Glad oivalsi - Sport kaatui

Arttu Ilomäki oli vieraiden toinen sankari.
Perjantai-illaksi Sportin vieraaksi saapui LeKi. Viimeksi lempääläläiset lähtivät kotiin 3-0-tappiolla. Tällä kertaa LeKi veti pidemmän korren ottamalla kaksi pistettä lukemin 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 1-0).

Tällä kertaa kotijoukkueen luukulla oli kauden ensimmäisen kotiottelunsa pelannut Tuomas Saarela. Lähes 30 vetoa torjuneen junnuveskarin otteet eivät kuitenkaan riittäneet tuomaan kaikkia pisteitä kotiin. Vierasjoukkueesta maalit iskivät Arttu Ilomäki ja Jarmo Jokila. Kotkapaidoista Markus Piispanen saalisti kaksi syöttöpistettä.

− Saarela pelasi hyvin. Nuori ja kehittyvä kaveri antoi meille mahdollisuuden voittaa, kommentoi Sport-valmentaja Pasi Räsänen.

Avauserä alkoi vauhdikkaasti, ja vetoja alkoi sataa lähes heti molempiin päihin. Ensimmäisen rangaistuksen otti Sport, mutta isännät kärsivät sen kunnialla ja auttoivat Saarelaa heittäytymällä monesti vetojen eteen.

Sportille kylmää vettä niskaan avauserässä

Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen LeKi aloitti maalinteon. Jokila laukoi kiekon kohti Saarelaa, ja kiekko lipsahti veskarin hyppysistä maaliin. Muutama minuutti avausmaalista ja lempääläläiset juhlivat toistamiseen. Sport menetti kiekon keskialueella ja LeKin oma kultasormi Ilomäki ohitti Saarelan voimakkaalla rannevedolla tolpan kautta. Syöttäjiksi maaliin merkattiin Olli Henriksson sekä Markus Korkiakoski.

− Ensimmäinen erä meni hyvin, mutta toisessa jäätiin vähän jälkeen, analysoi LeKi-komentaja Jarkko Glad.

Toista erää ehti kulua vain 25 sekuntia, kun kotijoukkueen kultakypärä Samuli Kivimäki kavensi lukemat b-pisteeltä rannevedolla. Tämän jälkeen kotkapaidat ottivat homman haltuun ja hakivat kovasti tasoitusmaalia, mutta LeKi-veskari Jarno Laitinen torjui kuitenkin erinomaisesti.

Toisen erän loppupuolella molempien joukkueiden pelaajilla alkoi hieman vesi kiehua kattilassa yli, ja pian alkoikin pelaajien jyräys ja pleksien paukuttelu. Sport selvisi kahden miehen alivoimasta säikähdyksellä ja Saarela keräili torjuntoja.

Samalla tyylillä tasoihin ja johtoon hetkeksi

Päätöserän alussa LeKi rikkoi ja Sport rankaisi. Lassi Kokkala tykitti viivalta Piispasen syötöstä ja kiekko löysi tiensä Laitisen ohi. Hetkeä myöhemmin lempääläläisten päädyssä paineen pito palkittiin ja Jere Laaksonen sivalsi maalin edestä vaasalaiset johtoon. Tähän ei LeKi kuitenkaan kaatunut, vaan hekin tasoittivat. Ilomäki tykitti maskista erän puolivälissä illan toisen osumansa.

− He ansaitsivat voiton. Pelattiin ihan hyvin, mutta se ei riittänyt. Hölmöiltiin eikä pidetty johdosta kiinni tarpeeksi hyvin, analysoi Räsänen.

Jatkoajalla jatkui Sportin saama neljän minuutin rangaistus. Sport joutui lopulta kuitenkin antautumaan, kun Antti Hildén laukoi viivalta ja Saarelan torjunnasta Jokila siirsi kiekon ohi voimattoman Sport-veskarin.

− Onneksi saatiin jatkoajalla se ylivoimamaali, Glad huokaisi helpotuksesta.

− Harmittaa, kun näinkin hyvin taisteltiin, mutta sille ei voi mitään ja keskitytään Jukureihin. Kuusela pelaa huomenna, ilmoitti Räsänen.