SaiPan kusipääkiekko jahtaa kotietua – vastassa Tapparan mailaviidakko

LIIGA / Ennakko
Tampereella ratkotaan SaiPan unelma kotiedusta.
Kuva © Jarno Hietanen
Tuloksekkaan jääkiekkojoukkueen ei tarvitse pelata kaunista kiekkoa. Tappara ja SaiPa todistavat tämän tiistaina Hakametsässä. Tulos tai ulos.

Kun Tappara ja SaiPa kohtaavat, kaukalossa ei nähdä sadoittain jättöjä, sulavaa kiekkokontrollijääkiekkoa tai neitimäistä maalineduspelaamista.

Molemmat joukkueet uskovat liikkeen, työmoraalin ja yhtenäisyyden voimaan. Tämä on tuonut molemmille joukkueille myös menestystä, sillä Tappara on jo varmistanut kakkostilansa runkosarjassa ja SaiPa taistelee tiukasti kotiedusta JYPin kanssa.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana peräti kuudesti. Vaikka SaiPa veikin molemmat tasausviikonlopun kamppailut, ovat kumpikin joukkueista voittaneet toisen kolmesti kauden aikana.

Romahtaako Tappara runkosarjan lopulla?

Tappara on jo varmistanut toisen tilansa runkosarjassa, mutta kahden perättäisen tappion tuoma paine on parasta karistaa SaiPaa vastaan kotikaukalossa.

Tappara pelasi erinomaisesti kotonaan Jokereita vastaan, mutta paineeton ottelu HPK:ta vastaan kärjistyi riehumiseksi ja sekoiluksi. SaiPa on vastustajana jälleen pudotuspelihenkeä tihkuva, joten Tapparalta odotetaan paluuta keskittyneeseen pelaamiseen.

Tapparan puolustus- ja alivoimapelaaminen on jo pitkään ollut erinomaisella tasolla, mutta Tapparan ylivoimapeli otti aimo harppauksen eteenpäin Jokereita vastaan. Olli Palolan ja Jan-Mikael Järvisen taituroima 1-0-osuma edusti Tappara-ylivoimaa parhaimmillaan. Syöttötaitoa ja laukausvoimaa löytyy.

Kun Tappara ja SaiPa ryskäsivät viimeksi Hakametsässä, Tappara jäi vierailijoiden jalkoihin. Tapparan peli oli hidasta, yllätyksetöntä ja kirvesrintojen keskialuekin romahti pahasti. Nämä asiat Tapparan täytyy saada tiistai-iltana kuntoon.

Kotietua tavoittelevan SaiPan kauden tärkein peli

SaiPa on liigakauden suurin yllättäjä, se lie jo selvää. SaiPan missio on kuitenkin vielä kesken, sillä ennen runkosarjan kahta viimeistä kierrosta mustakeltaiset ovat pisteen päässä kotiedusta ja neljännestä sijasta.

SaiPa pelaa viimeisen runkosarjapelinsä kotona TPS:aa vastaan, joten Tappara-ottelun mahdollinen voitto antaisi lappeenrantalaisille herkulliset asemat viimeistä peliä ajatellen.

SaiPa on pystynyt horjuttamaan Tapparaa pelinopeudellaan ja –rohkeudellaan, mutta SaiPa pystyy myös vastaamaan Tapparan vahvaan mailaviidakkoon omalla ärsyttävällä pelityylillään etenkin omassa päässä.

Eric Perrinin sooloilta oli liikaa SaiPalle lauantaina, mutta SaiPa on pelannut olympiatauon jälkeen hyvin. Viidestä ottelusta on alla kaksi voittoa ja JYPiä vastaan kärsitty jatkoaikatappio.

Onnistunut loppurypistys tuo SaiPalle sensaatiomaisen kotiedun. Tämän jälkeen SaiPa olisi koko kevättä ajatellen yksi pudotuspelien mustista hevosista.

Voutilainen ja Aalto eivät vielä kehissä

Tapparan loukkaantumistilanne elää jatkuvasti ennen pudotuspelejä. Jukka Voutilaisen ja Teemu Aallon paluu on yhä lähempänä, muttei vielä ajankohtainen. Pasi Puistolan flunssa lie parantunut kokonaan. Hämeenlinnassa riehunut Josh Green huilaa ottelun kymppitilin täyttymisen vuoksi.

SaiPan terveehkö joukkue asettaa maalilleen Jussi Markkasen, joka haastaa maalilla nuorempaa kollegaansa Juha Metsolaa.

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Ei ole loukkaantumisensa jälkeen päässyt vielä takaisin tasolleen. Kevättä ajatellen Jormakan kehitys on ensiarvoisen tärkeää Tapparalle. Ketjukaverit ovat ainakin tikissä.

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Joukkueen kärkihyökkääjä on isossa roolissa, kun SaiPa tavoittelee kotietua. Odotukset ovat suuret.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Patrick Davis 2 2 4
2.Jaakko Rissanen 0 3 3
3.Markku Flinck 2 1 3
4.Jesse Mankinen 0 3 3
5.Ryan Glenn 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle