Toistuuko Heinolassa itsenäisyyspäiväinen?

MESTIS / Ennakko
Viime kohtaamisesta Jokipojat nappasi kaksi vieraspinnaa.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Mestiksen joulutauko jää unholaan, kun Malmöön avainpelaajiaan menettäneet Jokipojat ja Peliitat kohtaavat lauantaisessa taistossa. Alemman keskikastin väännöstä on odotettavissa äärimmäisen tasainen.

Jälkimmäinen puolikas Mestis-kaudesta käynnistyy myös Heinolassa, jossa Peliitat isännöi Jokipoikia. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti kummallakin paikkakunnalla, ja pisteet ovat menneet joensuulaisille 5-1.

Joensuulaiset katkaisivat tappioputkensa sopivasti ennen joulua kaadettuaan HCK:n vieraissa komeasti 2-5. Peliittojen vire on puolestaan melkoisen mollivoittoinen, vaikka se onnistuikin JYP-Akatemian hiljattain kotonaan kaatamaan. Kuudesta edellisestä kamppailustaan on se hävinnyt viisi.

− Peliitat on sitkeä joukkue. Valmistautumisemme pitää olla kunnossa, mutta joukkue on näyttänyt joulutauon jälkeen harjoituksissa erittäin hyvältä, alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa olevaa Mikko Haapakoskea tuuraava valmentaja Jouni Varis sanoo verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Viimeisin joukkueiden välinen kohtaaminen on itsenäisyyspäivältä, jolloin Jokipojat haki kaksi pinnaa voittolaukauksilta maalein 2-3. Tuolloinkin joensuulaisten ratkaisijaosasto muodostui ykkösketjusta, jonka kolmas lenkki Saku Mäenalanen on parhaillaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Niin ikään Peliitat joutuu tulemaan toimeen ilman U20-hyökkääjä Ville Leskistä.

Loukkaantumisista kärsivät joensuulaisjoukkueesta puolustajat Markus Nutivaara ja Esa Lehikoinen sekä hyökkääjät Jakub Sramek ja Oula Uski. Helpotusta joensuulaisjoukkueeseen puolestaan tuo Jesse Paukun, Raimonds Vilkoitsin ja Mikael Edelmannin saaminen takaisin kokoonpanoon.

Peliittojen riveistä puuttuu Leskisen lisäksi Pelicansin mukana oleva maalivahti Antti Rautiola sekä Kärppiin takaisin kutsuttu Sakari Manninen. Hyökkääjä Marko Rairaman pelikunto on kysymysmerkki.

Seuraa Heitä

Raimonds Vilkoits #44 |

Keskushyökkääjä

Latvialaistykki palaa loukkaantumisiltaan joensuulaisjoukkueeseen. Dinamon lainapelaajista näkyvin apu joukkueelle.

Tuukka Mäkelä #14 |

Puolustaja

Isäntä talossa. Peliittojen pisteet ovat tiukassa, mikäli Mäkelä ei johda joukkojaan peräpäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle