Reunalla Heinolassa

MESTIS / Ennakko
Eteneminen jääkiekkokaukalossa voi tapahtua ainakin vaaka- tai pystyasennossa.
Heinolassa kohtaavat itsenäisyyspäivänä kaksi juuri reunan yläpuolella olevaa joukkuetta. Peliitat on ensimmäinen karsintaviivan yläpuolella oleva joukkue, kun taas Jokipojat on viimeisellä pudotuspelipaikalla oleva joukkue. Jottei joutuisi reunan väärälle puolelle, ovat itsenäisyyspäivän pisteet molemmille joukkueille arvossaan.

Viime aikoina vähänlaisesti pisteitä kerännyt ja kolmen ottelun tappioputkessa matkaava Jokipojat on vain neljä pistettä Peliittoja edellä, joten illan ottelua voidaan kutsua niin sanotuksi kuuden pisteen otteluksi. Kaksi edellistä peliään hävinnyt Peliitat ei ole haalinut kuin yhden kolmen pisteen voiton kuukauden sisällä, vaikka Peliitat on varsin usein päätynyt jatkoajalle ja sitä kautta saanut kerättyä pisteitä.

Peliitat on pelannut viime aikoina otteluita, joissa on tullut paljon maaleja. Kuudessa edellisessä ottelussa on mennyt omiin keskimäärin neljä ja puoli maalia per ottelu. Tehtyjä maalejakin on tasan neljä per ottelu.

Puolustajien pelitilannenopeus ei ole ollut riittävän hyvällä tasolla ja tästä johtuen on jouduttu ottamaan jäähyjä, ja vastustajat ovat päässeet rankaisemaan ylivoimalla. Peliittojen omina syömähampaana on toiminut varsinkin kolmikko Marko Rairama, Miika Heikkilä ja Mikko Lahtela.

Jokipojat johti viime viikolla Turussa TUTOa vastaan kahdella maalilla, mutta aivan ottelun lopussa TUTO tuli ohi. Jokipoikien ongelmana on ollut pelata koko peli hyvällä tasolla.

− Olemme keskustelleet siitä, miksi hyvä ote ei meillä kestä ja yrittäneet parantaa asioita harjoittelemalla. Kurinalaisuushommia nämä ovat. Tietyt asiat pitää vain tehdä, eikä voi olettaa ja yrittää jotain muuta. Tätä pitää nyt parantaa ja saada pidettyä peli 60 minuutin ajan kasassa. Uskotaan omaan tekemiseen kuitenkin, kertoo Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Kokoonpanot

Peliittojen Joonas Alanne jatkaa Pelicansin mukana ja hän tekikin Pelicansin avausmaalin perjantaina KalPaa vastaan. Aki Nurminen, Ville-Valtteri Leskinen, Christian Silfver ja Jaakko Lehtonen ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Jani Keinäsen pelaaminen on epävarmaa, koska hän sai keskiviikkona pienen tällin.

Jokipojilta ovat poissa Joona Manninen ja Juuso Kaijomaa. Miro Rahkola ja Esa Lehikoinen palannevat tässä ottelussa pienten loukkaantumisten jäljiltä kokoonpanoon. Miks Lipsbergsin paikkaa kokoonpanossa ei ole vielä päätetty.

Seuraa Heitä

Jesse Häkkinen #25 |

Laitahyökkääjä

Rouhijaosaston mies on pelannut tällä kaudella jo ykköskentässä. Todella tärkeä pelaaja Peliitoille, taklaa ja karvaa ylhäältä asti jokaisessa vaihdossaan. Survooko Häkkinen tänään maaleja maalineduskahakoista?

Miro Rahkola #6 |

Puolustaja

Porilaispuolustaja palaa kokoonpanon pitkän tauon jälkeen. Kolossi on iso pala joensuulaisten puolustuspäätä.

» Lähetä palautetta toimitukselle