El Clásico – ei enää mikään vitsi

LIIGA / Ennakko
SaiPa on vallannut vieraskaukalon jos toisenkin tällä kaudella.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Tappara-SaiPa perjantai-iltana. Kuuma ottelu, jota koko kiekko-Suomi odottaa. Oikeasti.

Jori Lehterän vitsi "El Clásicosta", Tappara-SaiPa-ottelusta tiistai-iltana, ei ole enää vitsi.

Tappara ja SaiPa ovat Liigan sarjakakkonen ja –kolmonen (jaettu JYPin kanssa) ja joukkueiden valittua toisensa tasausviikonlopun pariksi joukkueet tarjoavat viikonlopun ajan todellista kiekkoherkkua maksavalle yleisölle.

Viimeksi kuusi päivää sitten kohdanneet joukkueet ovat kulkeneet alkukauden selkeällä marssijärjestyksellä. Tappara on voittanut alkukauden kohtaamisista kolme neljästä ja hakee näin ollen yhä tukevampaa niskalenkkiä perjantaina.

Tappara hurjassa liidossa – Green dominoi

Loppiaisen jälkeen Tappara on ollut täysin dominoiva nippu liigajäillä. Neljä ottelua, neljä voittoa maalierolla 14-2.

Tapparan saatua viime ottelussaan Bluesia vastaan takaisin tämänhetkinen ykkössentterinsä Josh Greenin meno oli vielä hurjempaa. 6-1-vierasvoitto ja kaikin puolin oivalle Greenille tehot 2+1.

Viime lauantaina SaiPaa vastaan Tappara näytti vahvuutensa ykkösketjunsa avulla. Pitkään syvällä kyntäneet Antti Erkinjuntti, Jarkko Malinen ja Kristian Kuusela nostivat tasoaan ja Kuuselan neljän pisteen ilta jäi illan kruunuksi.

Tappara on tällä hetkellä huikean keskialueen ja oman pään puolustuspelaamisensa lisäksi hyvä sekoitus kiekollista tulivoimaa ja Juha Metsolan kaltaista huikeaa maalivahtipeliä. Ratkaisijoita on laajalti ja tämä on vastustajalle todella hankala tilanne.

-SaiPa on hankala vastustaja. He heittävät kiekkoa paljon maalille. Se voi olla minulle jopa hyvä asia, kehui Metsola vastustajaansa ennen viime lauantain ottelua.

SaiPa taistelee vieraskentillä

SaiPan viimeaikainen vire on ollut kovalla tasolla lähinnä vierasjäillä. Keltamustat ovat hävinneet viimeiset kolme kotiotteluaan tylysti maalierolla 1-14. Lappeenrannan tulisessa askissa ei ole tähän totuttu.

Vieraskaukalossa SaiPa on hyödyntänyt vahvuuksiaan paremmin. Joukkue ei vieraissakaan maaleilla mässäile, mutta Pekka Tirkkosen masinoima puolustuspelaaminen on tiukalla tasolla ja lappeenrantalaiset eivät anna periksi kenellekään.

Lisäksi kokenut Jussi Markkanen pelaa illasta toiseen tasolla, jota on pakko ihailla.

Näin ollen myös tulosta on tullut. Kolme viimeistä vieraspeliä pitävät sisällään kaksi voittoa ja yhden jatkoaikatappion.

Puolustajia takaisin askiin

Tapparan loukkaantumistilanne pysyy ennallaan. Henrik Haapala ja Pekka Jormakka kuuluvat pitkäaikaispotilaisiin.

SaiPa palloilee etenkin puolustuksensa osalta päivä kerrallaan. JYP-ottelussa kentällä nähtiin jo aiemmin toipilaina olleet Dan Spang ja Per Savilahti-Nagander.

Seuraa Heitä

Elmeri Kaksonen #72 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Ex-SaiPa on saanut loukkaantumisensa jälkeen kasvavissa määrin vastuuta ja kevät näyttää valoisalta. Onnistuuko entistä seuraansa vastaan?

Mikko Pukka #28 |

Puolustaja

Nousi aikanaan Tapparassa kulttihahmoksi. Paikkaa SaiPan loukkaantumisvajetta puolustuspäässä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Kristian Kuusela 3 6 9
2.Antti Erkinjuntti 1 6 7
3.Nick Bailen 2 3 5
4.Jarkko Malinen 2 1 3
5.Tomas Plihal 2 1 3
SaiPa M S P
1.Patrick Davis 2 2 4
2.Janne Tavi 0 4 4
3.Tomi Leivo 2 1 3
4.Ville Koho 2 1 3
5.Tommi Jokinen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle