KalPa vei väsyneiden väännön

KalPa päätti syyskautensa kotivoittoon.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPa katkaisi tappioputkensa kolmeen otteluun ja jäi voitokkaana joulutauolle kukistettuaan Tapparan voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Kuopiolaiselle kiekkoyleisölle tarjottiin tasainen kiekko-ottelu, jossa kumpallakin osapuolella oli hetkensä.

Mitään suurta kiekkojuhlaa Niiralan montussa ei nähty, vaan henkilökohtaiset virheet seurasivat väsyneiden joukkueiden taistellessa sarjapisteistä. Myös molemmat maalivahdit olivat vireessä ja torjuivat läpi ottelun vahvasti.

− Olimme lopulta hieman onnekkaampia, KalPan päävalmentaja Pekka Virta myönsi ottelun jälkeen.

Molemmat joukkueet olivat joutuneet luisteluttamaan jäälle varamiehiset kokoonpanot maajoukkuekomennusten ja eriasteisten loukkaantumisten vuoksi. Kokeneemman kaartin poissaolot tarjosivat mahdollisuuden uusille nimille nousta parrasvaloihin.

Lopulta ottelun ratkaisu syntyikin juuri nuorisokaartin toimesta, kun voittomaalikilpailun neljännessä parissa KalPan nelosketjun keskushyökkääjänä pelannut Miikka Pitkänen niittasi ratkaisun hyvin Tappara-maalilla pelanneen Tomi Karhusen. 19-vuotias Pitkänen on päässyt pelaamaan KalPan liigajoukkueessa tällä kaudella yhdeksässä ottelussa ja saalistanut yhden syöttöpisteen.

Tapparan valmentaja Kimmo Vähä-Ruohola näki ottelun kaksijakoiseksi.

− Avauserässä olimme vahvoja, kuten myös ottelun lopussa. Toisessa erässä olimme luistelussa KalPaa perässä.

Pikamaaleilla ote isännille

Tasainen ottelu tarjosi katsojille vauhtia. Varsinkin avauserässä ei juuri pelikatkoja nähty ja peli aaltoili vauhdilla päästä päähän. Tappara hallitsi hienoisesti erän alkupuolta ja sai palkintonsa, kun Jere Karjalainen avasi maalinteon ylivoimaosumalla hieman erän puolen välin jälkeen.

Tappara hallitsi kenttätapahtumia johtomaalin jälkeen, kunnes kapteeni Jukka Peltolan kampitusjäähy muutti asetelmia: KalPa teki kaksi maalia puolen minuutin välein. Kotijoukkue sai maalien myötä otteen tapahtumista kentällä ja hallitsikin toista erää.

Tappara tuli kuitenkin ennen toista erätaukoa rinnalle, kun KalPan Antti Halonen epäonnistui keskialueen katkossaan ja lahjoitti vastaiskun vieraille.

Viime aikoina pirteästi esiintyneelle Jesse Mankiselle tuomittu kaksiminuuttinen toisen erän lopussa antoi Tapparalle etsikkkoaikansa, mutta kolmannen erän alun ylivoima oli tehotonta. Itse asiassa KalPan kultakypärä Janne Keräselle siunaantui paras maalipaikka alivoimalla hyökkäysaslueen kiekonriiston jälkeen.

KalPa sai vielä erän lopulla oman kultaisen mahdollisuutensa Markus Kankaanperän iskettyä itsensä kaksiminuuttiselle, mutta kovin lähelle maalintekoa kotijoukkue ei päässyt.