Vaihto vaihdolta - Sportin ykköspakkipari Hällfors - Hallbäck

MESTIS / Artikkeli
Urheilukanavan TV-pelissä Sport-TuTo seurasimme vaihto vaihdolta Sportin pakkiparin menemisiä.

Ottelun yhteydessä Jatkoajan toimitus seurasi vaihto vaihdolta Sportin ykköspakkipariksi nousseen kaksikon tekemisiä. Illan otteluun kaksikko lähti kakkosketjun Myllyaho-Westerback-Jämsä takana. Jotta seuranta olisi kirjoittajan kannalta varsin epämieluisaa, kaksikko oli eroteltu ylivoimien ajaksi. Onneksi valmennusjohto päätti pitää kaksikon yhdessä edes alivoimien aikana, muussa tapauksessa seuranta olisi voinut siirtyä helpompaan hommaan. Kuten vaikkapa päätuomari Hannu Henrikssonin kasvonilmeiden laskemiseen.

I erä

0:16 jäälle aloitukseen. Hallbäck yksi avaus maalin takaa. Hällforsilta katko keskialueella ja nopea syöttö laitaan. Kaksikko parkkeeraa viivalle ja Hällfors ampuu ranteella. Maalivahti torjuu. 0:43 kaksikko vaihtoon.

2:00 aloitus taas omassa päässä. Hallbäck piti miehensä kurissa maalilla. TuTo-laukoo kerran viivalta. Paine omassa päässä. Molemmilla pientä kulmapainia ja maalinedustan siivoamista. Pieniä ongelmia koko kentällisellä. Molemmat vaihtoon 35 sekunnin omassa päässä menneen vaihdon jälkeen.

4:25 kaksikko kentälle. Hällfors purkaa kiekon päätyyn. Hallbäck ei saa TuTon siniviivalla pidettyä kiekkoa alueella ja kaksi pelaajaa livahtaa ohi. Hällfors pelaa miehensä ja TuTon vetopaikka tulee toiseen aaltoon. Vaarallinen maalipaikka omissa. Kaksikko jatkaa kentällä aloituksessa. Hällfors taklaa laidassa ja kaksikko siirtyy vaihtoon 35 sekunnin vaihdon jälkeen.

5:37 Hällfors ylivoimaan viivalle yhdessä Jussi Heikkisen kanssa. Hällfors taklaa kerran laidassa ja viettää loput vaihdostaan maalin edessä maskimiehenä. Sitoo miehen kerran hyvin ja otti pari iskua. Vaihtoon ajassa 6:22.

6:22 Hallbäck ylivoimaan hyökkääjä Teemu Kuusiston pariksi. TuTo purkaa ja Hallbäck kiekon perän. TuTon pelaaja koukkii maalin takana, Hallbäck pitää mailaa kainalossaan jälkitilanteessa ja passitetaan kakkoselle.

7:25 Hällfors kaukaloon. Yksi syötönkatko oman siniviivan tuntumassa. Seuraavassa tilanteessa pakkipari Heikkinen on päästä laidassa katkoon, alivoimaneliö liian innokkaasti kohti kiekkoa ja Hällfors jää yksin maalille kahta pelaajaa vastaan ja on avuton tilanteessa kun TuTo tekee 0-1 maalinsa. Syytön maalin syntyyn. Hallbäck istui kakkostaan.

8:33 Aloitus TuTon neutraalilta alueelta. Hällfors lyö kiekon päätyyn. TuTo avaa heikosti ja Hallbäck avaa nopeasti ylöspäin irtokiekosta. Kaksikko jää kentälle kun aloitus Sportin päätyyn. Jälleen ongelmia omassa päässä. TuTo hallitsee kiekkoa ja voittaa kulmatilanteet molempia vastaan. Hallbäck avaa kerran epäonnistuneesti. Paine aloituksen jälkeen omassa päädyssä. TuTo ei saa laukauksia, Sport pitää paineen laidassa.

10:36 Sportin maalin jälkeen kentälle. Mitäänsanomaton vaihto missä Hallbäck kiekossa kertaalleen. vaihtoon 30 sekunnin jälkeen.

12:40 Sport alivoimalla. hyvä vaihto missä Hallbäck kiekossa kolmesti, joka kerralla kiekko saadaan pois alueelta. Vaihtoon vajaan minuutin jälkeen.

14:09 Hallbäck kentälle ylivoimaan. Hakemaan kiekkoa maalin takaa. Kerran piti viivan kiinni, TuTo purki keskeltä. Oli kiekossa hyökkäysalueella kahdesti. Ensimmäinen paikka oikeaan laitaan, mutta oiva syöttö tuli rystylle eikä laukausta saatu aikaan. Hetkeä myöhemmin sai viivaan vetopaikan mutta laukaus kilpistyi heittäytyvään TuTo-pelaajaan ja kiekko keskialueelle. Vaihtoon reilun minuutin jälkeen

15:25 Hällfors kentälle ylivoimaan. Kerran oman maalin takana. Sai taklauksen selkäänsä ja TuTon pelaaja rangaistusaitioon. Jatkaa ylivoimassa. Ajautuu maskimieheksi kiekottoman nousun ja muiden pelaajien liikkeen seurauksena. Nuhjaa TuTon puolustajan kanssa. Saa kerran kovan taklauksen laidassa. Pois reilun minuutin jälkeen.

16:50 Hallbäck sisään. Ylivoimalla yksi hyvä laukaus jonka maalivahti pomputtaa eteensä. Saa melkein purkukiekosta osuman. Vaihtoon vajaan minuutin jälkeen.

17:40 Hällfors kahden miehen ylivoimaa pelaamaan. Aloitus TuTon päässä, yrittää hävityn aloituksen jälkeen kiekkoon mutta myöhästyy ja TuTo purkaa. Viettää jälleen aikaansa vastustajan maalilla. Lauko kerran viivasta. Hallbäck tulee jäälle juuri ennen pelikatkoa.

19:06 molemmat jäällä. Omassa päässä vietetty vaihto. Hallbäckin mailasta pidetään kiinni ja TuTo saa maalin takaa vaarallisen paikan. TuTon pelaaja vapaana maalilla, Hällfors kuitenkin peittää polvillaan syötön maalin eteen. Uusi hyökkäys erän lopulla. Hallbäck vaihtaa Heikkiseen. Hällfors ajaa miehensä laitaan, sentteri ei onnistu pitämään viivamiestä ja nopea siirto maalille ja TuTo tekee johtomaalin. Hällfors laidassa oman miehen kanssa, Hallbäck juuri mennyt vaihtoon.

II erä

20:35 Aloitus TuTon päädyssä. Hällfors purkaa kiekon kerran omalta alueelta pois. Kiekonmenetys keskialueella. Kertaalleen kiekko pidetty viivalla kiinni. Hällfors vaihtoon minuutin jälkeen, Hallbäck pelaa pitkän vaihdon ja on jäällä lähes kaksi minuuttia ja laittaa kiekon ränniin.

23:08 molemmat jäällä, aloitus omassa päässä. Kiekkoa siirreltiin toisille. Hällfors löi kiekon päätyyn. Hällfors vaihtoon 30 sekunnin pelin jälkeen, Hallbäckin vaihtoonpääsy taas venyy ja on jäällä Hällforsia kauemmin.

25:00 Hallbäck jäälle. TuTolle jäähy hetkeä myöhemmin. Jää kentälle ja Teemu Kuusisto viivamieheksi. Kerran kiekossa omassa päässä ja ensimmäisenä alhaalla hakemassa kiekkoa. Vaihtoon reilun minuutin jälkeen. Ei mainittavaa pelissä.

26:30 Hällfors kentälle ylivoimaan. Kertaalleen viivan pito kiinni. Pitkä vaihto ja kiekko pitkäksi. Otti helponnäköisen jäähyn.

30:06 Hallbäck alivoimalle Smedmanin pariksi. Heittäytyy kertaalleen laukauksen eteen. Rangaistus tapetaan. Pientä painia. Tasakentällisin heittäytyy uudelleen mutta samalla jää maalinedusta vapaaksi minne kiekko pelataan. Pelikatko ja vaihtoon.

31:20 Hallbäck piti miehensä. Vastahyökkäys joka päättyy Jämsän maaliin. Kaksikko jää kentälle. TuTo pääsee hyökkäykseen, molemmat taklaavat keskeltä tulevaa kiekollista TuTon pelaajaa ja tämä avaa TuTolle vaarallisen paikan. Härkönen kuitenkin pelastaa. Selkeä virhe kaksikon pelissä. Hällfors kaatuu tilanteessa ja liukuu päin maalia, joka irtoaa ja pelikatko.

33:20 Sportin maalin jälkeen Kumpainenkin kiekossa maalin takana kertaalleen, TuTo karvaa korkealta. Hyökkäykset eivät aukea. Vaihtoon vajaan minuutin jälkeen.

34:58 Hällfors ei pysty pitämään viivaa kiinni ja TuTo pääsee vauhdilla alueelle. Hällfors pitkään ilman kiekkoa. Hallbäck kolmesti oman maalin takana kiekossa, lyhyet avaukset omille, mutta keskialuetta pidemmälle ei päästä. Pitkä avaus vaihtopenkkien luo epäonnistuu. Neljäs yritys tuottaa painetta TuTon päätyyn ja pitkän vaihdon jälkeen kaksikko pääsee vaihtoon lennosta.

38:10 Hallbäck painaa miehen ja kiekon laitaan. Hällfors purkaa kiekon kertaalleen. Vaihdon lopussa Hallbäck avaa nappisyötöllä Westerbackin vapaaksi TuTon siniviivalle. Ei maalia. Hyvä nopea avaus. 39:20 vaihtoon.

III erä

40:00 Hällfors ylivoimalla Heikkisen parina. Aloituksesta heti itse karvaamaan korkealle ja vaihtoon 45 sekunnin jälkeen.

40:55 Hallbäck jäälle. Avaa kerran ahdistettuna nopeasti omille maalin takaa. Ei mainittavaa. TuTon päädyn YV-aloituksen jälkeen on viivassa ja imee yhden pelaajan itseensä vapauttaen samalla tilaa Teemu Kuusistolle, joka saa tehdä maalin kenenkään estelemättä.

42:04 molemmat jäälle. Hällfors painii kulmassa, Hallbäck maalin edessä. Aika pitkä vaihto. Tyypillinen vaihto missä TuTo hallitsee kiekkoa.

44:22 Sport alivoimalla. Hallbäck torjuu laukauksen ja Sport pääsee 3-2 ylivoimahyökkäykseen. Hallbäck kuljettaa kiekon sisään ja laukoo itse sivurautaan. Mahdollisuus olisi ollut pelata keskelle mutta laukoi itse. Ratkaisun voi kyseenalaistaa, mutta TuTon arvokasta ylivoima-aikaa saadaan kulutettua. Lyhyt vaihto.

45:35 molemmat alivoimaan. Kohtalaisen helppo vaihto ja päättyy Hällforsin purkuun ja molemmat vaihtoon vajaan minuutin jälkeen.

47:35 molemmat jäälle. Jälleen ongelmia omassa päässä. Vuorotellen toinen painii kulmassa, toinen päivystää maalin edustalla. TuTo pitää kiekkoa. Paineesta huolimatta ketju pystyy hyvin pitämään pelin kulmissa ja poissa maalipaikoista. Vaihtoon minuutin jälkeen.

49:50 Hällfors kirmaa aitiosta TuTon siniviivalle ja onnistuu pitämään kiekon hyökkäysalueella. Kiekko päätyy Sportin päätyyn. Hallbäck voittaa kiekon kulmassa. Jälleen ketju ongelmissa pelinsä kanssa, paine Sportin päädyssä mutta taaskaan TuTo ei saa luotua paikkoja. Eikä Sport pääse pois omista. 50:37 molemmat vaihtoon.

51:46 molemmat sisään. Aika kuluu lähinnä hyökkäysalueen viivalla päivystäessä. Vaihtoon 52:30.

53:50 Hällfors sisään, kymmenen sekuntia myöhemmin Hallbäck. Painetta Sport-päässä. Kaksikko jää kentälle. Hallbäck heittäytyy laukauksen eteen, kiekko kuitenkin pelataan keskelle ja Antti Karhula pelastaa tilanteen. Pelikatko ja vaihtoon.

56:00 Hällfors kentälle, Hallbäck 15 sekuntia myöhemmin. Hällfors menettää kertaalleen kiekon. Aiheuttaa omassa päässä vaaratilanteen tökkäämällä mailalla kovalla vauhdilla maalille ajavaa TuTo-pelaajaa, jonka luistin hieman tarttuu jäähän ja pelaaja ajautuu rajusti päin maalivahti Härköstä. Hällfors kirmaa ojentamaan TuTo-pelaajaa ja tuuppaa hanskalla. Molemmille kakkonen.

57:32 Hallbäck kentälle. Lähinnä luistelua. Yksi purku keskialueelle ja vaihtoon 58:20.

Yhteenveto pelistä

Kaksikon illan pelistä ei juurikaan voinut puhua täysosumailtana. Kaksikko pelasi suuren osan ajasta saman ketjun takana ja juuri kyseisellä kakkosketjulla oli ongelmallinen ilta hyökkäyksiin lähdön kanssa. TuTon junnukenttä pelasi paljon kaksikkoa vastaan sai aikaan usein kovan paineen loppumattomalla työnteolla ja aggressiivisella karvauksella. Vaikkakaan kaksikko ei juuri missään vaiheessa pettänyt, kiekko oli ison osan ajasta Sportin päädyssä kaksikon jääaikana. Vaikka ketju tekikin yhden maalin, kaksikosta kumpikaan ei suoranaisesti vaikuttanut maalin syntyyn. Oman pään ongelmista huolimatta kaksikolle voidaan merkata kohtalaisen puhtaat paperit. TuTo pääsi harvoin vaarallisiin paikkoihin, vaikkakin Hallbäckin pari heittäytymistä aavistettiin ja tilanne rakennettiin entistä vaarallisemmaksi. Pelin perusteella ei kuitenkaan voi pakkiparin peliä aivan onnistuneeksi sanoa. Varsinkin kulmapelissä kaksikolla oli odotettua enemmän vaikeuksia. Onneksi illan vastuksen maalintekotaito oli lapsenkengissä. Toisessa erässä pidempi matka omaan vaihtoaitioon näkyi. Vaihtoja tuli vähemmän ja vaihdon aikana jäällä vietetty aika piteni huomattavasti.