Bluesille tärkeitä ylivoimaonnistumisia

LIIGA / Raportti
Tommi Huhtala onnistui jälleen maalinteossa.
Kuva © Juho Ranta
Blues piti mahdollisuutensa suoraan puolivälieräpaikkaan omissa käsissä, kun espoolaisryhmä kaatoi sarjajumboksi jäävän KalPan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan. Kotijoukkue iski molemmat maalinsa toisessa erässä ylivoimalla.

Onnistumiset tulivat sikäli tärkeään saumaan, että ensimmäisessä erässä Blues oli tuhrinut kahden miehen ylivoiman. Peli pyöri KalPan päässä tiiviisti, mutta Henri Kiviaho onnistui pysäyttämään kaikki espoolaisyritykset. Ylivoimien ulkopuolella Justin DiBenedetto oli kertaalleen vapaana maalin edessä ja kertaalleen läpiajossa, mutta hän ei onnistunut. DiBenedetton epäonnistuvat näyttivät nakertavan myös joukkuetovereiden luottamusta, sillä Daniel Widingillä olisi myöhemmin ollut mahdollisuus lähettää kanadalaishyökkääjä läpiajoon, mutta ruotsalainen päätti yrittää erilaista ratkaisua.

− Kokeiltiin erilaista valmistautumista tähän peliin. Se ei toiminut, KalPan päävalmentaja Anssi Laine kritisoi itseään.

Ensimmäisestä ylivoimamaalista vastasi Joonas Jalvanti, jolle maali oli kauden toinen. Ylivoima alkoi espoolaisittain heikosti, sillä Ossi Saarinen pääsi läpiajoon, jonka Jani Nieminen kuitenkin selvitti. Bluesin saadessa kiekon uudestaan KalPan alueelle ratkaisu syntyi nopeasti.

− Taisi se johonkin osua matkalla. Ei hirveästi ylivoimaosumia ole tullut, joten oli hyvä onnistua, Jalvanti totesi.

Toinenkin ylivoimaosuma syntyi suoran hyökkäyksen päätteeksi. Tommi Huhtalan rannelaukaus ohitti Kiviahon. Maali oli Huhtalalle kauden 23. Se on miehen oma ennätys sekä sivuaa Bluesin suomalaispelaajien yhden kauden maaliennätystä.

Kolmannessa erässä Blues luovutti otetta jonkun verran KalPalle. Hyville maalintekopaikoille vierailija pääsi kuitenkin harvoin. Pasi Kouvalaisen uran ensimmäinen Liiga-maali nosti kuitenkin pelin jännitystä loppuminuuteille.

− Siinä alettiin itse sössiä. Onneksi [Jani] Nieminen oli mies paikallaan, Jalvanti arvioi.

Blues piti maalin johtonsa loppuun asti ja nappasi täydet pisteet maalein 2-1.

− Pelin edetessä kiekollinen pelimme parani. Blues oli kuitenkin tehokas toisen erän ylivoimilla. Kolmannessa erässä maalipaikat olivat vähissä, Laine myönsi ottelun ratkaisun.

Bluesin valmennuksessa Jyrki Aho antoi tunnustusta erityisesti joukkueen kärsivällisyydelle.

− Ei turhauduttu, vaikka ensimmäisessä erässä ei tehty maalia. KalPa oli sinnikäs. Se pelaa iloisesti ja tekee jokaisen joukkueen pelin vaikeaksi.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella voitto varsinaisella peliajalla tuo Bluesille viidennen sijan. Huonoimmillaan sijoitus on seitsemäs.

− Pikkuhiljaa aletaan kääntää katseita sinne. Puolustamalla otetaan pisteet sieltä, Jalvanti päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle