Ei ainakaan maalivahtien ilta

LeKi-vahti Chiodon kasetti oli koetuksella.
Se oli perinteinen arkiottelu ja yleisöä oli paikalla vain vajaat 2000 kappaletta. Aluksi melko tympeältä vaikuttanut peli kääntyi kuitenkin melko hyväksi loppua kohden. Isännät onnistuivat kaapimaan kaksi pistettä jatkoajan jälkeen lopulta lukemin 5-4 (0-2, 3-0, 1-2, 1-0).

Ottelun alussa vierailijat pakenivat karkumatkalle johtaen ottelua ensimmäisellä erätauolla lukemin 2-0. Sport kuitenkin käänsi ottelun itselleen toisessa erässä ja oli käytännössä kuskin paikalla loppuun asti, vaikkakin lempääläläiset onnistuivat kaapimaan yhden pisteen kotimatkalle.

Ilta ei ollut maalivahtien unelma. Molempien taakse meni helppojakin osumia ja etenkin vierailijoiden Andy Chiodon kasetti oli yllättävän lujilla. Tästä huolimatta pahimmilta ylilyönneiltä vältyttiin.

Sportilla oli ajoittain yllättävän suuria vaikeuksia saada vietyä kiekkoa LeKin puolustusalueelle. LeKi puolusti kohtuullisen hyvin, mutta vaasalaisten taiturit loivat lopulta riittävän määrän maalintekopaikkoja.

− Meillä oli ehkä vähän liikaakin pelirohkeutta ajoittain. En tiedä miksi siinä kolmannessakin erässä alettiin puristaa mailaa niin paljon, kun päästiin johtoon. Siinä kohtaa vähän passivoiduttiin, näki ottelun Sport-luotsi Pasi Räsänen.

− Saatiin ottelussa aika paljon jäähyjä ja varmasti ihan aiheestakin. Meillä ei vain maltti riittänyt. Mutta kaikkineen pelattiin nöyrästi ja parasta vieraskiekkoa pitkään aikaan, tiivisti puolestaan vierailijoiden päävalmentaja Jarkko Glad.

LeKin terävä alku

LeKi aloitti ottelun vahvasti. Sport painosti ensimmäiset kaksi minuuttia, mutta LeKi kuittasi heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Maalin arkkitehtina toimi Matias Simontaival, joka nosti rystyltä kiekon Sport-vahti Joonas Kuuselan juomapullon kaveriksi ylähyllylle.

Jollain tavalla Sport meni lukkoon, eikä vaasalaisten peli-ilo ollut alkuunkaan tallessa. Ennen erän loppua Sport otti vielä jäähyn, josta vierailijat pääsivät kuittaamaan välittömästi. Lempääläläisistä Antti Hildénin laukaus löysi tiensä ruuhkan läpi ja vierailijoiden kahden maalin johto oli tosiasia.

Jos tulivat vaasalaiset ensimmäiseen erään tehokkaasti, niin toiseen tuli lempääläläiset. Mutta myös toisen erän ensimmäisestä maalista vastasi Sport, kun erää oli takana vain reilu kaksi minuuttia. Mika Kujanpää syötti vaasalaisista Jussi Tapion läpi, joka laittoi kiekon sisään Chiodon längistä.

Eikä tarvinnut odottaa kuin pari minuuttia Tapion maalista, kun isännät olivat jo tasoissa. Jere Laaksonen pääsi kokeilemaan rannevetoa, joka upposikin ohi Chiodon.

Ennen erän puoltaväliä alkoi melkoiset jäähykarkelot. Näiden kekkereiden päätteeksi Sportin kultakuuppa Lassi Kokkala laittoi kiekon maaliin tulisella laukauksella Sportin pelatessa kahden miehen ylivoimalla. Myös erätauolle siirryttiin isäntien maalin johdossa.

Toinen erä oli jäähyjen sävyttämä, mutta kolmannessa erässä niitä ei ottanut kumpikaan ensimmäistäkään. Sen sijaan maaleja erässä tehtiin ja ensimmäisestä vastasi LeKin Nestori Lähde, jonka löysähkö veto upposi ohi Kuuselan.

Seuraavaa maalia odoteltiin neljä minuuttia ja siitä vastasi jäälleen isäntäjoukkue Sport. Isäntien Kai Lehtinen sai kiekon maalin edessä vieden kanadalaisveskarin jälleen kahville.

Maalin jälkeen ottelussa oli pienehkö suvantovaihe. Suvantovaihetta jatkui koko kolmannen erän, mutta sinä aikana vierailijat iskivät tarvittavan tasoitusosuman. Noin yhdeksän minuuttia ennen pelin loppua Aki Juuselan veto löysi tiensä Sportin maaliin Kuuselan räpylän kautta ja vieralijoiden tasoitus oli tosiasia.

Juuselan maali vei ottelun jatkoajalle. Jatkoaikaa tarvittiin ainoastaan minuutti, kunnes Sportin tehomies Samuli Kivimäki ratkaisi ottelun vanhanaikaisella. Voitolla Sport vankisti paikkaansa sarjan kärjessä, kun taas LeKin pudotuspelihaaveet on ilta illalta vaikeammin tavoiteltavissa.