Yllätysnimet voiton takuumiehinä Tapparalla

LIIGA / Raportti
Josh Green heläytti kaksi häkkiä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappara otti liigakierroksen kärkikamppailussa täydet pisteet kotonaan SaiPan kustannuksella ja ohitti samalla lappeenrantalaiset sarjataulukossa. Kotijoukkueen voiton takasi tiivis oman pään peli, johon SaiPa ei tällä kertaa keksinyt vastalääkkeitä.

Ottelusta muodostui Tapparalle tyypillinen kotiottelu viimeaikaisiin nähden, jossa kirvesrinnat yksinkertaisesti teki vierailijan hampaattomaksi tiivillä puolustuspelillä ja
onnistui vastaavasti omista paikoistaan hyvällä prosentilla. Pelin ratkaisijat löytyivät tällä kertaa ei niin odotetuista nimistä, kun Tapparan kokoonpanoon nostettu Toni Kallela tarjoili kahteen maaliin syötöt ja isokokoinen kanukki Josh Green osui kahdesti. Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi innostui syystäkin kehumaan vielä tähän asti melko vähälle peliajalle jäänyttä Kallelaa.

- Kallelahan oli tänään loistava, kaksi maalia joista molemmat tuli luonteen ansiosta, meni väliin, riisti kiekon, syötti sen ja seuraava äijä laittoi kiekon sisään. Loistava peli häneltä.

- Teemana oli 1 vs 1 pelaaminen ja kamppailupelaaminen tänään ja siinä me kuitenkin hävittiin Tapparalle. Kenttäpelissä oltiin ihan kohtalaisia, mutta kamppailupelaamisessa selkeästi jäljessä, totesi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen lehdistötilaisuudessa.

- Tänään oli tarkoitus pelata huonon Jokerit-pelin jälkeen ihan puolustamalla tämä peli ja ottaa hyökkäystä ihan tarkoituksella vähän pois. Pyrittiin pitämään vastustaja pois meidän maalin edestä ja saatiin sitten vastahyökkäyksiä jonkunverran. Maksettiin hintaa, siedettiin paljon taklauksia ja annettiin niitä itsekin kun paikka tuli, tarinoi Rautakorpi.

Tappara onnistui juuri siinä, mitä yrittikin ja SaiPa ei hyvästä yrityksestä huolimatta päässyt kovin paljoa vaarallisiin laukaisupaikkoihin eikä irtokiekkoihin. Josh Greenin maaleista ensimmäinen livahti ehkä hieman helposti SaiPa-maalissa olleelle Miika Wiikmanille. Kallela oli riistänyt kiekon kulmassa ja toimittanut sen maalin nurkalle, josta Green lakaisi suoraan, mutta melko pienestä kulmasta sisään. Muissa maaleissa Wiikmanilla ei juuri ollut mahdollisuuksia. SaiPa puolestaan sai kuparisen rikki vasta ottelun lopussa kun se sai pelata ylivoimaa ja otti kuudennen miehen kentälle.

- Greenin ja Tomas Plihalin kentät onnistuivat. Peli perustui tänään puolustamiseen ja puolustavat kentät olivat hyviä, Rautakorpi näki.

SaiPan etsikkoaika tulla mukaan tuli toisen erän alussa Greenin 2-0 -johtomaalin jälkeen kun Tapparasta passitettiin kaksi miestä peräjälkeen jäähylle. SaiPan lähes kaksiminuuttinen kahden miehen ylivoima jäi kuitenkin vaatimattomaksi.

- Ei me oltu kovin lähelläkään maalia, se oli vähän samanlaista, kuin viime pelissäkin. Meiltä puuttui vastuu ja rohkeus siinä ja syöttäminen. Meni liikaa kuskailuksi. Olisihan se voinut peliä muuttaa, jos olisimme siinä maalin saaneet, näki tilanteen Tirkkonen.

"Pidettiin tätä tähän asti kauden kovimpana pelinä"

- Oltiin hyvin valmistautuneita tähän, tiedettiin mitä SaiPa on tehnyt viime vuosina Tapparan organisaatiolle. Tämmöisen puolisuoran laskuopin mukaan he ovat viimeisessä kymmenessä vuodessa viitenä vuotena pistäneet Tapparan pihalle playoff-kamppailuista. Ollaan tänä vuonna päätetty ottaa isoksi haasteeksi nää Saipa-pelit, joten kyllä me oikeastaan pidettiin tätä tähän asti kauden kovimpana pelinä, muotoili Tapparan Ville Nieminen mahtipontisesti.

Tappara nousi SaiPan ohi sarjakakkoseksi voiton myötä ja porkkanapöksyjen meno on alkuvaikeuksien jälkeen alkanut vakuuttaa. Kysyttäessä, mistä viimeaikojen hyvät tulokset kertoo, kääntyivät Niemisen mietteet jälleen kerran miehen lempiaiheeseen - makaronilaatikkoon.

- Puolustetaan hyvin, hyökätään hyvin, mutta ei ylihyökätä. Meillä on hyvä kenttätasapaino. Meidän peli on tavallaan kuin makaronilaatikkoa, että se on hyvää ja yksinkertaista, eikä se todellakaan ole mitään ruokapornoa.

Toni Kallela kaivoi kaksi kertaa hyökkäyskulmassa kiekon vastustajalta pois ja tarjoili joukkuetovereilleen maalit. Mies oli hieman yllättynyt, että sama temppu onnistui parikin kertaa.

- Kyllähän kiekon aika helpolla sai niiltä nyt pois. Eihän mun voimilla pitäisi kai saadakaan, Kallela veisteli.

- Rautakorpi haluaa kehittää mun niitä osa-alueita, joissa on eniten kehitettävää ja tehdä sitä kautta meikäläisestä liigapelaajan, näki Kallela vastauksen kysymykseen, että mitä Rautakorpi häneltä odottaa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle