Alkukausi pakettiin ja katse kevääseen

LIIGA / Artikkeli
Tomas Kubalikin ensiesiintyminen tapahtui eilen Tampereella.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sport tiivisti lehdisötilaisuudessa alkukauden muutamaan lauseeseen ja esitteli uusia pelaajahankintojaan.

Kauden alku lähti Sportilta hyvällä jalalla, ja kotkalauma sijoittuikin parhaimmillaan runkosarjan kolmannelle sijalle. Hyvä lento katkesi nopeasti, kun kärkipelaajia alkoi siirtymään sairastuvalle. 

− Totta kai se vaikuttaa joukkueen pelaamiseen, kun kun kärkiäijät tippuvat kokoonpanosta yllättäen. Pelaaminen joulukuussa oli aika ailahtelevaa ja ylivoimakin yski, totesi päävalmentaja Tomek Valtonen.

Pelaajamarkkinat olivat kapeat joulukuussa, ja kovien hankintojen löytäminen on haastavaa. 

− Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Aleksi Ainalin ja Jesse Paukun tänne Vaasaan. Molemmat ovat nuoria ennakkoluulottomia hyökkääjiä, jotka tuovat lisää energiaa joukkueeseen. Tomas Kubalikin myötä saimme myös lisää kokemusta ja maalintekovoimaa meidän hyökkäykseen.

− Uskomme, että loukkaantumistilanne helpottuu lähiviikkoina. Ville Viitaluoma palaa lähipäivinä, Markus Nenonen ja Olavi Vauhkonen paranevat tammikuun aikana, joten valoa jo näkyy tunnelin päässä, valaisee Markus Jämsä.

Aleksi Ainali vaihtoi Alaskan Vaasaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Uudet kasvot innokkaana Sportin riveissä

Paukku ja Ainali saapuivat Vaasaan tähtäimissään eteneminen uralla ja ison roolin havittelu. Ainali lähti myös yliopistosarjaan kasvaakseen paremmaksi Liiga-pelaajaksi. Kubalik puolestaan tarvitsi uuden alun omalle kaudelleen.

− Nimenomaan oli tarve uudelle alulle. En tiedä tästä sarjasta paljoa, mutta kuulin Vaasasta paljon hyvää, ja ystäväni Michal Birner kehui Liigaa todella paljon. Sen tiedän että tämä sarja on todella hyvä, KHL:ään verrattuna täällä liikutaan todella paljon ja ottelun tasot ovat nopeatempoisia, Kubalik avartaa.

Kaikki kolme hyökkääjää saapuivat Sportin ollessa orastavassa tappioputkessa. Uusien vahvistuksien saapuessa joukkueeseen huonot ottelut eivät kuitenkaan näkyneet.

− Päinvastoin. Pukukopissa oli todella hyvä fiilis, ja läppää lensi. Joukkueeseen pääsy oli helppoa, ja sellainen turhautuminen ja mailan puristaminen näkyi enemmän jäällä, Paukku ja Ainali kertoivat.

» Lähetä palautetta toimitukselle