Nousukuntoinen Tappara SaiPan kotiluolaan

LIIGA / Ennakko
Juhliiko SaiPa jälleen Kisapuistossa?
Kuva © Markus Ilves
Kotihallissaan vielä tappioitta jatkava sarjakolmonen SaiPa on perjantaina tiukan haasteen edessä, sillä vastaan luistelee orastavaa voittoputkea käynnistelevä Tappara.

SaiPa on aloittanut lokakuun kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. TPS kurvaili vielä voittoon Turussa, mutta sittemmin tilille napsahti tärkeät voitot Jokereista ja HPK:sta.

Narripakka kaatui Kisapuistossa vasta voittomaalikilpailun jälkeen Patrick Davisin ja Jesse Mankisen maaleilla, mutta Hämeenlinnasta tuomisiksi oli maukas 2-1-taisteluvoitto lauantai-illan päätteeksi.

Kauden ailahtelevasti aloittanut Tappara on viime aikoina äitynyt oivaan vireeseen. Tämän kuun neljästä ottelusta saldona on mukavat kolme voittoa. Tappara pelasi torstaina kotihallissaan sarjakärki Pelicansia vastaan, ja lahtelaiset kärsivät kirvesrintojen puristuksessa kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa.

Maajoukkuehyökkääjä Pekka Jormakka vastasi tasoituksesta edelliskauden seuraansa vastaan ja kauden toisen maalinsa iskenyt Jan-Mikael Järvinen ampui ottelun voittomaalin.

Onko vireys valttia?

SaiPa on saanut huilata lauantaista lähtien. Tappara puolestaan pelasi kovan ottelun edellispäivänä sarjajohtajaa vastaan. Etu lienee etenkin ottelun vanhetessa SaiPalla, sillä kotonaan kovalla intensiteetillä luistelevan SaiPan hyökkääjien perässä pysyminen on haaste tuoreilla jaloillakin.

Tappara ei ole vielä tämän kauden Liigassa onnistunut ottamaan vierasvoittoa, eikä Kisapuisto ole helpoin paikka aloittaa kurssin muutosta. Keltapaitainen kotijoukkue on ollut kotonaan kivenkova, sillä viidestä kotiottelustaan SaiPa on voittanut jokaisen.

Pelicansia vastaan rohkeasti esiintynyt Tappara voi haaveilla voitosta, jos joukkue lähtee rohkeasti haastamaan SaiPaa ylhäältä karvaten. SaiPan puolustus suorittaa tasaisesti, mutta on herkästi ongelmissa kovan paineen alla.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen riveissä ensiesiintymisensä tehnee vierasjoukkueelle tuttu mies, Jussi Halme, joka siirtyi SaiPaan alkuviikosta Mestiksestä. Simo-Pekka Riikola jatkaa sairastuvan puolella.

Myös Tappara hankki täydennystä, sillä poispotkitun Philip McRaen tilalle joukkue hankki isokokoisen Josh Greenin. Greenin pelaaminen Lappeenrannassa on epätodennäköistä.

Seuraa Heitä

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Ampunut jo seitsemän osumaa SaiPalle. Isoksi mieheksi huikea liike. Kestääkö torstaina pelannut Tappara-pakisto perässä?

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Kuulunut viime aikoina kirvesrintojen parhaimmistoon. Vastuunkantoa tarvitaan tänäänkin, sillä joukkue on ollut vieraskaukalossa vaikeuksissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 2 1 3
2.Ryan Glenn 2 1 3
3.Stefano Giliati 1 2 3
4.Ville Koho 1 2 3
5.Janne Tavi 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle