HPK:n tunneliin jäi valo palaamaan

LIIGA / Raportti
Kiekko oli jälleen Lukon verkossa.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman tiistai-illassa kohtasivat Lukko sekä HPK. Saamaton kotijoukkue lahjoitti vierasjoukkueelle sen tarvitsemat kolme sarjapistettä ilman suurempaa taistelua. Loppulukemat Raumalla kirjattiin lopulta 0-4 (0-1,0-1,0-2).

Kun panos jääkiekko-ottelun voittamiseksi ei ole kyllin suuri, voi kaukalossa luistella myös aikaansa kuluttaakseen. Tällä ajatuksella Lukko päätti runkosarjan kotiottelut kaudella 2013-2014.

Vierasjoukkue HPK oli selkä seinää vasten, eikä joukkue jättänyt saamaansa mahdollisuutta hyödyntämättä.

Avauserässä HPK oli hätää kärsimässä Lukon hyökkäysten kanssa, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sen selvemmin vierasjoukkue hallitsi tapahtumia. Alkuun Lukko vielä yritti maaleja, mutta ei ollut valmis maksamaan hintaa ottelun voittamisesta.

Kerran Lukko sai kiekon maaliin, mutta tuomarit näkivät kotijoukkueen rikkoneen maalivahdin alueen koskemattomuutta.

Näennäisellä hallinnalla HPK-vahti Juuse Saros pääsi oivaan pelivireeseen, eikä sitten lopulta ollut yllätettävissä kertaakaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo hieman ennen kamppailun puoliväliä. Uransa ensimmäistä liigaottelua pelannut toisen polven kiekkoilija puolustaja Joni Tuulola teki Lukon puolustussiniviivalla kunnon spin-o-raman ja hassutti Lukon puolustuksen täysin levälleen. Avopaikkaan päästyään nuorukainen ujutti varmasti kiekon ohi hölmistyneen Lukko-vahti Ryan Zapolskin.

Tällä maalilla HPK siirtyi kahden maalin karkumatkalle, ja Lukko antoi voiton suhteen periksi. Kotijoukkue oli jo aiemmin sekoittanut kaikki hyökkäysketjunsa, eikä maali ainakaan edistänyt sinikeltaisten suorittamista.

- Erittäin tyytyväinen täytyy olla joukkueen puolustuspelaamiseen ja moraaliin. Myös maalivahti Saros ansaitsee kiitokset nollapelistään, kehui omiaan vierasjoukkueen päävalmentaja Pasi Arvonen.

- Nuoremmalta Tuulolalta hieno suoritus. Käännös meni enemmänkin nuoruuden piikkiin, mutta hyväksytään tällaisessa tilanteessa. Isä antoi pojalleen hyvää tukea ja siinä oli helppo pelata, kehui Arvonen Tuulolan perheen edesottamuksia.

- HPK tarjoaa isoa oppia kaikille kulkemallaan tiellä. Ei me kuitenkaan paljotta jäljessä oltu, mutta urheilun motivaatio on ihmeellinen asia. Ottelun panos näkyi omalla tavallaan molempien tekemisessä, kertasi illan koitosta kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Sitä saa mitä tilaa

Lukko-vahti Zapolskille merkittiin ottelussa vain 15 torjuntaa, joten HPK oli varsin tehokas päästyään maalipaikoille. Asiaan kiinnitti huomiota myös Dufva.

- Ei me montaa paikkaa HPK:lle annettu, mutta hienosti he pelasivat tilanteet maaleiksi.

Kuvaavaa Lukon taisteluilmeen puuttumiselle oli joukkueen saama jäähymäärä. Yleensä kiivaan taistelun tuoksinassa tulee joukkueelle muutama kaksiminuuttinen. Tällä kertaa Lukko sai yhden pienen rangaistuksen, ja sekin oli lähinnä säälistä HPK:lle annettu ylivoimamahdollisuus.

- Tässä ei ollut koko kuva siitä, missä me tällä hetkellä olemme. Tervetuloa katsomaan tulevan viikon perjantaina pudotuspelejä Raumalle, omiensa parempaan huomiseen uskova Dufva mainosti.

Runkosarjan päätöskierros otellaan tulevana torstaina. Lukko matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. HPK kohtaa kotikaukalossaan HIFK:n, ja päävalmentaja Arvosella oli jo yksi toivomus mielessään.

- Toivottavasti saamme Hämeenlinnan jäähallin täyteen ihmisiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle