Kerhon uusi kannustusjoukko

LIIGA / Artikkeli
HPK:n otteluissa on yleisöä viihdyttänyt uusien cheerleadereiden runsaslukuinen joukkio. Lisäys on ollut tervetullut aikaisempien yritysten jälkeen ja saanut osakseen positiivista huomiota. Ryhmän toiminnasta Jatkoajalle kertovat Ansu Laine ja Katariina Saarman.

HPK Cheer Team-nimellä toimiva ryhmä harjoittelee pääasiassa lajin kisoja varten, mutta Kerhon kannustaminen on mukava porkkana muun toiminnan ohessa. Ansu Laine päätyi porukan valmentajaksi osin sattumalta.

- Katariina pyysi minua valmentamaan Kerhon cheerleadereita ja menimme koululle kertomaan lajista. Treeneihin ilmestyikin sitten noin 35 tyttöä, Laine kertoo.

Hämeenlinnassa on väännetty vitsiä nuorista cheerleadereista jo vuosikausia. Katariina Saarman kuitenkin ampuu jutut mielellään alas toteamalla faktan tyttöjen iästä.

- HPK asetti meille ikärajaksi 16 vuotta ja siitä on pidetty kiinni.

Cheerleading on lajina nostanut selvästi päätään, mutta lienee vielä melko tuntematon etenkin suomalaiselle kiekkoyleisölle. Lajiin kuuluu hurjapäisiäkin stuntteja, sekä esimerkiksi ihmispyramideja, joita Rinkelinmäelläkin on tällä kaudella nähty. Tanssiminen ei ole suuressa osassa itse kilpailulajissa.

- Kyllähän näitä otteluita varten tietysti on opeteltu tanssimistakin, Ansu Laine selvittää.

Ryhmä on kasattu kesän aikana ja käytännössä kaikki ovat lajin parissa vasta-alkajia. Vain kolmella on aiempaa kokemusta cheerleadingista.

- Mukavaa että on paljon innokkaita mukana. Kehitytään koko ajan kun harjoitellaan, tytöt iloitsevat.

Lisää tietoa HPK-viihdyttäjistä löytyy tiimin omalta kotisivulta.

» Lähetä palautetta toimitukselle