DEL-kuukausikatsaus: Kärppien kohufloppi Nick Ritchie kelpaa Iserlohn Roostersille

Muut Sarjat / Artikkeli
Suomestakin tutun Doug Sheddenin luotsaama Iserlohn Roosters hankki Nick Ritchien (kuvassa ylempi).
Kuva © Jaakko Stenroos
Roosters pitää kahdeksan Liiga-ottelun pelikiellon kärsineen Nick Ritchien hankintaa tiettynä riskinä, mutta vain myöhäisen hankinta-ajankohdan vuoksi. Ritchie pelannee avausottelunsa tulevana perjantaina.

DELin tammikuun kohokohtia olivat pelaajahankinnat Suomesta, Adler Mannheimin maalivahdille merkitty maali sekä entisen SaiPa- ja Eisbären Berlin -maalivahdin pelinumeron jäädyttäminen. Suomalaisittain ikävintä antia oli päävalmentaja Matti Tiilikaisen potkut.

Hakulinen edelleen suomalaisten ykkönen

DELin tehokkain suomalaispelaaja on edelleen Augsburger Pantherin Anrei Hakulinen, joka otti tilaston piikkipaikan haltuunsa jo lokakuussa. Hakulisen pistesaldo on 40 ottelussa 19+15=34.

Hakulisen takana kärkkyvät joukkuekaveri Jere Karjalainen (11+17=28) ja Frankfurt Löwenin Ville Lajunen (6+20=26). Karjalainen on pelannut 41 ottelua ja Lajunen 42.

Kaikki kahdeksan suomalaista ovat onnistuneet varsin hyvin, sillä tilaston viimeisenä olevalla Panther-puolustaja Otso Rantakarillakin on mukavat tehot 5+9=14.

Iserlohn Roosters sössi kiekon omiin – maali merkittiin vastustajan maalivahdin hyväksi

DELissä tilastoitiin Adler Mannheimin maalivahti Arno Tiefenseelle maalimerkintä, kun Iserlohn Roosters kiekotteli hyökkäysalueelta epäonnekseen pelivälineen omaan päätyynsä tyhjänä ammottavaan maaliin. Tiefensee oli koskenut kiekkoon viimeisenä Adlerin pelaajana.

Adler voitti 12. tammikuuta pelatun vierasottelunsa lukemin 5–2.

Tiilikainen sai lähtöpassit pankkikaupunki Frankfurtista

Saksan liigan toinen suomalainen päävalmentaja Tiilikainen erotettiin Frankfurt Löwenistä 8. tammikuuta. Löwenin toimitusjohtaja Stefan Krämer perusteli ratkaisua yrityksenä lopettaa joukkueen alavireinen tuloskunto.

Helmikuuhun lähdettäessä Löwenin tilanne ei ole juuri helpottanut. Joukkue on DELissä edelleen sijalla 12 ja piste-ero sarjaputoajan paikalle on viiden pisteen sijaan kuusi.

Tiilikainen työskenteli Löwenin päävalmentajana jo DEL2:ssa vuosina 2018–20 ja nyt DELissä tästä kaudesta alkaen.

Vielä marraskuun lopulla frankfurtilaisseura oli kuudennella sijalla. Tuoreeltaan potku-uutisen jälkeen DELin televisionnista vastaava Magenta Sport julkaisi Löwenin tilanteesta laajan videoreportaasin.

Raivokohtauksen saanut Ritchie siirtyi Kärpistä Iserlohn Roostersiin

Tammikuun lopulla DELiin siirtyi kaksi pelaajaa kotoisesta Liigastamme. Kärppien kohupelaaja Nick Ritchie kelpasi sarjajumbo Iserlohn Roostersiin, jota luotsaa Suomestakin tuttu Doug Shedden.

– Olemme tietoisia, että näin myöhään tässä vaiheessa tehty pelaajahankinta on myös riski, mutta joukkueemme on luonteeltaan luja ja auttaa häntä helposti sopeutumaan. Teemme kaikkemme, että Ritchie sopeutuu nopeasti ja menestymme yhdessä, kommentoi Roostersin vara-GM Axel Müffeler.

Suurin odotuksin oululaisseuraan tullut Ritchie kirjautti Kärpissä kymmenessä ottelussa viisi tehopistettä ja 70 jäähyminuuttia. Visiitin päätti kahdeksan ottelun pelikielto, kun hän hyökkäsi TPS:n Markus Nurmen kimppuun. Uudessa saksalaisseurassaan Ritchie on pelikelpoinen tulevana perjantaina.

Puolestaan jo viime kauden lopulla Saksassa piipahtanut puolustaja Emil Johansson palasi RB Müncheniin. Tällä kaudella Johansson keräsi TPS:ssä 23 ottelussa kuusi pistettä.

SaiPastakin tutun Rob Zeppin pelinumero nostettiin Berliinin areenan kattoon

SaiPassa kausina 2005–07 torjuneen maalivahti Rob Zeppin pelinumero 72 nostettiin Berliinin Mercedes-Benz-areenan kattoon.

Zepp teki Suomessa vietettyjen vuosien jälkeen melkoisen uran Eisbären Berlinissä: hän voitti viisi DEL-mestaruutta, yhden European Trophy -mestaruuden ja yhden Saksan cup -mestaruuden.

Tätä nykyä NHL:n pelaajayhdistyksen strategisten aloitteiden johtajana työskentelevä Zepp sai juhlavan vastaanoton 2. tammikuuta, kun Eisbären kaatoi Düsseldorfer EG:n 4–2.

Sarjataulukon suurin mielenkiinto on pohjalla

Helmikuussa Saksan liiga jatkuu edelleen jännittävissä merkeissä: kaikki sijat ovat yhä apposen auki.

Taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta ja sarjan viimeisen sijan eli putoamissijan välttämiseksi käy tiukkana, sillä tällä välillä on peräti viisi joukkuetta kahdeksan sarjapisteen sisällä.

Runkosarjan voitosta kisaavat realistisimmin Eisbären Berlin ja Pinguins Bremerhaven. Kolmantena oleva Straubing Tigers on jäänyt jo hieman kärjen kelkasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle