SaiPa kapsahti Kuuselaan

LIIGA / Raportti
Ottelusta ei fyysisyyttä puuttunut.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa oli syksyllä kotihallissaan lähes voittamaton. Ennen joulutaukoa SaiPan onnistui varsinaisella peliajalla lannistamaan vain Tappara, joka tarjosi isännille kylmää kyytiä myös tammikuisessa lauantai-illassa.

Illan otteluun lähdettiin lyhyellä seremonialla, kun kotijoukkueen maalivahti Jussi Markkanen kävi pokkaamassa palkintolaatan saatuaan vieraskiertueella 400 liigaottelua vyölleen. Kauaa eivät ehtineet lappeenrantalaiset juhlia, kun jo pian kiekon pudottamisen jälkeen Kalle Maalahti kompastui viivalla ja veti vieraspelaajan kumoon kampitusjäähyn arvoisesti.

Maalahden jäähy siivitti Tapparan hyvään alkuun. Ylivoimalla avausosumaa ei vielä nähty, mutta kuuden minuutin kohdalla vieraat masensivat kotiyleisön. Kristian Kuusela taisteli itsensä SaiPan alueelle ja kumoon kaatuessaan syötti kiekon Antti Erkinjuntille, joka sipaisi kiekon verkkoon.

Illan toimintasuunnitelma oli väännetty Tapparan pukukopissa rautalangasta.

– Ennen peliä puhuttiin, että SaiPa tulee ihan varmasti kovaa päälle kuten yleensä tuleekin kotikaukalossaan, joten pitää olla todella nopea ja pelata fiksusti, Erkinjuntti kertasi ottelun jälkeen.

– Suoriuduttiin mielestäni ihan hyvin, ei jääty hautomaan vaan pelattiin nopeasti ylöspäin. Yritettiin saada heidän pakkejaan mahdollisimman paljon hommiin.

Tappara veti pidemmän korren

Ensimmäisen erätauon jälkeen SaiPa pääsi otteluun paremmin mukaan. Tapparan maalissa Juha Metsola venyi kiekon tielle peräti 14 kertaa, kun kollega Markkaselle torjuntoja kertyi viisi. SaiPan paras paikka siunaantui erän lopulla Joni Suutarille, jonka edessä siinsi tyhjä maali. Kiekko kimposi kuitenkin yli rautojen.

Lappeenrantalaisilta avausmaalin riemun riistänyt kaksikko Kuusela ja Erkinjuntti pistivät lopulta pisteen SaiPan vahvalle toiselle erälle. Aikansa Metsolan edessä pyörittyään kiekko päätyi Tapparalle, ja Kuusela luisteli Erkinjuntti seuranaan hyökkäykseen. Dan Spang yritti parhaansa mukaan pitää kahta miestä, mutta Kuusela napautti kiekon Markkasen olkapään kautta maaliin.

– Kuusela syötti minulle, mutta kun pakki oli siinä, niin yritin vain syöttää nopeasti takaisin, Erkinjuntti kuvaili tilannetta.

– Maailmanluokan näpäytyksellä takakulmaan, siinäpä se suurinpiirtein.

Erikoistilannepelaaminen SaiPan surma

Kotijoukkue lähti taistellen kolmanteen erään, mutta kun pelikellossa oli 10 minuuttia peliaikaa jäljellä, Tommi Jokinen joutui istunnolle huitomisesta. Ville Kohon tilanne ei ollut juuri ruusuisempi, sillä hänen mailansa katkesi ja hän seurasi vierestä, miten Tomas Plihal ohjasi Nick Bailenin laukauksen maaliin.

SaiPalle tarjottiin lopussa viiden minuutin ylivoimaa, kun Johan Larsson ajoi Suutarin kumoon ja sai ottelurangaistuksen leikkaamisesta. SaiPa lisäsi miesylivoimaa kutsumalla Markkasen pois maalista, mutta lopulta ainut osuma oli Kuuselan 4–0-maali tyhjiin.

Kauaa eivät joukkueet ehdi toisiaan kaivata, sillä ne kohtaavat toisensa jo seuraavana perjantaina tammikuun tasauskierroksen merkeissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle