Varmistaako Ilves paikan pudotuspeleissä?

LIIGA / Ennakko
Kai Kantola ja Ilves taistelevat pudotuspelipaikasta.
Kuva © Jarno Hietanen
Oulun Kärpät on jo varmistanut runkosarjan voiton, mutta tiistain otteluun vieraaksi saapuvalla Tampereen Ilveksellä riittää vielä tekemistä, kun HPK yrittää kammeta seuraa pois viimeiseltä pudotuspelipaikalta. Kärpät ja Ilves saattavat kohdata puolivälierissä, joten kauden aikana tiukkoina pysyneet väännöt saavat nyt jatkoa.

Kärpät ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Tamperelaisjoukkue on ollut runkosarjan ykköselle paha vastustaja, sillä Ilves on vei syksyllä kaksi ottelua nimiinsä. Viimeisin taisto käytiin helmikuun alussa, kun Kärpät haki pisteet Hakametsästä.

Vähäisin panoksin runkosarjan lopussa pelannut Kärpät on voittanut viidestä edellisestä kamppailustaan kolme. On kuitenkin syytä huomata, että kahdeksassa edellisessä pelissään oululaiset eivät ole kertaakaan päästäneet yli kahta maalia omiin. Nollapelejäkin tuossa putkessa on kolme.

Pientä panosta oululaisillakin on, sillä JYPin runkosarjan piste-ennätys on neljän pisteen päässä, kun pelejä on jäljellä kaksi.

Ilveksen tilanne sijalla kymmenen on tukalampi. Kovavireinen HPK hengittää kolmen pisteen päässä, joten pistemenetyksiin ei juuri olisi varaa. Viidestä edellisestä pelistään joukkue on saanut vain neljä pistettä. Voitto varsinaisella peliajalla varmistaisi Ilvekselle paikan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, sillä tamperelaisilla on enemmän kolmen pisteen voittoja kuin HPK:lla.

Tiistain kamppailusta ei välttämättä kannata odottaa maalikarkeloita. Kärppien puolustuspeli on ollut hyvällä mallilla ja loukkaantunutta Jussi Rynnästä tuuraava Tomi Karhunen on torjunut mainiosti. Nuorelta vahdilta putoilee jonkin verran irtokiekkoja, mutta oululaisten puolustuspaketti on pitänyt tilanteen hallinnassa.

Ilveksenkin riveissä puolustus on viime aikoina ollut paremmin hallussa kuin hyökkäys. Haasteena onkin ollut saada tehoja myös ykkösvitjan ulkopuolelta.

Ottelussa kannattaa seurata, hakevatko joukkueet jo asetelmia pudotuspelejä varten. On täysin mahdollista, että seurat kohtaavat puolivälierissä. Kärpät näytti mallia tästä jo lauantaina, kun oululaiset puolustivat toisiaan hanakasti ja pientä nahinaakin nähtiin taistossa Pelicansia vastaan.

Kärpiltä ovat tiistain ottelusta loukkaantumisten vuoksi sivussa Mikko Lehtonen, Jari Viuhkola, Joonas Kemppainen, Juhamatti Aaltonen ja maalivahti Rynnäs. Juho Keränen kärsii puolestaan lauantaisesta päällä pökkäämisestä saamaansa pelikieltoa.

Ilvekseltä sivussa ovat jo kautensa päättäneet Masi Marjamäki, Ville Korhonen ja Konsta Mäkinen. Myös Arto Tukio huilannee.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Yksi niistä pelaajista, joka saattaa olla mukana niin sanotussa asetelmien haussa pudotuspelejä varten. Tärkeä mies Ilvekselle, joten varaa hölmöilyyn ei ole.

Mikko Alikoski #18 |

Laitahyökkääjä

Edellisessä ottelussa uhrasi itsensä ja nouti Ilkka Pikkaraisen pois, jotta Kärppien ykkösmiehet saivat olla rauhassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 0 4 4
2.Ivan Huml 1 3 4
3.Esa Pirnes 0 3 3
4.Mikko Alikoski 1 2 3
5.Toni Kähkönen 2 1 3
Ilves M S P
1.Michael Keränen 3 3 6
2.Turo Asplund 1 5 6
3.Kai Kantola 1 4 5
4.Alexander Ruuttu 2 1 3
5.Nicholas Dimitrakos 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle