Vetovinkit: HPK:lla on hampaankolo täynnä roskaa, KalPa pelaa itsensä ulos voittokamppailusta

LIIGA / Artikkeli
Kärpät on ollut myös HPK:n niskan päällä kauden aiemmissa kohtaamisissa.
Perjantain Liiga-kierroksella nähdään joukkueita, jotka hakevat terästyneitä esityksiä harjoitustauon jälkeen. Kotivoittojen värittämällä kierroksella vierasryöstön hakee Kärpät.

JYP-Pelicans 1 ja yli 4,5 maalia, 2,65

Kuluvan viikon aikana JYP ei ole pelannut yhtään ottelua, kun taas Pelicans katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa HPK:ta vastaan. JYP on päässyt hiomaan viisikko- ja erikoistilannepelaamistaan ja lahtelaiset saivat ketsuppipullon tukkeensa tuhottua.

JYPille viikon tauko teki hyvää, sillä joukkue oli päässyt viiden ottelun voittoputkeen ennen kahta tappiollista ottelua vieraissa. Voittoputken aikanakaan peli ei ollut aina häikäisevää, joten tappioita voidaan pitää hyvänä muistutuksena siitä, että työnsarkaa riittää edelleen. 

Pelicansin iskun paikka tuleekin ottelun alkuun paremman pelituntuman vuoksi. Pelin edetessä vaa'an voi odottaa kallistuvan jyväskyläläisten suuntaan. Useat maalin tappiot erityisesti vieraissa kertovat lahtelaisten virhealttiudesta, joka maksaa pisteitä.

Joukkueiden viidestä edellisestä keskinäisestä ottelusta JYP on voittanut neljä kappaletta. Myös neljä kertaa on isketty yli neljä maalia. Ainoa kerta, kun on jääty alle viiden maalin, oli marraskuun alussa, kun JYPin pelaaminen oli pahimmassa sekasorrossa.

HPK-Kärpät 2 ja alle 4,5 maalia, 4,90

HPK on hävinnyt molemmat kauden kohtaamisensa Kärppiä vastaan selvin lukemin. Tämän lisäksi hämeenlinnalaiset hävisivät rumin lukemin keskiviikkona Pelicansille, minkä vuoksi isännät saapuvat otteluun varmasti nälkäisenä.

Avainasia onkin, miten tämä nälkäisyys näkyy. Aktiivisella ja rohkealla pelaamisella HPK on jo kaksi kertaa kaatunut Kärpille, sillä luistelukilpailulla oululaisia on vaikeaa kaataa. Antti Pennanen voisikin harkita hieman dieselisempää lähestymistä otteluun. jolla Kärpät saatettaisiin horjuttaa epämukavuusalueelle.

Kärppien kliinisyys on kuitenkin hurjalla tasolla. Esimerkiksi Oskar Osalan mukaantulo on tuonut aivan uuden vaihteen oululaisten pelaamiseen, mikä on parantanut myös erikoistilannepelaamista. 

Ottelun muuttuessa tarkemmaksi pelaamiseksi katseet kiinnittyvät hämeenlinnalaisten viimeistelytehokkuuteen. Vaikka laukaisuprosentti on noussut alkukaudesta, on joukkue edelleen Liigan kolmanneksi tehottomin tasakentällisin. Viime aikoina myös ylivoima on tökkinyt pahemman kerran, kun viiden edellisen ottelun ylivoimaprosentti on vain 12.

TPS -1, 2,13

KalPa näytti saaneen hanansa auki, mutta viime aikoina voimakas ailahtelu on vaivannut kuopiolaisia. Esimerkiksi Alexander Ruuttun paluu keltamustien vahvuuteen on iso asia, mutta esimerkiksi HPK piti KalPan nollilla viime viikonloppuna.

KalPa onkin saanut siis harjoitella pelaamistaan ennen TPS-ottelua lähes viikon ajan. Sama pätee myös TPS:ään, jonka edellinen ottelu on viime viikonlopun Lukko-tappio. Tappiosta huolimatta suuria harmaita pilviä TPS:n taivaalle on vaikea piirtää.

TPS on saanut hyökkäysvoimaansa vielä paremmin koneesta irti viimeisimmillä kierroksilla. Samaa voidaan odottaa myös KalPaa vastaan, joka tuskin tulee Turkuun pelaamaan pelkkää selviytymiskiekkoa. Aloitteellisempi ote avaa isännille tiloja, joihin taitavat yksilöt iskevät mielellään kiinni.

Mielenkiintoinen detalji on myös KalPan heikko menestys Turussa. Viimeisen reilun neljän vuoden aikana joukkueet ovat kohdanneet kahdeksasti, ja voitto on lähtenyt kuopiolaisten mukaan vain kahdesti. Tällä kaudella joukkueet eivät ole kohdanneet Turussa vielä kertaakaan, mutta KalPan kaksi jatkoaikavoittoa kotona opettavat TPS:n pitämään takin napit kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle