Akatemialle arvokas vierasvoitto Savonlinnasta

Antti Lehtonen torjui maistuvat vieraspinnat.
SaPKon tappioputki jatkui jatkumistaan, kun jumbopaikalta pois rimpuileva JYP-Akatemia vieraili Talvisalossa. Akatemian taistelu riitti kahteen pinnaan, kun SaPKo kaatui voittolaukauksilla numeroin 4-5.

Jumbofinaalista pistepotin keräsi JYP-Akatemia voitettuaan SaPKon voittolaukauksilla maalein 4-5. Ottelu itsessään oli hyvin vivahteikas ja olisi voinut kääntyä kummalle vain. Draamaa riitti aina voittolaukauksille asti.

SaPKo näytti avauserässä menevän menojaan iskettyään kaksi osumaa. Ensin asialla oli Mika Hyvärinen, joka nautti Ville Eskelisen timanttisesta tarjoilusta ja nosti kiekon etuyläkulmaan ohi Antti Lehtosen.

Sitten oli Mikko Nuutisen vuoro astua näyttämölle. Tehot 2+1 iskenyt hyökkääjä rankaisi vierailijoita huolimattomasta alivoimapelaamisestaan ja pommitti rannelaukauksella yläkulmaan.

Isännät sulivat toisessa erässä

Toiseen erään JYP-Akatemia tuli täysin uudella ilmeellä ja nousikin johtoasemaan. Heti alkusekunneilla Taavi Tiala kavensi tilanteeksi 2-1 melkoisella onnenkantamoisella, kun maalin takaa nepattu peliväline pomppi Jani Kauton varusteista maaliin.

Tialan osumasta alkoi vierailijoiden vahva vaihe. Akatemia hallitsi pelitapahtumia oikeastaan koko erän ajan, eikä SaPKo päässyt avauserän tavoin pyörittämään peliään.

Erän puolivälin jälkeen vierailija osui kahdesti alle kahteen minuuttiin. Ensin Juuso Pullin röyhkeä nousu maalille tuotti tasoituksen. Sitten Jani Ollitervo päätti pitkän hallintajakson lyömällä johto-osuman siniviivasta melkoisen maskin avustamana.

Heti päätöserän alkuun Nuutinen toi isännät tasoihin. Tasalukemissa mentiin pitkään, mutta loppuminuuteilla molemmat osuivat vielä kertaalleen.

Draamaa loppuun asti

Tasatilanteessa 3-3 edettiin viimeiselle viisiminuuttiselle asti, kunnes Akatemia onnistui ottamaan ohjakset uudelleen käsiinsä. Komean ylivoimakuvion kruunasi Miika Roine ohjattuaan Samu Markkulan tarjoilun verkon perukoille.

SaPKo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi tasoihin melkoisen äkkiä. Joonas Toivanen nosti kiekon maalin edestä ohi Lehtosen. Akatemia-puolustus oli tilanteessa päiväunilla.

Loppuminuuteilla savonlinnalaisilla oli runsaasti saumoja voittomaaliinkiin, mutta maaliin kova yritys ei johtanut. Pullin rangaistuksen aikana SaPKo pyöritti ylivoimaansa raivokkaasti, mutta tulosta se ei tuottanut.

Jatkoajan alkuhetkillä kotijoukkue oli lähellä voittomaalia, mutta kiekko ei millään uponnut Lehtosen taakse. Jälkipuolisko jatkoajasta puolestaan meni Akatemia-merkkisesti, mutta kun maaleja ei nähty, edettiin "rankkareille".

Ainoana onnistujana voittolaukauksilla oli Mikko Virtanen. SaPKon Eetu-Ville Arkiomaan kuti ensimmäisenä kotijoukkueen ampujana kyllä upposi verkkoon, mutta tuomarit eivät osumaa hyväksyneet. Oikeudenjakajien mieli ei muuttunut pitkän valittelunkaan jäljiltä, ja näin isäntien tappioputki venyi jo kahdeksaan.

SaPKo pääsee latailemaan akkujaan, sillä seuraava kamppailu on vasta ensi keskiviikkona 11.12., kun Talvisaloon saapuu Peliitat. JYP-Akatemia puolestaan jatkaa kauttaan huomenna lauantaina isännöidessään TUTOa.