Peltosen kunniakerros kruunasi HIFK:n vahvan esityksen

LIIGA / Raportti
Peltonen hyvästeli Helsingin jäähallin runkosarjan osalta.
Kuva © Tomi Hänninen
Rajusti pudotuspelipaikan varmistamista jahdannut IFK tyrmäsi JYPin Helsingin tiistai-illassa. HIFK onnistui heti avauserässä kolmesti ja jatkoi vakuuttavia otteita läpi ottelun, ja tulitti JYPin maalivahti Tuomas Tarkin vaihtoon ottelun toisessa erässä. Edes maalivahdin vaihto ei JYPiä herättänyt, vaan ottelu päättyi Helsingin IFK:n voittoon numeroin 6-1 (3-1,1-0,2-0).

Ville Peltosen uran viimeinen runkosarjaottelu oli HIFK:n juhlaa avausminuuteista lähtien. Ottelun toisella minuutilla maalinteon aloittanut HIFK jätti JYPin täysin vaille mahdollisuuksia.

– Lähdimme pelaamaan heti alusta asti joukkueena, ja pyrimme fyysisella pelillä saamaan loistava kotiyleisö mukaan otteluun, kommentoi HIFK-hyökkääjä Iiro Pakarinen kotijoukkueen hyvää ottelun aloitusta.

Kahteen kertaan maalinteossa onnistunut hyökkääjä ei lähtenyt maaleillaan leijailemaan.

– Joskus laukaukset lähtevät hyvin, ja tänään tuntui olevan se päivä, myhäili Pakarinen.

Playoff-henkinen kamppailu

Ottelussa nähtiin puolin ja toisin kovia taklauksia ja kovaa kamppailupelaamista. HIFK:n apuvalmentaja Joonas Tanska oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.

– Tänään oli hyvin playoff-henkinen kamppailu. Molemmat joukkueet laittoivat kroppaa likoon, ja kaksinkamppailuja oli poikkeuksellisen paljon.

Ottelun hyvän alun Tanska näki innokkuuden ja rauhallisuuden sopivana sekoituksena.

– Koko joukkue halusi sopivan paljon voittaa Peltosen uran viimeisen runkosarjan kotiottelun. Ei kuitenkaan ylilatauduttu, vaan pidettiin peli rauhallisena.

Peltonen: "Olen kiitollinen, että sain palata"

Ottelun lopussa nähtiin suuri hetki suomalaisessa jääkiekossa. HIFK käytti aikalisän noin minuutti ennen ottelun päätöstä ja omisti sen täysin Ville Peltoselle. Peltonen kiersi jäähallin ympäri tunnelmavalaistuksessa ja sai ansaitsemansa suosionosoitukset niin katsojilta, HIFK:n pelaajilta, sekä Helsingin jäähallissa vierailleen JYPin pelaajilta.

– Oli todella hieno hetki tervehtiä hienoa kotiyleisöä viimeisen kerran runkosarjassa. Olen todella kiitollinen että sain palata tähän hienoon seuraan. Olen saanut todella paljon HIFK:n kannattajilta ja olen kiitollinen jokaisesta hetkestä tässä seurassa, kiitteli HIFK-kapteeni Ville Peltonen.

Joukkueen työmoraalin Peltonen näki hyvänä asiana playoffeja silmällä pitäen.

– Yksi peli on vielä runkosarjaa jäljellä, ja siellä kamppaillaan tärkeistä pisteistä. Samanlaista peliä pitää jatkaa, koskaan ei tiedä mihin tämä voi vielä johtaa, pohdiskeli Peltonen tyytyväisenä.

HIFK varmisti paikkansa pudotuspeleissä voiton ansiosta ja jatkaa kamppailua pudotuspelien avauskierroksen kotiedusta torstaina hämeenlinnassa HPK:n vieraana. JYP puolestaan isännöi torstain päätöskierroksella Espoon Bluesia ottelussa, jossa taistellaan suorasta pudotuspelipaikasta.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle