HPK tukalassa tilanteessa

LIIGA / Ennakko
Luvassa on tiukkaa taistelua tärkeistä sarjapisteistä.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman tiistai-illassa kohtaavat Lukko sekä HPK. Ottelu on molemmille tärkeä, joskin vierasjoukkueelle vieläkin tärkeämpi. HPK tarvitsee käytännössä voiton, jotta joukkue voi jatkaa kauttaan pudotuspeleissä.

Raumalla runkosarjan päätösviikko käynnistyy tilanteesta, jossa molemmilla joukkueilla on omat intohimonsa pistepussin kartuttamiseksi. Lukko taistelee kaikin keinoin kotiedusta puolivälieriin ja HPK tarvitsee kipeästi lisää pisteitä päästäkseen pudotuspeleihin.

Paineet molemmissa leireissä ovat käsin kosketeltavia. Se joukkue onkin vahvoilla, joka pystyy jättämään sarjataulukon unholaan ottelun ajaksi.

Lukon helmikuu oli yhtä nousukiitoa, mutta olympiatauko sekoitti joukkueen pelaamisen. Tauon jälkeen raumalaiset ovat pelanneet neljä ottelua, joista voittoja on tullut vain kaksi. Lisäksi pelaaminen ei ole ollut helmikuun tasolla, joten Lukko on ottanut hieman takapakkia viimeisten esitysten perusteella.

Voitto-ottelut ovat olleet siinä mielessä hyviä, että vastustaja jäi niissä molemmissa ilman ensimmäistäkään osumaa. Mutta kun välissä on kaksi häviötä surkean puolustuspelin takia, voidaan Lukon kohdalla puhua taantumasta.

HPK:n nykyvire on vastaavaa, mitä Lukolta nähtiin helmikuussa. Seurajohto myi kaksi kokenutta hyökkääjää olympiatauolla Ruotsiin ja homman luultiin olevan siinä.

Joukkue on kuitenkin näyttänyt, ettei sota kahta miestä kaipaa. Kuusi ottelua, joista saldona on yhtä vaille täydet sarjapisteet. 17 lisäpisteen turvin HPK on kuin onkin hinannut itsensä vielä taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Tosin ero edellä oleviin oli maajoukkuetauolla niin suuri, että tuo huikea kuuden voiton sarja ei vielä takaa paikkaa kymmenen parhaimman joukkoon.

Nyt kun jäljellä on enää kaksi kierrosta, ja eroa viivan päälle neljä pistettä, HPK on Raumalla pakkovoiton edessä. Yksikin piste Raumalta voi riittää, jos Ilves häviää molemmat ottelunsa.

Lukon ja HPK:n kohtaamiset ovat menneet tällä kaudella hienokseltaan raumalaisten hyväksi. HPK voitti puhtaasti syyskuussa kauden kolmannella kierroksella, mutta kaksi muuta ottelua ovat olleet Lukon heiniä. Varsinkin viimeinen kohtaaminen Hämeenlinnassa oli raumalaisilta vakuuttava esitys.

Lukko-vahti Ryan Zapolski on parantanut peliään ilta illan perään, vaikka lähihistoriasta löytyykin tappio SaiPalle rumin lukemin. Ja tässä on myös se ykköshaaste HPK:lle. Miten ohitetaan tulikuuma Zapolski?

Lukko pelasi edellisen ottelunsa Ässiä vastaan kotona, ja voitti sen tiiviin puolustuspelin kautta. Nolla maalia porilaisille kertoo, että jotain Lukko teki siinä ottelussa oikein. Kokenut päävalmentaja Risto Dufva tuskin haluaa muuttaa mitään, kun samalla Ässien tekopaikat jäivät varsin vähäisiksi.

HPK:n voittoputki viime kierroksilta kertoo hyvää kieltä joukkueen iskukyvystä paineiden alla. Neljä kertaa neljä maalia, kerran kolme ja vain kerran joukkue on jäänyt kahteen osumaan. Peliesitys on ollut vapautunutta, vaikka paineita on varmasti. Vanha klisee sanoo, että kun palaset loksahtavat kohdalleen, peli on hyvän näköistä. Näin on käynyt HPK:n kohdalla.

Varsinkin joukkueen kakkosketju Teemu Rautiainen-Tuomas Vänttinen-Jere Karjalainen on ollut oivalla pelipäällä ja ketju on pystynyt luomaan paljon maalipaikkoja.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosasto on tyhjentynyt muutamalla nimellä sitten viime viikon. Hyökkääjistä Jarkko Kauvosaari huilaa loppukauden. Kokeneet Teemu Nurmi sekä Lauri Tukonen lähenevät pelikuntoa, mutta muuten joukkueen pitäisi olla terve.

Vierasjoukkueen osalta puolustuksesta jäävät pois Craig Schira, joka huilaa loppukauden. Ossi-Petteri Grönholm taas on pelikiellossa runkosarjan loppuun asti. Puolustaja Jyri Niemi jätti edellisen pelin kesken, joten pelikunto on arvoitus.

Seuraa Heitä

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Taistelee Ilveksen Michael Keräsen kanssa runkosarjan pistepörssin voitosta. Tuleeko tehopisteitä lisää?

Otto Paajanen #13 | KooKoo

Keskushyökkääjä

Tapparaa vastaan näytti potentiaaliaan kahdella osumalla. Onnistuuko ohittamaan myös Zapolskin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Janne Keränen 2 2 4
2.Ville Vahalahti 2 1 3
3.Filip Riska 1 2 3
4.Ilkka Mikkola 0 2 2
5.Steven Zalewski 1 1 2
HPK M S P
1.Teemu Rautiainen 4 3 7
2.Tuomas Vänttinen 2 4 6
3.Juha Kiilholma 2 2 4
4.Jere Karjalainen 1 3 4
5.Antti Aarnio 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle