Mestiksen kovin laukaus palaa lempääläläisten päänvaivaksi

MESTIS / Ennakko
Här kommer Samppa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Itsenäisyyspäivän kunniaksi LeKi saa vieraita Vaasasta.

Lempäälässä kirmaillaan itsenäisyyspäivästä huolimatta Mestistä, kun vastakkain asettuvat LeKi sekä vierailija Vaasan Sport. Sport on sarjassa kakkosena, kun taas LeKi keikkuu sarjataulukossa niukasti pudotuspeliviivan yläpuolella.

Edellisen ottelun perusteella vaasalaiset ovat löytäneet kadotetun maalivainunsa. Sport iski Peliittojen verkkoon viime viikon lauantaina peräti yhdeksän täysosumaa, ja onnistumisia tuli erittäin laajalla rintamalla. Sport on viimeisimmissä otteluissa pelannut myös vieraissa loistavaa kiekkoa ja onnistunut raapimaan suuremman pistepotin viimeisestä viidestä vierasottelustaan.

Vaasalaisten maalinteko on mysteerisesti toiminut vieraissa huomattavasti paremmin kuin kotona. Poikkeuksena edellinen kotiottelu Peliittoja vastaan. Vaasalaisten viimeisellä vieraskiertueella tehomiehenä toimi Lassi Kokkala, joka teki tehot 3+3 kahteen otteluun.

Paluun kaukaloihin tekee Samuli Kivimäki, jolla on yksi Mestiksen kovimmista laukauksista. Kivimäki on varmasti nälkäinen ja halukas pöllyyttämään lempaaläläisten verkkoa.

LeKin otteet ovat olleet kotona hyviä viime otteluissa, mutta vieraissa eivät niinkään. Kisa on kuitenkin vahva kotijoukkue, eikä anna kärkikahinoissa viihtyville vaasalaisille mitään ilmaiseksi. Joukkue on taistellut puolustusongelmien kanssa viime aikoina ja se puoli tulee olla kunnossa vaasalaisia vastaan.

Ottelu ratkennee siihen, pystyykö LeKi pelaamaan vahvaa puolustuspeliä. Vaasalaiset ovat saaneet vaaralliset kentällisensä takaisin ja täyteen iskuun. Kivimäen paluu tulee tehostamaan merkittävästi Sportin ylivoimaa.

LeKin mahdollisuus piilee heidän vahvimmissa pelimiehissään, kuten Daniel Corsossa. Elleivät he onnistu, on vaikea nähdä lempääläläisten vievän vaasalaisilta pisteitä.

Sportin maalia on lähes koko kauden vartioinut Joonas Kuusela, joka aloittanee tälläkin kertaa vaasalaisten maalilla. Kuuselan otteet ovat olleet ajoittain ailahtelevia, mutta parhaimmillaan hän pystyy tekemään loistavia torjuntoja läpi ottelun, ja hän nollasi aiemmin kaudella juuri LeKin.

Kisan miehistö on kokenut muutoksia. Puolustaja Mikko Heiskanen siirtyi Suomi-Sarjaan KeuPa HT:seen ja samasta sarjasta saapui koeajalle maalivahti Petri Pitkänen.

Vaasalaisten kokoonpanosta puuttuu edelleen pitkäaikaispotilas Nico Aaltonen, joka palannee tammikuussa kehiin.

Seuraa Heitä

Samuli Kivimäki #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Kivimäki palaa kaukaloihin kolmen ottelun tauon jälkeen. Mestiksen yksi ehdottomasti parhaista pelaajista näyttää taas, miksi hän on tahkonnut 20 ottelua yli piste per ottelu -tahdilla.

Daniel Corso #17 |

Keskushyökkääjä

Corso on hyvä peliä rakentava sentteri, mutta riittääkö motivaatio Mestiksessä?

» Lähetä palautetta toimitukselle