DEL-kuukausikatsaus: Maalivahdit löivät nyrkeillä toisiaan Kölnissä – mutta torjuntatyöt jatkuivat

Muut Sarjat / Artikkeli
Tuomaristolla oli kädet täynnä töitä Kölner Haien ja Nürnberg Ice Tigersin välisessä tappelumylläkässä. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Joulukuussa Kölner Haien ja Nürnberg Ice Tigersin maalivahdit kävivät puhtaan nyrkkitappelun, mutta saivat Saksan liigan sääntöjen mukaisesti vain viiden minuutin rangaistukset.

Vuodenvaihteeseen tultaessa DELin runkosarjan puoliväli on ylitetty jo hyvän aikaa sitten. Kärkipää ja jumbo alkavat erottua muista, mutta muuten sarja on erittäin tasainen. DELin kahdeksan suomalaista on kukin tehnyt vähintään kymmenen tehopistettä, joten kotimaamme edustajat ovat pärjänneet Saksassa varsin hyvin.

Anrei Hakulinen jatkaa vahvaa kauttaan

Joulukuussa Leijonien EHT-joukkueessakin pelannut Anrei Hakulinen on yhä suomalaisten pistepörssin kärjessä. 32 pelin jälkeen turkulaissyntyisellä hyökkääjällä on koossa 30 tehopistettä.

Augsburger Pantherin varakapteeni Hakulinen johtaa selvästi myös oman joukkueensa pistepörssiä. DELin pistepörssissä hän on sijalla kymmenen.

Suomalaisten pistepörssi näyttää kokonaisuudessaan tältä:

1. Anrei Hakulinen Augsburger Panther 32. 16+14=30
2. Jere Karjalainen Augsburger Panther 32. 10+14=24
3. Ville Lajunen Löwen Frankfurt 33. 5+15=20
4. Elis Hede Nürnberg Ice Tigers 28. 9+9=18
5. Jyrki Jokipakka Adler Mannheim 33. 3+10=13
6. Markus Hännikäinen Adler Mannheim 33. 2+11=13
7. Otso Rantakari Augsburger Panther 33. 5+6=11
8. Patrik Virta ERC Ingolstadt 25. 5+5=10

Kölnissä maalivahtien tappelu

Kölnissä todistettiin 17. joulukuuta harvinaista tapahtumaa, kun maalivahdit ottivat nyrkein yhteen. Kotijoukkue Kölner Haien Tobias Ancicka ja vierailija Nürnberg Ice Tigersin Niklas Treutle tappelivat aikansa, kunnes näytelmä päättyi.

Tilanteesta tuomittiin kummallekin maalivahdille viiden minuutin rangaistukset, kuten Saksan liigan säännöt sanovat. Kenttäpelaajat luonnollisesti kärsivät rangaistukset jäähypenkillä, joten maalivahdit jatkoivat torjuntatöitään normaalisti pelin loppuun asti.

Kölner Haie voitti ottelun 4–2.

Yleisömäärät yli kymmenen prosentin kasvussa

DELin 30-vuotisjuhlakauden yleisömäärät ovat olleet viime kauteen nähden hyvässä kasvussa. Sarjan puoliväliin mennessä koko sarjan keskiarvo oli yli 12 prosenttia enemmän kuin edelliskaudella.

Neljän seuran kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli yli 20 prosentin nousussa. Vain sarjajumbo Iserlohn Roostersin keskiarvo on laskenut.

Kolme seuraa (Kölner Haie, Eisbären Berlin ja Adler Mannheim) ylittävät 10 000:n keskiarvon kotiotteluissaan.

Sarjassa kärki karkaa, tasainen keskikasti, perä jää

Sarjataulukossa kestomenestyjä Eisbären Berlin ja suuryllättäjä Pinguins Bremerhaven ovat tasapisteissä DELin kärjessä. Kolmantena olevaan Straubing Tigersiin kaksikolla on jo kymmenen pisteen ero.

Keskikasti on todella tasainen, sillä joukkueet neljännestä sijasta yhdeksänteen ovat neljän pisteen sisällä.

Pudotuspeliviiva on kuroutunut myös tiiviiksi: Löwen Frankfurt on kymmenentenä kahden pisteen etumatkalla kolmeen seuraan nähden. Doug Sheddenin luotsaama peränpitäjä Iserlohn Roosters on jo tukassa tilanteessa – putoamispaikalta on jo yhdeksän pisteen matka turvaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle