Sport isännöi pirkanmaalaisvieraita

MESTIS / Ennakko
Jatkaako Michal Kristof hyvää virettään LeKiäkin vastaan?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Vaasan lauantai-illassa kohtaavat Mestiksessä sijoilla kolme ja yhdeksän olevat Sport ja LeKi. Kumpikin joukkue lähtee samanlaisesta lähtökohdasta illan otteluun, sillä kummallakin on voitto alla perjantailta. Sport kaatoi Hokin vieraissa ja LeKi HCK:n kotonaan.

Sport lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Isäntien vahvaa ennakkosuosikin asemaa korostaa vielä se, ettei joukkue ole hävinnyt vielä kertaakaan koko kaudella kotiluolassaan. Joukkue on menettänyt vaivaisen yhden pisteen ja senkin KooKoolle vasta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Suurinta tahtipuikkoa on heiluttanut liigakokemustakin omistava Samuli Kivimäki, joka johtaa myös joukkueen sisäistä pistepörssiä. Hyvää taustatukea on tullut muun muassa Lassi Kokkalalta ja hyvin esiintyneeltä nuorelta slovakialaishyökkääjältä Michal Kristofilta. Maalinsuulla päävastuun on kantanut Joonas Kuusela, jonka torjuntaprosentti on jäänyt kuitenkin melko vaatimattomaksi (90,99). Tässä on myös isona osasyynä se, että vaasalaiset ovat päästäneet sarjassa viidenneksi eniten maaleja.

Vierasjoukkue LeKi lähtee peliin haastavista asetelmista. Joukkue onnistui katkaisemaan perjantaina HCK:ta vastaan neljän ottelun tappioputkensa, mutta samalla joukkue ehti valahtaa jo sijalle yhdeksän. Lempäälässä kävi alkukaudella taas kova puhuri, kun joukkueessa peliaikaa hakeneet Liiga-tason pelaajat Niclas Lucenius ja Sami Venäläinen etunenässä lähtivät isompiin kuvioihin ja paikkaajia on jouduttu hakemaan uusista lainamiehistä ja omista reserveistä.

Helpotusta on tuonut LeKin onneksi muun muassa Lassi Mattilan palaaminen sairastuvalta ja omien reservipelaajien kohtuulliset onnistumiset. Esimerkiksi LeKissä jo pitkään pienessä roolissa vaikuttanut Petteri Friman on taas noussut esille tarpeen hetkellä. Friman teki HCK:ta vastaan maalinkin.

LeKin päävalmentaja Jarkko Glad on huojentunut joukkueen maalintekovaikeuksien ainakin hetkellisestä helpottamisesta. Lisäksi Glad painottaa virheiden vähentämistä ja puolustuspelin parantamista. Nämä ovat tärkeitä varsinkin Sportin kaltaista kovaa kotijoukkuetta vastaan.

− Maalinteko on ollut tuskaista, mutta nyt aukesi. Yritämme jatkaa samalla linjalla ja karsia virheitä pois. Puolustuspelaamisemme on myös takkuillut ja keskitymme sen parantamiseen, toteaa Glad.

Kummankin joukkueen kokoonpanot saattavat elää perjantaisista johtuen pitkälti peräkkäisistä pelipäivistä. Loukkaantumishuolia ei kummallakaan valtavasti ole. LeKin maalilla aloittaa todennäköisesti Tomas Kral.

Seuraa Heitä

Michal Krištof #13 | Brno

Keskushyökkääjä

Nuori slovakki on ollut vahvassa iskussa ja on iskenyt kiitettävästi pisteitäkin. Jatkuuko hyvä vire lauantaina?

Petteri Friman #19 |

Puolustaja

Kun tilanne sitä vaatii ja puolustuspäässä on miesvajetta, Friman kaivetaan esiin. On hyvä ”seitsemännen puolustajan” kulttipelaaja-roolissaan ja teki maalinkin perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle