Turkulaisille niukkaakin niukempi voitto

LIIGA / Raportti
Iltapäiväpelissä kohtasivat toisensa eilen aneemisesti esiintynyt JYP sekä hienon voiton Kärpistä ottanut TPS. Turkulaiset antoivat ottelussa tasoitusta pelaamalla ilman parasta hyökkäysketjuaan. Kuitenkin se puristi rutiinilla voiton.

Ensimmäinen erä oli varsin tasainen ja korkeatasoinen. Maalipaikkoja oli molemmissa päissä ja peli oli varsin vauhdikasta. TPS teki illan ensimmäisen sekä pelin ainoan maalin ajassa 8.52, kun Mikko Koivu viimeisteli osuman Pekka Poikolaisen istuessa jäähyllä. Hienoon kuvioon osallistuivat syöttäjinä Michael Holmqvist ja Markku Paukkunen. Molempien joukkueiden maalivahdit, JYP: n Juha Pitkämäki sekä TPS:n Tuomo Karjalainen pelastivat pari varmaa maalintekopaikkaa.

Toinen erä oli sekavaa pelailua. Aika-ajoin otteetkin kovenivat, mutta homma pysyi hyvin hanskassa. TPS oli hallitsevampi ja se loi muutamia vaarallisia paikkoja Pitkämäen maalille. Niistä ei kuitenkaan valmista missään vaiheessa saatu. Jyväskyläläisilläkin oli omat paikkansa, mutta ne tulivat yleensä kauempaa huonommista laukaisusektoreista.

Kolmas erä, JYP herää

Kolmannen erän alussa TPS painoi päälle. Varsin hyvin läpi ottelun pelannut JYP-puolustus kuitenkin kesti. JYP sai otetta pelistä, kun TPS-puolustajat Kimmo Peltonen ja Pasi Petriläinen olivat yhtäaikaa jäähyboksissa. Tomas Chlubnalle pelattiin maalin eteen täysin avoin paikka, mutta Karjalainen heilautti räpyläänsä kuin kobra. Siihen jäi viime kauden maalikuninkaan yritys. Muutenkin Chlubna oli paha pettymys, todella huono ilta hänelle.

Hetki edellisestä ja JYP sommitteli mukavan kuvion. Eric Perrin pelasi hyvän paikan Pavel Vostrakille, joka ampui hirvittävän pyssyn suoraan ylärimaan. Viimeisellä minuutilla JYP tasoitti. Antti Virtanen suti maalinedustalta tasoituksen. Paatuomari Jukka Pakaslahdelle osuma ei kuitenkaan kelvannut, vaan mies hylkäsi sen maalipaitsiona. Janne Hauhtonen oli toki maalivahdin alueella, mutta vasta sen jälkeen, kun kiekko oli maalissa. Minun silmissä JYP:ltä vietiin selvä maali.

Kokonaisuutena TPS oli parempi. Ilman parasta ketjuaan pelatenkin se oli JYPiä parempi. Molempien "kakkosmaalivahdit" esittivät upeita otteita ja heidät palkittiin joukkueidensa parhaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle