Jokipojat nousi Kouvolassa kolmanneksi

Mikael Ruohomaa iski ottelun voittomaalin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kouvola-turnaus jatkui tänään sijoitusottelun merkeissä, kun perjantaina hävinneet Jokipojat ja Peliitat kohtasivat toisensa. Jokipojat löysi päätöserässä maalijyvän ja nappasi voiton 4-3-lukemin (0-1, 1-2, 3-0).

Ensimmäisen erän alkupuoliskolla ei vauhtia ottelusta puuttunut. Jo ottelun ensimmäisellä minuutilla Peliitat sai toimitettua kiekon joensuulaismaalivahti Mikael Edelmannin selän taakse, muttei kuitenkaan maaliviivan yli. Peliitat pääsi kokeilemaan myös ylivoimapeliä, mutta se oli varsin aneemista verrattuna perjantaiseen HCK-otteluun.

Erän loppupuolikkaalla tilanteet olivat varsin harvassa. Kuitenkin vaarattoman peliittapyörityksen päätteeksi kiekko löytyi maalista, kun Topi Kettunen ohjasi Jesse Peltosen oivaltavan lämärisyötön takatolpalta sisään.

Peliitat rankaisi virheistä

Jokipojat tuli aivan uudella vaihteella toiseen erään. Joukkue painosti hyvin ja sai luotua pari erittäin laadukasta maalintekopaikkaa, mutta viime kauden seuraansa vastaan torjunut Antti Rautiola venyi maalillaan upeasti kiekon tielle.

Peli oli sen näköistä, että Jokipojat tasoittaisi ottelun ennemmin tai myöhemmin, sillä Peliitat ei saanut juuri mitään aikaiseksi. Jokipoikien hyvä vaihe katkesi kuitenkin typerään keskialueen koukkaamisjäähyn, jonka Peliitat käytti armotta hyväkseen.

Ylivoimaa tuskin ennätti kulua kymmentäkään sekuntia, kun kiekko oli jo maalissa. Komean ylivoimakuvion viimeisen syötön tarjoili maalin kulmalta Jani Keinänen Joni Isomäelle, joka pääsi vetämään kiekon maalin edestä lähes tyhjään rysään, sillä maalin kulmalle liukuneella Edelmannilla oli toinen puolikas maalista aivan avoimena.

Jokipojat piti painetta yllä takaiskusta huolimatta ja saikin kaivatun maalin lopulta ylivoimalla. Joensuulaiset pääsivät nopeaan hyökkäykseen jopa parin miehen ylivoimalla, kun Peliitoilla oli vaihto kesken. Mikael Ruohomaa latasi rannelaukauksellaan kiekon kuitenkin plekseihin, mutta paluukiekko pomppi onnekkaasti maalin kulmalle Jarkko Immoselle, joka laittoi pelivälineen hallitusti häkkiin.

Heinolalaiset pääsivät rokottamaan jälleen Jokipoikien virheestä, kun joensuulaisten Vili Palola menetti kiekon oman alueen kulmauksessa. Kiekko eksyi lopulta maalin eteen, josta lopulta Joona Tolvanen takoi kiekon maaliverkkoihin.

Peliitat oli karata jopa kolmen maalin johtoon, kun jokipoikapuolustus tarjoili huonolla viivapelaamisellaan läpiajon peliittahyökkääjälle. Edelmann kuitenkin onnistui torjumaan läpiajon, vaikka kiekko kävikin jo nuoren maalivahdin jalkovälissä.

Jokipoikien laukaukset suuntautuivat läpi erän pääasiassa maalin ohi. Ärjypaidoilla oli monta hyvää maalintekopaikkaa, mutta ne kariutuivat siihen, että kiekko koputteli maaliverkkojen sijaan päätyseinää. Viimeistelyssä jäi päätöserään joensuulaisten osalta paljon parantamisen varaa.

Joensuulaiset löysivät maalijyvän

Päätöserän ensimmäinen kymmenminuuttinen meni aivan pelaillessa, ja molemmilla joukkueilla oli vain satunnaisia maalintekotilanteita.

Satunnaisesta maalintekotilanteesta syntyi myös Jokipoikien kavennusmaali. Raimonds Vilkoits toi kiekon peliitta-alueelle ja laukoi maskittoman rannelaukauksen, joka upposi Rautiolan selän taakse varsin helposti.

Joensuulaiset saivat maalista selvästi lisää virtaa ja oli tasoittaa ottelun 2-1-hyökkäyksestä, mutta takatolpalle tulleeseen syöttöön ei jokipoikahyökkääjä aivan yltänyt.

Jokipojat sai luotua pyörityksiä Peliittojen päähän ja laitettua painetta heinolalaisille. Lopulta karvaus tuotti tulosta, kun Oula Uski riisti peliittapuolustajalta kiekon ja syötti pelivälineen Miks Lipsbergsille, joka latasi suoraan syötöstä kiekon etuyläkulmasta sisään ja tasoitti ottelun.

Ottelun dramaattisesta ratkaisumaalista voi maalivahti Rautiola syyttää ainoastaan itseään. Peliittamaalivahti menetti kulmauksessa kiekon Elvijs Biezaisille, joka syötti kiekon maalin eteen Ruohomaalle. Ruohomaa napautti kiekon varman päälle ylänurkkaan ja loppulukemiksi 4-3.

Joensuulaisten harjoituskausi käsittää enää kaksi kotiottelua, joista ensimmäinen on keskiviikkona SaPKoa vastaan. Peliitoilla on samana iltana kotiottelu HCK:ta vastaan.