Los Angelesin Kuningas tarjoaa kevyttä komediaa Kalifornian auringon alla

NHL / Artikkeli
Eero Lahti (Mikko Leppilampi) ja hänen agenttinsa Lauri Martin (Antti Luusuaniemi) seikkailevat unelmakaupungin sykkeessä.
Kuva © Nelonen Media
Mikko Leppilampi näyttelee uransa ehtoopuolella olevaa suomalaista NHL-kiekkoilijaa Ruutu+:n uutuussarjassa. Mukana on myös muita tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä, ja vierailevana tähtenä Teemu Selänne.

Jääkiekkoilija Eero Lahdella (Mikko Leppilampi) voisi mennä paremminkin. Kuvitteellisen NHL-joukkue LA Stingraysin 38-vuotias tähtipelaaja ei kaihda kontakteja tai pieniä välejä. Veteraanin jäädessä jälleen kerran jyrän alle, hänet kannetaan tajuttomana pois jäältä. Maatessaan sairaalapedillä toipumassa, vaimo Anni (Anna Easteden) ilmoittaa haluavansa avioeron.

Kun vielä joukkueen lääkäri toteaa Lahden uran olevan ohi, seura kieltäytyy maksamasta miehen vakuutusta ja purkaa pelaajasopimuksen. Avioeron käsittelyn myötä varat jäädytetään, ja Lahti on pakotettu realisoimaan omaisuuttaan, sekä muuttamaan itse omistamaansa rantataloon yhdessä lankomiehensä Aamoksen (Kari Ketonen) kanssa.

Sarja on poikkeuksellinen sikäli, että se on kuvattu Los Angelesissa. Ideasta ja käsikirjoituksesta vastaavat sarjan ohjaaja Juha Wuolijoki (Joulutarina, Hella W) sekä lukuisten menestyssarjojen parissa vaikuttanut Jari Olavi Rantala (Karppi, Tuntematon Sotilas). Lahden agenttia näyttelee Antti Luusuaniemi ja juristina toimivaa siskopuolta Pirjo Heikkilä. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Miska Kajanus, Elias Westerberg, sekä joukko amerikkalaisnäyttelijöitä.

Avausjaksoon on mahdutettu perinteiset kliseet yhteen pötköön, eikä juonesta oikein saa kiinni. Identiteettinsä ja maallisen omaisuutensa menettänyt tähti lähtee rakentamaan elämäänsä uudelleen, ja kotisohvilla seurataan miten miehen käy. Luvassa lienee kevyttä komediaa sunnuntaipäivän ratoksi yhteensä kuuden jakson verran.

Sarja on nähtävissä Ruutu+-palvelussa 18.6.2023 alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle