IFK:n A-juniorit tasoittivat otteluvoitot.

LIIGA / Artikkeli
Helsingin IFK:n ja SaiPan A-juniorien toinen välierä ratkesi Teemu Sompin ottelun puolivälissä ottamaan 5+20min. rangaistukseen. IFK iski sen aikana kolme maalia ja peli oli selvä. IFK voitti 7-3 ja finaalipaikka ratkeaa huomenna Lappeenrannassa.

Ottelu alkoi SaiPan merkeissä, IFK:n sortuessa jäähyilyyn. Ville Hämäläinen rankaisi Juha Pursiaisen syötöstä ylivoimalla seitsemännen minuutin kohdalla. Enempää maaleja ei tasaisessa ensimmäisessä erässä nähty.

Toista erää oli pelattu 28.13, kun viime ottelussa ratkaisijana nähty Teemu Somppi sai poikittaisesta mailasta 5min.+pelirangaistuksen. IFK iski tuon jäähyn aikana kolme ylivoimamaalia ja peli ratkesi siihen.

IFK sai vielä muutaman maalin tehtyä toisessa erässä ja peli oli sillä selvä. SaiPan valmennusjohto yritti vielä herätellä joukkuettaan vaihtamalla Juha Kuokkasen pois ja Ville Hostikan hänen tilalleen.

Kolmas erä oli oli kuitenkin aika rauhallista peliä. Katseet alkoivat jo olla sunnuntain ratkaisupelissä. Neljä kaunista maalia kuitenkin nähtiin.

Maalinteon aloitti Ville Virta, joka pääsi yksin läpi ja nosti komeasti yläkulmaan ohi IFK-vahti Simo Vehviläisen. Seuraavan maalin teki Toni Häppölä, joka harhautti ensin SaiPa-pakin ja ohitti vielä Hostikankin. Kymmenen minuuttia Häppölän maalista Jermu Porthên toi kiekkoa ylös ja laukoi itse IFK:n seitsemännen maalin. Pari minuuttia ennen loppua SaiPan Viljami Taimisto teki ottelun loppulukemat 7-3.

Vaikka maaleja tehtiinkin peräti kymmenen, niin molemmat joukkueet pelasivat kurinalaista puolustuspeliä, mikä näkyy jo maalivahtien torjuntalukemista.

Näin IFK tasasi voitot ja finaalipaikka ratkeaa sunnuntaina Lappeenrannassa.