Jokipojat ryöväsi kaksi pistettä lainavarusteilla

Jokipojat onnistui katkaisemaan orastavan tappioputkensa.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Peliitat sai vastaansa itsenäisyyspäivän kotiottelussa Joensuun Jokipojat. Maalipaikoilla ei juurikaan mässäilty, vaan joukkueet pyrkivät puolustamaan omaa maaliaan mahdollisimman tarkasti. Voittomaalikilpailuun asti edennyt kamppailu päättyi lopulta vierasjoukkueen juhliin lukemin 2-3.

Illan kiistakumppanit kokivat kumpikin kovia ennen ottelun alkua. Peliittojen liukkaimpiin hyökkäjiin lukeutuva Marko Rairama joutui jättämään alkulämmöt kesken pienen loukkaantumisen takia ja Jokipojilta jäi aamujää tyystin väliin Joensuussa.

Ensimmäinen erä oli Heinolassa tuttuun tapaan melkoista odottelua ja vastustajan virheiden kyttäämistä. Peliitat hallitsi erää näennäisesti, mutta painostus sijoittui lähinnä kulmissa pyörimiseen. Kotijoukkueen ylivoima oli tehotonta, sillä jälleen kerran vastuuta siirreltiin, eikä kukaan uskaltanut laukoa. Asian tiedosti myös Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen.

− Meillä varsinkin meinasi olla haasteita päästä maalipaikoille, ja siinä vaiheessa kun päästiin niille, me säästelimme laukauksia vähän turhankin paljon.

Ensimmäisessä erässä pääosaan nousikin maalivahtipeli. Niin Anssi Pesonen kuin Daniel Spence hoitivat omat osansa kunnialla, vaikka erityisesti Spencellä oli ajoittain vaikeuksia liimata peliväline varusteisiinsa.

Erän paras maalipaikka siunaantui Miika Heikkilälle, joka polkaisi alivoimalla puolittaiseen läpiajoon. Heikkilä kiersi maalin ja yritti pistää kumilimpun vanhanaikaisella sisään, mutta kiekko lipesi ratkaisevalla hetkellä HPK-kasvatin lavasta.

Merkkausvirheet avasivat maalihanat

Toinen erä jo huomattavasti ensimmäistä nopeatempoisempaa ja muutoinkin viihdyttävämpää kiekkoa. Etenkin Jokipojat tuli erään paremmalla jalalla, ja lähes joka toista vaihtoa pelannut Mikael Ruohomaa ketjutovereineen oli alvariinsa pahanteossa Pesosen maalilla.

− Ruohomaa oli todella näkyvä pelaaja vastustajalla, pelasi varmaan sen 40 minuuttia ja pystyi tuottamaan vastustajalle maalipaikkoja, kehaisi Karjalainen.

Illan ensimmäinen maali nähtiinkin heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Saku Mäenalainen ja Ruohomaa järjestelivät Sami Blomqvistille oivallisen tontin maalin eteen, josta Heinolassakin aikoinaan kiekkoillut Blomqvist suti kiekon Pesosen kainalosta verkon perukoille.

Muutaman minuutin kuluttua Moses Mustonen toi kotijoukkueen tasoihin varsinaisella tuurimaalilla. Mustosen luutima kiekko kimpoili pitkin poikin Spencen valvovan silmän alla, ja lopulta kiekko otti osumaa joensuulaispakista mennen samalla maaliin.

Jukka Sompilla oli oivallinen paikka viedä Peliitat maalin karkumatkalle, kun Roope Westerman vapautti voimahyökkääjän läpiajoon, mutta Spence vetäisi varsin akrobaattisella torjunnalla pidemmän korren tästä tilanteesta.

Vieraat menivät uudemman kerran johtoon Miks Lipsbergsin maalilla ennen erän puoliväliä, mutta Joni Kainulainen kuittasi tilanteen tasoihin nollakulmasta lähteneellä laukauksellaan.

Maalin jälkeen nähtiin erän puhuttanein tilanne, kun Jokipoikien toista maalia järjestelemässä ollut Oula Uski niittasi Westermanin voimalla kaukalon laidalle. Tilanteesta tuomittiin 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Häkkisen tulinen laukaus hajoitti Spence maskin

Kolmas erä alkoi sekin vauhdikkaasti. Peliittojen Jesse Häkkinen pääsi polkemaan alivoimalla läpiajoon vetäisten tulisen kudin Spencen räpyläpuolelle. Torjunnan jälkeen kanadalaismaalivahti jäi hetkeksi maahan keräilemään itseään, sillä laukaus osui Spenceä suoraan päähän.

Hetken huilattuaan Spence pystyi jatkamaan peliään, mutta joensuulaisten kakkosveskari Mikael Edelmannin lainaamalla maskilla.

Peliitoilla oli ottelussa muutoinkin paremmat maalipaikat juuri silloin, kun se pelasi alivoimalla. Ylivoimilla kotijoukkue ei saanut mitään aikaiseksi toisin kuin Jokipojat. Otto Karvisella oli todellinen tuhannen taalan paikka siirtää vieraat johtoon Kainulaisen jäähyn aikana, mutta ratkaisevalla hetkellä kiekko pomppi Karvisen ulottumattomiin Pesosen jo ollessa ulkona tilanteesta.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta maalivahdit pitivät tilanteen tasoissa loppuun asti. Jatkoajan viimeisillä sekunneilla Roland Hofer taklasi jokipoikahyökkäjän rajusti laitaa vasten, mutta onneksi tilanteessa vältyttiin loukkaantumisilta.

Voittolaukauskilpailun ainoa onnistuja oli illan näkyvin hahmo Mikael Ruohomaa.

Lehdistötilaisuudessa Mikko Haapakoski jakoi kiitosta vastustajalleen, mutta oli myös tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

− Todella tiukkaa vääntöä, molemmilla oli ottelussa omat jaksonsa voittaa tämä peli. Sitkeys näkyi molempien joukkueiden puolustuspelissä, eikä sillä tavalla huippupaikoille päästy.

− Huippupaikatkin taisivat mennä tasan. Peliitat on joukkue, joka pelaa hyvää peliä, mutta tyytyväinen pitää olla kahteen pisteeseen.

Jokipojat jatkaa pelejään heti huomenna lauantaina kotonaan KooKoota vastaan. Peliitat saa ladata akkujaan tämän viikonlopun, sillä seuraava peli on ensi viikon keskiviikkona Savonlinnassa SaPKoa vastaan.