Vaasan kotkat saapuvat Lempäälään

MESTIS / Ennakko
Pelaajat vaihtelevat takuulla pari sanaa keskenään.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lempäälän Kisa isännöi keskiviikkona Vaasan Sportia Mestiksen kolmannella kierroksella. Kummallakin on allaan yksi voitto ja yksi tappio.

Kumpikin joukkue lähtee otteluun puhtailla kokoonpanoilla lukuunottamatta Sportin Samuli Kivimäkeä, joka vielä kärsii kauden avausottelusta saamaansa pelikieltoa. Mika Halava saattaa pelata nyt täyden ottelun, kun perjantain Hokki-ottelussa hän vain piipahti jäällä. 

Laitinen kohtaa entisen seuransa

LeKillä pahaan paikkaan astuu maalivahti Jarno Laitinen, joka pelasi pitkän ajan Vaasan Sportin paidassa. Jos Laitinen aloittaa maalilla, varmasti moni Sport-pelaaja tietää veskarin heikot kohdat. Vaasalaisseuran kannattajat lähettävät varmasti pientä huutomyrskyä veskarille.

Laitisen täytyy siis luottaa LeKin puolustukseen ja siihen, että mitään karkumatkoja Sportin pelaajille ei siunaannu. Toisaalta asian kääntöpuolelta löytyy ne seikat, että Laitinen varmasti tietää, mitä vanhat tutut yrittävät tehdä ja miten he pelaavat. Tomas Kral ei olisi kuitenkaan huono vaihtoehto laittaa aloittavaksi maalivahdiksi. 

Sportin puolustuksessa ei ole tapahtunut muutoksia. Kivimäen poissaolo hyökkäyksestä on yksi miinus, mutta ei yksi mies koko joukkuetta kaada.  

LeKin onnistuminen riippuu lähes täysin kolmesta pelaajasta: Niclas Lucenius,  Jussi Makkonen sekä Sami Venäläinen. Heillä on paljon Liiga-kokemusta ja he ovat LeKin johtajat ja ykkösnimet. Jos he eivät onnistu luomaan painetta Sportin päähän tai tekemään maaleja, niin on epätodennäköistä, että muu joukkue onnistuu. 

Seuraa Heitä

Joonas Kuusela #67 |

Maalivahti

Erinomainen maalivahti, jonka halu ottaa ensimmäinen nollapeli on kova.

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

LeKin ykköstykki, joka haluaa joukkueensa puolesta onnistua.

» Lähetä palautetta toimitukselle