Mestis-viikko: Ensimmäiset valmentajapotkut sekä sarjajumbon voitto sarjakärjestä

MESTIS / Artikkeli
Sami Ryhänen vapautettiin valmennustehtävistään.
Mestis-kausi jatkui IPK:n johtaessa, vaikka joukkue kärsikin lauantaina yllätystappion. Sarjan toisessa päässä oleva KeuPa HT puolestaan vaihtoi valmentajaa.

Perjantaina Keuruulta saatiin uutisia siitä, että Sami Ryhäsen pesti KeuPa HT:n päävalmentajana tuli päätökseen. Apuvalmentaja Niko Raiskio otti vetovastuun. Tuoreeltaan vaihdoksesta ei ollut apua, vaan lauantaina Imatran Ketterä haki täydet vieraspisteet Keuruulta.

Jokerien kiinnostus vierasjoukkueena jatkui, kun joukkue pelasi tuplapelit Rovaniemellä. Perjantaina yleisömääräksi kirjattiin 3402 ja lauantaina 3391, kun Lappi Areenan virallinen kapasiteetti on 3500.

Edellisen viikonlopun tapahtumista jaettiin pelikieltoja. Kiekko-Espoon Tommi Takaveräjä sai yhden ja Jokerien Jesse Liuksiala neljän ottelun pelikiellon. Molemmissa syynä oli päähän kohdistunut taklaus.

Viikon merkittävin pelaajasiirto oli puolestaan Julius Vähätalon paluu Turkuun ja TUTOon. Seuran omalla kasvatilla on takanaan 383 Liiga-ottelua TPS:ssä ja Jukureissa. Viimeiset kaudet ovat kuluneet Ruotsin HockeyAllsvenskanissa ja Slovakian Extraligassa. Aiempia Mestis-otteluita takana oli kaksi.

Viikon onnistuja

Ainoana joukkueena maksimipisteisiin ylsi Kiekko-Espoo, joka kaatoi kotonaan FPS:n ja Kajaanin Hokin. Erityisen kiitoksen saa maalivahtipeli, sillä FPS jäi nollille ja Hokkikin onnistui tekemään 39 maalia kohti ammutulla laukauksella vain yhden maalin.

Kauden vaisusti aloittanut TUTO haki yllätysvoiton sarjakärki IPK:sta lauantaina runsasmaalisessa ottelussa. Karri Forsblom oli tehokkain turkulaispelaaja kahdella maalilla ja kahdella syötöllään. Samalla TUTO jätti KeuPan sarjajumboksi.

Hattutemppuja nähtiin kahden pelaajan tekemänä. Tiistaina Kiekko-Vantaan Ville Sivosen kolme maalia eivät auttaneet joukkuetta voittoon, vaan KOOVEE vei kaksi pistettä voittomaalikilpailussa. Lauantaina kolmesti osui RoKin Joonas Alanne, joka vastasi rovaniemeläisten kaikista varsinaisen peliajan maaleista. RoKi voitti voittomaalikilpailun, kun 16 yrittäjästä vain Anton Sikorski onnistui.

Viikon epäonnistuja

Epäonnistujan tittelin saa RoKin maalivahti Sami Suni, jolle perjantainen ottelu Jokereita vastaan oli sysimusta. Kuudesta laukauksesta neljä upposi maaliin, ennen kuin Suni korvattiin Roni Huunosella.

Viikon yllättäjä

Pelikieltonsa jälkeen Tommi Takaveräjä palasi komeasti kokoonpanoon tehden kaksi maalia Kiekko-Espoon voittaessa Hokin 5-1 lauantaina. Kahden maalin ottelu oli Takaveräjälle Mestis-uran ensimmäinen, ja se nähtiin hänen 99. Mestis-ottelussa.

Viikon erikoisuudet

Espoon lauantain ottelussa nähtiin pitkä videotarkastus. Joonas Virtasen nähtiin lopulta tehneen ottelun avausmaalin.

Nostot alkavan viikon otteluista

Valmentajaa vaihtaneella KeuPalla on edessään kovat haasteet, sillä perjantaina joukkue matkaa Iisalmeen ja lauantaina joukkue isännöi Kiekko-Espoota.

Alkuviikosta on hyvä mainita myös tasapisteissä sarjan keskikastissa olevien Joensuun Kiekko-Poikien ja Kiekko-Vantaan välinen ottelu Outokummussa keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle