Tappara taikoja murtamassa

Erkinjuntille jäi ottelusta kipeä muisto.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Tappara otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Lappeenrannan Kisapuistossa lukemin 4–2. Liigan kärkeä hätyyttelevä SaiPa ei puolestaan ollut hävinnyt kotonaan ennen perjantai-iltaa.

SaiPan kotitaika murtui perjantaina, kun Tappara saapui vieraaksi Kisapuistoon. Kotivoittoputkessa liihotellut lappeenrantalaisjoukkue meni ottelun aikana kahdesti johtoon, mutta Tapparan lämmennyt koneisto tuli kolmannessa erässä uudelleen tasoihin ja lopulta ohi.

– Tänään ensimmäinen erä oli vähän tunnusteleva. Meidän pelivalmius, vaikka eilen pelattiinkin, ei ollut sitä luokkaa mitä sen olisi pitänyt olla, Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi kertasi ottelun päätyttyä.

Ensimmäistä erää leimasi keskialueen tukkoisuus. Tappara kärkkyi ylhäällä ja SaiPalla oli aluksi vaikeuksia rakentaa hyökkäyksiä. Puolittaiset läpiajot, joista vastasi muunmuassa Stefano Giliati, kilpistyivät varmasti torjuneeseen Juha Metsolaan.

SaiPa kahdesti johtoon

Toisessa erässä maaliverkot pääsivät heilumaan, kun SaiPan Ville Koho kuittasi nimiinsä ottelun avausosuman. Tapparan Kristian Kuusela oli tuomittu huitomisesta jäähylle ja SaiPan ylivoima haki muotoaan. Markus Kankaanperä riisti maalin takana Patrick Davisiltä kiekon, mutta puolustajan purkuyritelmä päätyi SaiPan päädyn sijaan suoraan paikalle kaartaneen Kohon lapaan ja siitä Metsolan taakse.

Minuuttia myöhemmin isännät hakivat maalinedustalla jo toista osumaa, kun kiekkoa tavoitelleelle Tommi Jokiselle vihellettiin tilanteesta huitomisjäähy. Tappara ei onnistunut käyttämään ylivoimatilannetta hyväkseen, mutta tuli muutaman minuutin päästä tasoihin Toni Kallelan osumalla.

– Toisen erän puolivälin jälkeen meidän peli selvästi aukesi, Rautakorpi huomioi.

– Kun SaiPa sai toisen maalinsa, meillä oli peli jo kääntymässä.

SaiPan jälkimmäisestä maalista vastasi Markku Flinck. Metsola oli ajautunut pois maaliltaan, jolloin Jokisen onnistui syöttää kiekko maalin edustalle. Flinckillä oli tilaa siirtää kiekko reppuun, eikä tapparavahdin onnistunut syöksyä kiekon tielle.

Tappara tasoihin ja ohi

Kolmannen erän ensimmäisillä sekunneilla kentälle muodostui yksi punaviiva lisää, kun Tapparan Antti Erkinjuntti sai keskialueella kiekon suoraan otsaansa. Erkinjuntti luisteli ensin verissäpäin vaihtoaitioon, jonka jälkeen mies talutettiin pois kaukalosta lääkärin tikattavaksi.

– Maksettiin aika paljon hintaa, kolme pelaajaa sai tänään tikkejä, Rautakorpi laskeskeli ottelun jälkeen.

Vammoja tai ei, Tappara nousi pian Erkinjuntin loukkaantumisen jälkeen tasoihin Pekka Saravon maalilla. 3–2-voitto-osumasta vastasi Olli Palola, jonka laukaus ylitti sekä vatsallaan jäällä maanneen Lauri Taipaluksen että maalilla torjuneen Jussi Markkasen.

Tapparan ensimmäisen maalin syöttänyt Jan-Mikael Järvinen pääsi vielä iskemään Tapparalle neljännen maalin, kun Markkanen oli lähtenyt maaliltaan Pekka Jormakkaa vastaan ja jättänyt verkon tyhjilleen. SaiPa haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta joutui nielemään kauden ensimmäisen kotitappion.

– Tappara pääsi tekemään vastaiskumaaleja ihan meidän omista hölmöilyistä, ruoti SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen omiensa otteita.

– Syöttäminen oli vähän huonolaatuista. Välimatkat karkasivat, emmekä päässeet samalla tavalla irtokiekkoihin.

Paljoa toipumisaikaa lappeenrantalaisille ei jää, sillä joukkue kohtaa lauantaina Kuopiossa KalPan. Tapparalla on lepoaikaa aina tiistaihin asti, jolloin joukkue matkustaa Lahteen.