Peliitat teki töitä, Jokipojat kaivoi nenää

Peliitat juhli aneemisen Jokipoikien vieraana.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Peliitat voitti keskiviikkona jo kolmannen ottelun putkeen, kun vaisusti ja haluttomasti kotikaukalossaan esiintynyt Jokipojat kaatui lukemin 1–3 (1–1, 0–0, 0–2).

− Tänään saatiin juuri sitä, mitä ansaittiin. Eli ei yhtään mitään, omiensa esitykseen silmin nähden pettynyt Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski synkisteli.

Ottelun viimeinen maali, Peliittojen tyhjiin tekemä 3–1-osuma, kuvasti peliä erinomaisesti. Peliitat-puolustaja Tuukka Rajamäen tarjoilusta tyhjän maalin kanssa vastakkain päässyt Moses Mustonen malttoi mielensä ja odotti tilanteeseen mukaan luistellutta Jesse Peltosta.

Laukauksen sijaan Mustonen tarjoili kiekon vailla Mestis-maaleja ennen keskiviikkoiltaa pelanneelle Peltoselle, joka nautiskeli kiekon maaliin.

Läpi ottelun toisilleen pelanneet Peliitat-pelaajat hyydyttivät haluttomasti esiintyneen Jokipojat.

− Me oltiin aika lähellä kauden parasta vieraspelisuorittamista, Peliitat-käskijä Petri Karjalainen kiitteli ottelun jälkeen.

Peliitat otti ohjat

Peliitat tuli otteluun hyvällä asenteella ja hallitsi ensimmäistä erää. Avausmaalista vastasi kuitenkin kotijoukkue kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Jokipoikien kultakypärä Mikael Ruohomaa ei jättänyt jossittelulle sijaa laukoen kiekon ohi erinomaisen ottelun pelanneen Peliitat-vahti Antti Rautiolan. Loistopassin maaliin tarjoili puolustaja Edgars DikisSami Blomqvist merkittiin maalin toiseksi syöttäjäksi.

Kuudentoista minuutin pelin jälkeen Peliitat runnoi pelin ansaitusti tasoihin pitkän painostusjakson päätteeksi. Maalista vastasi hyökkäyssuuntaan vahvan pelin pelannut Peliitat-puolustaja Christian Silfver tarkalla laukauksellaan.

Toisessa erässä kaukaloon luisteli herätelty Jokipojat. Pelin painopiste siirtyi entistä enemmän Peliittojen puolustusalueelle ja Jokipojat onnistuikin luomaan muutaman oivan maalipaikan. Läpi kauden Ruohomaa-Blomqvist-kaksikon tehojen varassa kamppaillut kotijoukkue ei onnistunut kuitenkaan maalinteossa, joka näkyi aika ajoin tuskastumisena ärjypelaajien kasvoilta.

Peliitat puolusti läpi toisenkin erän viisaasti ja tiiviisti, karvasi korkealta ja hyökkäsi, kun paikka tuli. Maalittoman toisen erän parhaat maalintekopaikat siunaantuivat, kuinkas muuten, Jokipoikien tehoketjulle.

Huolimaton ja haluton Jokipojat

Kolmas erä oli kotijoukkueelta suoranainen mahalasku. Peliitat iski reilun viiden minuutin pelin jälkeen ansaitun 2–1-johtomaalin. Christan Silfverin laukoman kiekon Jokipojat-vahti Spencen varusteista lapaansa saanut Mikko Lahtela lusikoi ottelun voittomaaliksi jääneen osuman maalinedustaistelun pääteeksi.

Kymmenen viimeistä minuuttia Jokipojat hallitsi kiekkoa näennäisesti. Hyökkäyksiinlähdöt kuitenkin viipyivät, ja jatkuvat pitkät kiekot rikkoivat pelin rytmin totaalisesti. Vaikka pari viimeistä minuuttia kamppailtiin pelkästään Peliittojen puolustusalueella, ei vierasjoukkueen tiivis viisikkopuolustus antanut senttiäkään periksi.

"Valmistautuminen onnistui erittäin hyvin ja me pelattiin hyvä peli."

Lehdistön eteen ottelun jälkeen marssinut Peliitat-valmentaja Karjalainen ei heitellyt hattua ilmaan komeasta voitosta huolimatta, mutta jakoi tunnustusta pelaajilleen. Peliitat otti kauden toistaiseki tärkeimmällä hetkellä voiton paikasta, josta heinolalaiset eivät pisteitä ole liiaksi mukaan saaneet koskaan.

− Tiedettiin, että tullaan kovaan paikkaan. Ollaan oltu tällä kaudella hyvin pelillisesti mukana Jokipoikia vastaan, jääty kalkkiviivoilla ja lähdetty aina pisteittä täältä. Valmistautuminen onnistui erittäin hyvin ja me pelattiin hyvä peli.

− Sitkeästi taisteltiin, vaikka kaksi jätkää tippui kesken matkan pois.

Haapakoski tunnusti, että Peliitat ansaitsi voittonsa.

− Tällä hetkellä on tällainen tilanne. Kaivetaan verta omasta nenästä. Jostain syystä tuosta joukkueesta ei löydy riittävästi johtajuutta, Haapakoski harmitteli.

Karjalainen kertoi, että kovan laukauksen käteensä saaneen Jesse Häkkisen kausi on suurella todennäköisyydellä ohi.

Peliitat on ennen viimeisiä runkosarjapelejä kymmenentenä, pisteen edellä viivan alla vaanivaa LeKiä. Sarjan jumbopaikalla majaileva SaPKo on kolmen pisteen päässä.

Peliitat pelaa runkosarjan viimeisen ottelun lauantaina, kun vastaan luistelee Liigaan ensi kaudeksi nostettu Sport. Jokipojat päättää runkosarjansa niin ikään lauantaina. Vastaan KooKoo-pudotuspelisarjan kenraaliharjoituksessa asettuu JYP-Akatemia.