Viikonlopun kiekkoa Vaasassa - Kuusela nollasi LeKin

Joonas Kuuselan mielipide kauden ensimmäisestä nollapelistä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Saturday Night Feverin hurmoksessa Sportia vastaan asteli LeKi. Kotoaan Vaasaan tulleet lempääläiset jäivät Sportin jalkoihin jo alkuvaiheessa. Edellisen pelin väsymys näkyi molemmilla joukkueilla, mutta Sport nollasi vieraat luvuin 3-0 (1-0,2-0,0-0).

Sportin ykkösvahti Joonas Kuusela otti kauden ensimmäisen nollapelinsä ja hyökkääjistä Lassi Kokkala sekä Jarkko Hattunen merkkasivat itselleen maalin ja syöttöpisteen.

Avauserä lähti käyntiin löysin rantein. Sport piti selvästi enemmän kiekkoa hallussa, mutta ei varsinaisesti hallinnut peliä. LeKi-vahti Jarno Laitinen torjui erän alun parit hassut vedot ja kotijoukkueen Kuusela teki samoin toisessa päässä. Erän puolivälissä ainoa maalinpaikka siunaantui LeKin Otto Rauhalalle, mutta hän siirsi kiekon ohi lähes tyhjästä maalista.

− Ei kuulunut suunnitelmiin näin hitaat lähdöt, parempaa odoteltiin, kommentoi Sportin valmentaja Pasi Räsänen.

Avausmaali syntyi erän puolivälin jälkeen, kun Kokkala veti napakalla rannevedolla b-pisteiden välistä kiekon ohi Laitisen. Maalin syöttäjäksi merkattiin Marko Luomala. Tämän jälkeen Sport otti pelin hallintaansa ja lempääläläisvieraat joutuivat rikkomaan. Kotkapaidat eivät kuitenkaan saaneet ylivoimapeliään toimimaan.

− Ensimmäinen erä oli meille niin sanottu selviytymiserä, kertoi LeKi-käskyttäjä Jarkko Glad.

Toinen erä ratkaisi pelin

Seuraavaan erään molemmat joukkueet lähtivät paremmalla ilmeellä. Kuten ensimmäisessä erässä, kiekko oli jälleen enemmän Sportilla. Muutaman minuutin pelaamisen jälkeen LeKi kesti ensimmäisen alivoimansa.

− Lopulta päästiin peliin mukaan, mutta turhia maaleja päästettiin, eikä hyökkäyspäässä ole vastuun kantajia, analysoi Glad.

LeKin pään aloituksesta Michal Kristof huitaisi kiekon Mika Kujanpään kautta Samuli Kivimäelle. Pistenikkari veti samantien ranteella ja ohitti yllättyneen Laitisen.

Erän loppupuolella LeKi sai ensimmäisen ylivoimansa. Lempääläläiset saivat heti ylivoimakuvionsa pyörimään, mutta kiekonmenetyksestä isäntäjoukkue rankasi alivoimalla. Puolustaja Eetu Heikkinen syötti kiekon Kokkalalle, joka lähti Hattusen kanssa kahdella yhtä vastaan hyökkäämään. Poikittaissyötöstä Hattunen laittoi komealla rystyvedolla Laitisen nauttimaan kupin Gevalia.

− Vaikea peli meille, eilen kova vääntö Kajaanissa ja bussilla kotia, mutta olen tyytyväinen puolustukseen ja hyökkäyspeliin, kertoi Räsänen.

Päätöserä hölläilyä

Kolmas erä alkoi LeKin hallinnalla. Parin minuutin rumban jälkeen Räsänen otti aikalisän. Pian sen jälkeen vieraat saivat vieraat saivat ylivoiman, jonka aikana LeKi rikkoi itsekin väärällä vaihdolla. Kivimäen läpiajosta lempääläisistä lähti toinenkin rangaistusaitioon. Sportin kahden miehen ylivoima petasi Kivimäelle jopa neljä vetopaikkaa, jotka ei tuottanut tolppaosumaa enempää tulosta.

Lopun erää LeKi hallitsi ja puolusti tiiviisti Gladin aikalisän jälkeen. Ylivoimatkaan eivät kuitenkaan toimineet ja Kuusela poimi kaikki marjat. Näin lempääläläiset joutuivat lähtemään Vaasasta kotiin tyhjin käsin.

− Juhlitaan tätä hetken aikaa ja valmistautuminen TUTO-otteluun alkaa tänään, suunnitteli Räsänen ja kommentoi myös Kuuselan nollapeliä:

− Jo pitkän tovin Kuusela on antanut meille mahdollisuuden voittaa. Hän ansaitsi tämän.

Sport-veskari kommentoi myös itse nollapeliään, sekä erikoista tuuletustaan:

− Puolustettiin hyvin. Pari pahaa paikkaa tuli, mutta niistä selvittiin. Eilen tuli yksi halpa maali ja muutenkin se oli vähän lepsu peli. Kuitenkin tänään sain kerättyä itseni. Olen kerran aikaisemmin tehnyt sen tuuletuksen. Se tuli siinä loppusekunneilla mieleen, nauroi Kuusela.

Seuraava ottelu Sportilla on keskiviikkona Turun Kupittaalla TUTOa vastaan. LeKi ottaa samana päivänä suunnaksi Mikkelin ja kohtaa Jukurit.