Peliitat rikkomaan Jokipoikien putkea

MESTIS / Ennakko
Antti Rautiolan kopin täytyy tarttua myös lauantaina.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Jumbosijalta kahden ottelun vieraskiertueelleen lähtenyt Peliitat nappasi hienon taistelun päätteeksi pisteen Kajaanista, mutta sijoitus sarjataulukossa ei muuttunut. Kotijoukkueena lauantaina pelaava kovavireinen Jokipojat taas pyrkii lähemmäs kolmen kärkeä, johon on matkaa tällä hetkellä 12 pistettä. Lauantainen ottelu on siis erittäin tärkeä ainakin Peliitoille.

Jokipojat on ollut viime aikoina varsin hyvässä vireessä, sillä yhdeksästä viimeisimmästä pelistä voittoja on kertynyt peräti seitsemän. Joulutauon jälkeen pelatuista kahdeksasta pelistä joensuulaisseura on saanut maittavat 17 pistettä. Peli on kulkenut erityisen hyvin kotona Mehtimäellä, missä joensuulaiset ovatkin viiden ottelun voittoputkessa. 

Pelkkää ruusuilla tanssimista ei Jokipoikien kulku ole ollut. Viimeistelytehokkuus on ollut ongelma jo jonkin aikaa ja vastuu maalinteosta kasaantuu täysin yhden ketjun harteille. Sami BlomqvistinMikael Ruohomaan ja Janne Nivan muodostama ketju vastasi keskiviikkona Jokipoikien jokaisesta maalista. Löytyykö hyökkäyksestä tarpeeksi leveyttä, vai jatkaako tehokolmikko maalintekoa yksin?

Väsyttikö hurja taistelu Peliittoja?

Ennen lauantain kierrosta vierasjoukkue Peliitat majailee sarjataulukon viimeisenä. Otteet kaukalossa oikeuttaisivat Peliitat parempaankin sijoitukseen, mutta se on turhaa jossittelua. Karsinnat välttääkseen heinolalaiset tarvitsevat voittoja, eikä kaksikaan pistettä enää riitä. Varsinaisella peliajalla Peliitat on voittanut vain seitsemän kertaa koko kaudella. 

Puolustus on edelleen Peliittojen suurin kompastuskivi. Hyökkäyspäässä homma toimii ja materiaalissa löytyy leveyttä, kuten Hokki sai perjantai-iltana todistaa. Reilussa kahdessa minuutissa Peliitat nousi 4-1-tappioasemasta tasoihin. Kolmannen erän taistelu venytti ottelun jatkoajalle, josta heinolalaisille jäi käteen yksi piste.

Pitkä ja raastava ottelu saattaa tuntua jaloissa lauantaina. 

Jokipojat vaikea vastustaja Peliitoille

Nämä joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, eikä Peliitat ole näistä peleistä voittanut yhtäkään. Helppoa Jokipojilla ei ole ollut, sillä Peliitat on aina taistellut loppuun asti. Myös joensuulaisten valmennusjohdossa tiedostetaan vastustajan sisukkuus.

− Peliitat on sitkeä joukkue, joka ei antaudu missään vaiheessa. Se on laadukkaasti valmennettu joukkue, ja materiaalista on revitty aika hyvin tehot irti, analysoi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski verkkolehti Mehtimäkeläisessä

Peliittojen kokoonpanosta ovat sivussa ainakin kapteeni Jani Keinänen ja loppukauden sairastuvalla viettävä puolustaja Jaakko Lehtonen. Hyökkääjä Ville-Valtteri Leskinen ja puolustaja Roope Westerman eivät perjantaina pelanneet, mutta mikäli miehet ovat terveenä, löytyvät he lauantaina kokoonpanostakin. Peliittojen maalilla aloittanee Antti Rautiola

Kotijoukkue Jokipoikien hyökkäyksessä on edelleen muutama poissaolo. Pelikieltoaan kärsivän Otto Karvisen lisäksi sivussa ovat hyökkääjät Oula Uski ja Jesse Paukku. Puolustaja Sebastian Kauppila jatkaa hyökkääjän paikalla. Tolppien välissä seisoo kakkosvahtiMikael Edelmann. 

Seuraa Heitä

Janne Niva #9 |

Laitahyökkääjä

Niva täydentää uusimpana kokelaana ykkösketjun varsin mainiosti. Hokkia vastaan keskiviikkona 1+1. Pelaa elämänsä kautta unelmaroolissa.

Joni Kainulainen #34 |

Keskushyökkääjä

Kainulainen nostettiin kakkosketjuun ja liukasliikkeinen hyökkääjä kiitti valmennusjohtoa tekemällä maalin. Jatkuvatko hyvät otteet Joensuussakin?

» Lähetä palautetta toimitukselle