DEL-kuukausikatsaus: Yllätysnimi tehokkaimpana suomalaisena, törkytaklauksia ja jättiyleisömääriä

Muut Sarjat / Artikkeli
Ex-HIFK-pelaaja Elis Hede on ollut alkukaudella DELin tehokkain suomalaispelaaja.
Saksan pääsarja käynnistyi 14. syyskuuta.

Fyysisestä pelistä tunnetun DELin alkukausi on tarjonnut taas draamaa ja rytinää. Jatkoajan kuukausikatsaus paketoi sarjan kiinnostavimmat kuulumiset suomalaiskärjellä. Tervetuloa mukaan, willkommen an Bord!

Elis Hede tehokkain suomalainen

DELissä kiekkoilee tällä kaudella kahdeksan suomalaispelaajaa. Tehokkaimmin heistä on aloittanut hivenen yllättäen Elis Hede, joka on tehnyt 13 ottelussa 5+7=12 pistettä. Hede on ollut loukkaantuneena viimeiset kolme ottelua.

22-vuotias hyökkääjä on joukkueensa Nürnberg Ice Tigersin toiseksi paras pistemies. Paras tehohetki on osunut 13.10. pelattuun Ingolstadt-kotivoittoon, jossa Hede saalisti tehot 0+3.

Hede siirtyi vuosi sitten HIFK:sta suuremman vastuun perässä Nürnbergiin. Hän kulkee isänsä Niklas Heden viitoittamalla tiellä, sillä Niklas kiekkoili Saksassa peräti 13 kautta. Isä pelasi tämän jakson keskellä Ässissä kaudella 2000–2001, jonka aikana Elis syntyi.

Saksan liigan suomalaisten top 3 -pistemiehiin kuuluvat myös hyökkääjä Anrei Hakulinen (Augsburger Panther) ja puolustaja Ville Lajunen (Löwen Frankfurt). Heillä on koossa 16 ottelun jälkeen kymmenen ja yhdeksän tehopistettä.

Törkytaklauksesta vain kahden ottelun panna

DELin alkukautta on värittänyt pari rumaa temppua kentällä. Esimerkiksi 27. lokakuuta Straubing Tigersin Cody Lampl taklasi Nürnbergin Daniel Schmölziä avojäällä.

Alla olevalla videolla nähtävästä pään ja niskan alueelle osuneesta taklauksesta tuomittiin vain kahden ottelun pelikielto.

Kölnissä lähes 18 000 hengen yleisökeskiarvo!

DELin 30-vuotisjuhlakausi alkoi upealla yleisöjuhlalla, sillä ensimmäisen viikon aikana otteluissa kävi peräti 110 089 katsojaa, joista Kölner Haiella kahdessa kotiottelussa käsittämättömät 35 576 katsojaa.

Yleisömäärät olivat DELin uusia avauskierrosten ennätyksiä ja Köln puolestaan rikkoi Euroopan ennätyksen.

Kölnin Lanxess Arena vetää kaikkiaan 18 600 katsojaa ja kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa Haie on houkutellut paikalle keskimäärin 17 726 katsojaa. Myös Eisbären Berlin on kerännyt komean keskiarvon 13 740 ja Adler Mannheim 10 016.

Katsojakeskiarvon pohjalla on Grizzlys Wolfsburg 3 051 katsojan keskiarvollaan.

Maan kuningaslajin päävalmentaja vieraili DEL-ottelussa

Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen tuore päävalmentaja Julian Nagelsmann, 36, kunnioitti DEL-ottelua läsnäolollaan. Saksan ylivoimaisesti suosituin palloilulaji on jalkapallo.

Nagelsmann istui 3. lokakuuta Verena-vaimonsa kanssa Münchenin olympiapuiston jäähallin katsomossa todistamassa RB Münchenin paikallispelivoittoa Nürnbergistä.

Vierailijat johtivat ottelua Elis Heden maalilla jo 3–1, mutta Toni Söderholm luotsasi joukkueensa maailmankuulun oktoberfestin päätöspäivän kunniaksi 5–3-voittoon.

Neljä retro-ottelua luvassa

DELin juhlakauden aikana tapahtuu. Sarjassa pelataan neljä retro-ottelua, jossa joukkueet esiintyvät täsmälleen samoissa peliasuissa kuin 30 vuotta sitten. Televisiolähetykseen tulee esiintymään ensimmäisen DEL-ottelun selostaja vuodelta 1994: Fritz von Thurn und Taxis, 73.

Retro-ottelut ovat:

05.11.2023 Augsburger Panther–Nürnberg Ice Tigers
28.12.2023 Nürnberg Ice Tigers–Augsburger Panther
16.02.2024 Eisbären Berlin–Augsburger Panther
23.02.2024 Adler Mannheim–Nürnberg Ice Tigers

Eisbären porskuttaa jälleen, Düsseldorfissa kriisi

Sarjataulukossa Eisbären Berlin on palannut viime kauden kyykkäyksen jälkeen kärkeen. Yhdeksän mestaruuden Eisbären oli vaarassa viime kaudella jopa pudota DEL2:een, mutta nyt pääkaupungin jääkarhut ovat viiden pisteen sarjajohdossa. Pohjalle povattu Pinguins Bremerhaven on tasaisessa sarjataulukossa superyllättäjänä neljäntenä.

Keskikastin seuraksi profiloitunut Düsseldorfer EG on ollut puolestaan suurissa vaikeuksissa ja on sarjassa toiseksi viimeisenä vain Iserlohn Roostersin yläpuolella. Yli 14 000 katsojan areenalla pelaavalla DEGillä on ollut loukkaantumisia, nytkin neljä pitkäaikaista poissaolijaa.

Düsseldorfin seurajohto reagoi 18. lokakuuta pelilliseen kriisiin ja seuralegenda Daniel Kreutzer sai lähteä apuvalmentajan tontilta. Päävalmentaja Thomas Dolakin oikeaksi kädeksi tuli Mike Pellegrims.

DEGillä on todellinen uhka edessään, jos peli ei parane. Saksan liigan viimeinen putoaa runkosarjan päätteeksi sarjasta, jos DEL2-sarjan mestari täyttää pääsarjan lisenssin ehdot.

Värikkään alkukauden jälkeen sarja jää maajoukkuetauolle 5. marraskuuta. Landshutissa pelattavassa Deutschland Cupissa Saksan maajoukkue kohtaa Tanskan, Itävallan ja Slovakian.

» Lähetä palautetta toimitukselle