Jokipojat voittoon Peliitoista vahvan kolmannen erän turvin

MESTIS / Raportti
Peliitat oli voimaton Jokipoikien kolmannen erän rynnistyksen edessä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat ja Peliitat ottivat toisistaan mittaa ottelussa, joka päättyi kotijoukkueen eduksi Jokipoikien vahvan kolmannen erän esityksen ansiosta. Ottelua niukasti enemmän hallinnut Peliitat olisi pystynyt paremman viimeistelyn turvin jopa voittamaan koko ottelun, mutta ei se ei ollut ratkaisupaikoissaan yhtä terävä kuin kotijoukkue. Jokipoikien vahvaa kotivoittojen putkea oli todistamassa kauden ennätysyleisö 2740.

Ensimmäisen erän alku oli tunnustelevaa kiekottelua, eikä kummallekaan joukkueelle siunaantunut maalipaikkoja ensimmäisen viiden minuutin aikana. Jokipojat pääsi kuitenkin kuskin paikalle ylivoimansa turvin. Viime kaudella ärjynutussa torjunut Antti Rautiola oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui ensimmäisen erän moitteetta.

Peliitat pääsi peliin paremmin mukaan loppuerässä ylivoimiensa ansiosta ja oli hallitsevampi osapuoli erän loppupuoliskolla, mutta toistaiseksi ei Jokipoikien veräjänvartija Daniel Spence ollut ohitettavissa. Ensimmäisen erän parhaat pelaajat löytyivätkin molempien maalien suilta.

- Meillä oli hyvä alku otteluun, mutta sitten tuli pieni suvantovaihe ja otettiin jäähyjä. Sitä kautta vastustaja pääsi paremmin peliin, analysoi ensimmäistä erää Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Peliitat jatkoi toisen erän alussa siitä, mihin se ensimmäisen erän lopussa jäi, eli jatkoi pelin hallintaa. Peliittojen hyvän painostuksen katkaisi Jokipoikien tsekkitaituri Jakub Sramek, jonka soolomaali oli osoitus nuorukaisen kyvyistä. Sramek luisteli vahvasti omalta kenttäpuoliskolta Rautiolan nenän alle, ja suti lopulta kiekon verkon perukoille.

Pelin hallinta säilyi edelleen Peliitoilla, mutta huippupaikoistakaan kiekko ei uponnut, kunnes Juha-Pekka Pietilän kova lyöntilaukaus upposi Spencen vartioiman maalin ylänurkkaan.

Peliittojen jatkuva painostus oli hallaa Jokipoikien hyökkäyksiinlähdöille, eikä keskialueen ylityskään ollut kotijoukkueelle helppoa vierasjoukkueen tarkan pelin takia. Jokipojat meni kuitenkin ottelussa johtoon kun Otto Karvinen vapautti loistavalla syötöllään Heikki Puustisen tekopaikkaan, ja Puustisen rystysipaisu oli liikaa Rautiolalle. Jokipojat käänsi pelin hallintaansa erän loppupuoliskolla, mutta Rautiolan hyvät otteet pitivät Peliitat mukana pelissä.

Jokipoikien tiivistys tuotti tulosta

Jokipojat tiivisti pakkaansa kolmeen ketjuun kolmanteen erään, ja tämä näkyikin kentällä otteiden terävöitymisenä. Kotijoukkue lisäsikin johtoaan ylivoimalla Sami Blomqvistin lauottua päätylaudasta kimmonneen kiekon puolityhjään maaliin.

Peliitoillakin oli omat hetkensä kolmannen erän aikana, mutta lopulliset ratkaisut olivat pääasiassa heikkoja Spencen torjuessa paremmat yritykset. Loppuerä olikin kotijoukkueen vahvassa hallinnassa, eikä Peliittojen kirivaihde päässyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin. 

Lopullisen niitin ottelussa iski vajaat kuusi minuuttia ennen päätössummeria Raimonds Vilkoits, joka ohjasi Sramekin vedon yli Rautiolan. 

- Meillä ei ihan kolmannessa erässä kärsivällisyys ja usko riittänyt. Kylmä fakta on, että kun on vastustajana tuonkin tason joukkue ylivoimalla, niin kyllä vähän kaivettiin verta nenästä sitten ja Jokipojat silloin ratkaisumaalit teki. Kaiken kaikkiaan hyvä peli, tulos harmittaa, summasi ottelua Peliittojen Petri Karjalainen.

- Minun mielestäni oli erittäin hyvä vauhtinen ottelu ja hieno tunnelma oli hallissa. Hieno tapahtuma pelata, jatkoi Karjalainen.

Myös ex-jokipoika Rautiolan hyvät otteet lämmittivät Karjalaista.

- Rautiola oli erittäin hyvä ja otti varsinaisen varastuksen ensimmäisessä erässä. Hän pääsi sille tasolle, millä pystyy pelaamaan.

Jokipojat kohtaa seuraavaksi perjantaina kotonaan LeKin ja Peliitat puolestaan matkustaa samana päivänä Savonlinnaan kohtaamaan SaPKon.

» Lähetä palautetta toimitukselle