Ässät pöytään ja lähtötunnelmia – Jokerit hamuaa suoraa pudotuspelipaikkaa

LIIGA / Raportti
Severi Sillanpään kotipelit Isossamäessä ovat toistaiseksi ohitse.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Kaikki päättyy aikanaan, myös Jokerien Porin-visiitit. Isossamäessä on vuosien saatossa nähty monta tasaista vääntöä, mutta myös yksipuolisia näytöksiä. Ässien kotiottelut päättävä koitos oli sitä jälkimmäistä laatua.

Kamppailun lähtökohdat olivat selvät. Ässien taival kääntyi jo takakaarteesta loppusuoralle, kun tiistai-illan ottelu oli tämän kauden viimeinen kotipeli. Traaginen kausi sai kuitenkin hieman positiivisia piirteitä, sillä porilaisjoukkue on onnistunut kaivamaan yllättäviäkin voittoja.

Jokerien pudotuspelipaikka on ollut varma jo hetken aikaa, mutta taistelu kuudennesta sijasta on jatkunut kiivaana.

Kahta kierrosta ennen maalia Blues ja Jokerit olivat tasapisteissä, mutta vähemmillä suorilla voitoilla helsinkiläiset tarvitsivat ehdottomasti täyttä pistepottia. Kun myös Blues voitti tiistain ottelun, ratkeaa Jokerien sijoitus vasta päätöskierroksella.

Ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, vaikka siinä Ässilläkin oli hetkensä. Henri Heino osui vanhaa seuraansa vastaan ja piti hetken aikaa kotijoukkueen toiveita hengissä. Jarkko Ruudun ja Ladislav Nagyn maalit olivat kuitenkin liikaa. Kahden maalin takaa-ajoasemasta Pata ei enää noussut peliin mukaan.

− Alku oli meiltä ihan hyvä, sitten meni hieman helppoja maaleja omiin, harmitteli Ässien Sami Mutanen.

− Siinä 1–2-maalissa mielestäni kiekko lyötiin Rasmus Rinteen räpylästä maaliin. Eniten ihmetytti, etteivät tuomarit edes keskustelleet tilanteesta mitenkään. Peli ei siihen ratkennut, mutta hyvän tsempin Jokerit sai siitä päälle.

Ässien peli meni varsinkin toisessa erässä puurtamiseksi, ja liian usein vastahyökkäyksien jälkeen aloitus vietiin keskiympyrään. Ässämaalilla pelanneella Rinteelläkään ei ollut ihan paras iltansa.

Jokerien kokenut kaarti oli pelipäällä. Nagy iski kaksi osumaa, Jere Karalahti syötti kolme ja Ruutu saalisti yhden syötön maalinsa lisäksi.

Ruutu myös vei Ässien amerikkalaishyökkääjän Austin Smithin niin sanotusti kahville vanhalla jekullaan. Ottelun loppuhetkillä Smith meni siihen halpaan, että tiputti hanskansa Ruudun haaston seurauksena. Jokerihyökkääjä ei edes harkinnut pudottavansa hanskojaan.

Vauhtiveikko Texasista ohjailtiin ilman sen suurempaa dramatiikkaa pukuhuoneen puolelle. Tilanteen seurauksena oli vain normaali kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Lähtöhetki koitti monellakin tavalla

Tiistai-iltaan päättyivät toistaiseksi Jokerien vieraspelit Porissa, mutta kentällä se ei näkynyt mitenkään ihmeellisesti. Samalla tavalla Jokerit pelasi kuin aiemminkin, ja tällä kerralla vauhti ja luovuus riittivät selkeästi kotijoukkuetta paremmin.

− Nähtyä paremmissa merkeissä olisin toki halunnut päättää pelini täällä Porissa. Rakastan tätä paikkaa. Viime kevään mestaruus on toki selkeästi paras muisto, mutta muutenkin on mieleeni jäänyt kovia taisteluvoittoja.

− Palloilukulttuuri on täällä aikamoinen. Tällaisenkin pelin jälkeen väki jäi kannustamaan meitä, ihasteli Mutanen.

Mutanen kävi yleisön pyynnöstä vielä kunniakierroksella myös ässäuransa toistaiseksi päättävän Severi Sillanpään kanssa. Harvoin on näitä työn raskaan raatajia huudettu pelin jälkeen oviaukosta takaisin jäälle.

− Tulevaisuudesta ei ikinä tiedä, mutta tällä kerralla pelini Isossamäessä olivat tässä. Oma hohtonsa tässä hallissa on, vaikka remontillekin olisi vähän tarvetta, totesi Mutanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle