Jukurit katkaisemaan TUTOn putkea

MESTIS / Ennakko
Iivo Hokkaselta odotetaan tehoja myös TUTOa vastaan.
Kuva © Timo Savela
Sarjakärkeen noussut TUTO saa vieraita Mikkelistä, kun valmentajaansa vaihtanut Jukurit saapuu Kupittaalle itsenäisyyspäivän viettoon. Loukkaantumisista kärsivälle vierailijalle pisteet olisivat erittäin maistuvat, koska voitolla se tiivistäisi tunnelmaa sarjataulukon yläpäässä entisestään. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, koska TUTO on voittanut edelliset neljä kotiotteluaan varsin selkeällä maalierolla.

Timo Turusen debyytti sujui voitokkaasti Jukureiden napatessa kaksi sarjapistettä voittomaalikisassa lukemin 3-2. Pelillisesti esitys ei kuitenkaan vakuuttanut, vaan hyökkäyspään tehottomuus vaivasi ja puolustuspään virheiden määrä oli luvattoman suuri.

Koko syksyn vahvoja otteita esittänyt maalivahti Tadeas Galansky pelasi myöskin keskiviikkona erittäin hyvän ottelun, ollen yksi voiton suurimmista takuumiehistä ratkaisevat rankkarit sisään iskeneen Jesse Juntheikin ohella.

Tulokaskauttaan Mestiksessä pelaava tšekkivahti on pysäyttänyt kiekkoja 91,45 %:n varmuudella ja häneen perjantai-illan kamppailukaan tuskin Jukureiden osalta tulee kaatumaan.

Kenttäpelaajista Jukureiden puolelta esiin voi nostaa huoletta Iivo Hokkasen, joka on ollut kauden suurimpia valopilkkuja. Keskiviikon kamppailussa mies syötti joukkueensa molemmat maalit ja tekee kentällä illasta toiseen kovasti töitä molempiin suuntiin. Kun muutamat alkukaudesta alisuorittaneet pelaajatkin saadaan pelaamaan tasollaan, niin on Jukureilla yksi sarjan vaarallisimmista hyökkäyskalustoista.

Kokoonpanon ongelmiin on kuitenkin tulossa huomiseen otteluun hieman apuja, kun Akatemiaa vastaan huilannut Joonas Koskinen tekee paluun Jukureiden kakkosketjun sentteriksi. Pakkivajetta tulee puolestaan paikkaamaan jo aiemmin syksyllä Jukureiden mukana lainalla ollut Niklas Tikkinen, jolta odotetaankin apuja ennen kaikkea yskähdelleeseen ylivoimapeliin.

Vastaavasti loukkaantumisten vuoksi mikkeliläisten lasarettiosastoa miehittävät Toni Hyvärinen, Joonas Kalliola ja Juha-Petteri Purolinna.

Sarjataulukkotilanteen kannalta ottelulla on myös iso merkitys, sillä voitolla Jukurit kaventaisi eronsa kärkeen jo kolmeen pisteeseen. Voitto Turusta toki vaatii suurta parannusta peliesityksiin, mutta kaiken osuessa kohdalleen, ei täyden pistepotin haaliminen ennakkosuosikkina otteluun lähtevältä TUTOlta ole mahdottomuus.

Nämä asiat tiedostaa myös mikkeliläiskäskijä Turunen.

- Kunnon talja siellä on tarjolla, eikä pelkkä päänahka, Turunen pohtii Jukureiden kotisivuilla.

- Uhrautuva puolustuspelaaminen otetaan eilisestä Akatemia-pelistä mukaan ja on meillä jokunen uusi juttu peliin takataskussa, toteaa Turunen salamyhkäisesti.

Onnistumisia laajalla rintamalla

Kotijoukkue TUTO nousi keskiviikkoiltana sarjakärkeen, kun se kukisti kotonaan LeKin lukemin 3-1. Ottelua edelsi parin nihkeämmän pelin rupeama, mutta se selittyi pitkälti suuresta loukkaantumisten sumasta, joka on nyt helpottamassa.

TUTO on ollut sarjan toiseksi paras kotijoukkue ja voittanut muun muassa edelliset neljä kotiotteluaan maalierolla 17-7, joten osaamista löytyy kentän molemmista päistä.

- Siellä on valtava määrä yksilötaitoa ja ehdottomasti sarjan kuumin maalivahti, Turunen ennakoi.

Pistepörssin kärkisijoille kaavailluista, mutta tehojen valossa pahasti varjojen mailla pelanneiden Antti Virtasen ja Ville-Vesa Vainiolan takaa on löytynyt uusia vastuunkantajia.

Edellisissä peleissä tehojen valossa ovat onnistuneet Tuukka Pulliaisen johtama kakkosketju, jossa laidoilla viilettävät Aki Keinänen ja Anrei Hakulinen. Ketju oli iskussa ennen kaikkea edellisessä LeKi-pelissä, jossa se värkkäsi isäntien kolmesta maalista kaksi. 

Myöskin turkulaisten kolmosketju Antti Pusa-Anton Kokkonen-Aleksi Rutanen on onnistunut tehojen valossa, mutta se aiheuttaa myös nopeilla jaloillaan suuria ongelmia ja yleistä hämmennystä kentällä aina kun sinne pääsee.

TUTO pääsee myös illan otteluun täysin samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkoiseen LeKi-peliin, joten siltä osin turkulaisilta on syytä odottaa hyvää esitystä.

Seuraa Heitä

Antti Pusa # |

Laitahyökkääjä

Alkukauden Tanskan pääsarjassa viettänyt ja vastikään turkulaisjoukkueseen liittynyt uusvanha hyökkääjä on ollut vakuuttava ensimmäisissä peleissään. Tehot 0+3 ja energistä peliä esittänyt Pusa aiheuttaa varmasti ketjukavereineen suuria vaikeuksia jukuripuolustukselle.

Iivo Hokkanen #8 |

Keskushyökkääjä

Kuluvan kauden suurimpiin onnistujiin kuuluva sentteri on koonnut tehot 5+6. Tehot eivät kuitenkaan kerro kaikkea miehen arvosta joukkueelle, vaan mies tekee kovasti töitä puolustussuuntaan, josta kertoo myös hyökkääjän tehotilasto +9.

» Lähetä palautetta toimitukselle