TUTO piti kiinni kärkipaikastaan

Hieman nihkeästä pelistä huolimatta TUTO sai juhlia voittoa.
Itsenäisyyspäivän ottelussa TUTOn vieraaksi luisteli Jukurit Mikkelistä. Vähämaalisessa ottelussa TUTO piti pintansa sinnikästä vierasta vastaan ja säilytti kärkipaikkansa voittaen ottelun 2-1-lukemin.

TUTO lähti otteluun muuttuneella kokoonpanolla, sillä hyökkäyksestä puuttuivat Ville-Vesa Vainiola, Anton Kokkonen ja Tuukka Pulliainen. Äkillisistä ketjumuutoksista kärsineen TUTOn otteet näyttivät ensimmäisessä erässä hyvin haparoivilta Jukurien hyökätessä turkulaisten päätyyn itsevarmana pitäen pelin lähes koko erän ensimmäisen puolikkaan ajan isäntien päädyssä.

Illan ottelu kulkikin pääsääntöisesti vieraiden sanelemana, vaikka mikkeliläiset onnistuivatkin maalinteossa vain kerran: heti ensimmäisen erän alkuun Pentti Nöyränen vei vieraat 1-0-johtoon Jesse Juntheikin ja Niklas Tikkisen avustamana.

Vaikka TUTOn hyökkäyspelaaminen takkuili ja peli pyöri läpi illan liiaksikin omassa päädyssä, turkulaiset osasivat hyödyntää hyökkäyspään aloitukset ja ylivoimatilanteet. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 8:38, kun Niko Palonen sai suoraan aloituksesta huippusyötön Eetu Koskelta ja tuikkasi kiekon verkkoon.

Jukureiden päävalmentajan Timo Turusen mukaan näinkin niukalle pelille on tyypillistä juuri se, että ne ratkeavat erikoistilanteisiin.

- Peliin tuli kyllä vauhdikas lähtö. Olemme saaneet rohkeutta kiekolliseen pelaamiseen, mutta se ei riittänyt. Tässä nähtiin miten pienet asiat ratkaisee.

TUTO ratkaisi pelin jo ensimmäisessä erässä

Jos Jukurit oli parempi viidellä viittä vastaan, oli TUTO huomattavasti parempi yli- ja alivoimapelaamisen suhteen. Kun jukuriylivoima pyöri TUTOn päädyssä, onnistuivat purut ja vieraiden pelin häiritseminen kiitettävästi. Vastaavasti turkulaisylivoiman aikana paine säilyi vieraan päädyssä tuottaen tulosta kuitenkin vain kerran: Jukureiden Juuso Akkasen istuessa kaksiminuuttista kapteeni Antti Virtanen vei oman joukkueensa 2-1-johtoon.

- Olen joukkueesta äärimmäisen ylpeä. Tämä oli meille kunnon testi, kun ketjut meni uusiksi ja pakkiparitkin yhtä lukuun ottamatta. Vaikka kuulin, että miehiä jää sivuun, olin silti todella luottavainen, TUTOn käskyttäjä Ismo Lehkonen kommentoi ennen ottelua tapahtuneita kokoonpanomuutoksia.

Virtasen taidonnäyte jäikin illan viimeiseksi maaliksi. Kolmannessa erässä Jukureiden läpi pelin esillä olleet vahvat otteet eivät kuitenkaan riittäneet tasoitusmaaliin, vaikka mikkeliläisrevohka vyöryi Kimmo Meriläisen vartioimalle maalille yhtenä suurena keltaisena aaltona. Tolppiakin kilauteltiin muutamaan otteeseen, mutta Meriläisen selän taakse kiekko ei enää eksynyt.

- Näkee selvästi, että meidän joukkue pelaa tämän kaupungin kunniasta ja laittaa kaiken likoon. En olisi mistään hinnasta jäänyt tästä tapahtumasta pois, Lehkonen antoi omilleen tunnustusta ottelun jälkeen.

Jukurimaalilla torjunut Tadeas Galansky joutui kolmannen erän aikana todella rehkimään oikeastaan vain Jani Savolaisen jäähyn aikana, jolloin turkulaisten ylivoimapelaaminen oli huipussaan tuottamatta kuitenkaan tulosta. Lopputulos 2-1 kelpasi kuitenkin turkulaisille, sillä niin ikään itsenäisyyspäivän ottelunsa voittanut Vaasan Sport hengittää uhkaavasti niskaan.

Pelit jatkuvatkin heti huomenna. TUTO matkaa Jyväskylään testaamaan JYP-Akatemian kuntoa ja Jukurit saa vieraakseen Kajaanin Hokin.