi muille jaettavaksi, pahimmassa tapauksessa vain keskinkertaisiksi NHL-pelaajiksi kehittyvät nuoret eivät kykene poistamaan nykyisen joukkueen puutteita.

Menestyäkseen Blackhawks tarvitsee selkeän ykkösketjun keskushyökkääjän, varmoja ykkös-kakkosketjun laitahyökkääjiä sekä puolustuksen johtohahmon. Keskinkertaisuuksia ja niin sanottuja toivotaan toivotaan -pelaajia on kokeiltu jo kylliksi.

Jokaisella 2000-luvun Stanley Cup -mestaruusjoukkueella on ollut ainakin yksi kiistaton supertähti. Carolina Hurricanesilla Eric Staal, Tampa Bay Lightningilla Vincent Lecavalier, New Jersey Devilsillä Martin Brodeur, Detroit Red Wingsillä Steve Yzerman, Colorado Avalanchella Joe Sakic. Blackhawksilla on tällä hetkellä todella loukkaantumisherkkä Martin Havlat, joka ei ole vielä koskaan pelannut täyttä kautta. Tähdelle on siis tarvetta.

Kauhugalleriaan lisäystä?

Blackhawksin kohdalla uhkakuvat ovat niin kauan erittäin varteenotettavia, kun kykyjenetsinnästä vastaa aivokrampeistaan tuttu Michel Dumas. Esimerkiksi nimet kuten Ken Yaremchuk, Everett Sanipass, Jimmy Waite, Adam Bennett, Sergei Krivokrasov, Eric Lecompte, Dmitri Nabokov, Mihail Jakubov ja Pavel Vorobjev kummittelevat yhä epäonnistuneiden ja täysin keskinkertaisten ykköskierrosten varausten pitkällä listalla.

Lista saattaa hyvinkin saada jatkoa tulevana kesänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle